– Vi har håp om at en av dem vil være i stand til å trene

Mikel Arteta hinter om at William Saliba kan rekke Liverpool-kampen likevel.

Mikel Arteta har kommet med siste nytt om skadesituasjonen i Arsenal foran søndagens kamp mot Liverpool på Anfield. En bane Arsenal tapte 4-0 på forrige sesong. 

William Saliba fikk en ryggskade da han spilte mot Sporting Lisboa i Europa League, og har ikke spilt i de to ligakampene etter det. Rob Holding har kommet inn og klart seg bra i 4-1-seierne over Crystal Palace og Leeds.

Tidligere i uken ble det hevdet at Saliba måtte stå over kampen mot Liverpool også, men nå ser det ut til at Artetas pipe har fått en litt annen tone.

– Det er ingen store forandringer når det gjelder spillerne som har vært skadet. Vi har litt håp om at en av dem kan være i stand til å trene, men vi får se, sa Arteta hemmelighetsfullt under sin pressekonferanse langfredag.

Det er to spillere som har vært ute. Den ene er Saliba, den andre er Eddie Nketiah. 

– Jeg er håpefull, og det er han også. Ryggskader kan være litt vanskelige i forhold til hvordan de utvikler seg, men han er veldig positiv, og den medisinske staben er positiv, så vi tar en dag om gangen, og så får vi se hvordan han klarer seg og hvordan smerten utvikler seg. Han ønsker å være tilbake med laget, sa Arteta om Saliba.

Saka er klar for å starte

Arteta bekreftet at Bukayo Saka er tilgjengelig igjen mot Liverpool. Mannen som har gjort tolv mål og slått ti målgivende pasninger for Arsenal kunne ikke starte helgens 4-1-seier over Leeds fordi han ikke følte seg helt pigg. 21-åringen kom inn fra benken i andre omgang, og Arteta bekreftet at han kan starte søndagens kamp på Anfield.

– Ja, det er han, var det korte og konsise svaret da han fikk spørsmål om Saka er tilgjengelig for kampen mot Liverpool. 

Arsenal har ikke vunnet en ligakamp på Anfield siden 2012. De ligger åtte poeng foran Manchester City i jakten på sitt første ligamesterskap siden 2004, men har spilt en kamp mer enn City.