Sesongen er over for Tyler Morton

Utlånte Tyler Morton har pådratt seg et brudd i foten og må opereres.

Tyler Morton får ikke være med på den spennende sesonginnspurten med Blackburn, som jakter opprykksplayoff og drømmer om Premier League. Den utlånte midtbanespilleren fra Liverpool må opereres og får dermed ikke med seg den siste måneden av årets sesong. 

Det bekrefter manager Jon Dahl-Tomasson overfor lokalavisen Lancashire Telegraph. Morton pådro seg skaden i løpet av helgens bortekamp mot Preston, der han spilte 88 minutter.

– Morton er ute resten av sesongen. Han har pådratt seg et brudd i foten. Han fikk det i første omgang, men spilte nesten hele kampen, noe som er utrolig. Han er en tøff kar og viste stor karakter ved å spille andre omgang, sier Tomasson.   

– Han kunne ikke gå etter kampen og må nå opereres. Det er skuffende, for vi er i manko på midtbanen. Men sånn er fotballen, vi kan ikke gjøre noe med det, sier Tomasson.

Fantastisk sesong

Morton, som fikk et aldri så lite gjennombrudd med debut i Premier League, Champions League, FA-cup og ligacup for Liverpool forrige sesong, har fortsatt utviklingen ved å være fast inventar på det imponerende Blackburn-laget i Championship. Totalt har det blitt 46 kamper i alle turneringer for 19-åringen, som var nære ved å komme til Wembley-igjen før laget røk ut av kvartfinalen i FA-cupen. 

Wembley kan det uansett bli dersom laget klarer å spille seg inn blant de seks beste i Championship. Men det blir uten Morton, som har imponert manageren i løpet av sesongen.

– Han har vært blant våre beste spillere og har hatt en strålende sesong. Du kan ikke forvente mer av en unggutt. Han har fått mye erfaring, og det var vært et bra utlån både for han og oss, sier dansken.

Hvor lenge 20-åringen må belage seg på å være ute gjenstår å se. Fra før har Liverpool Stefan Bajcetic ute med skade blant de unge midtbanespillerne.