– Om dette er en langsiktig plan han har for meg, er noe du må snakke med treneren om

Cody Gakpo har fått eksperthjelp for å bli vant til ny rolle i ny klubb.

På søndag kommer ligaleder Arsenal på besøk til Anfield. Mikel Artetas mannskap er hele 29 poeng foran Liverpool på åttendeplass. For de røde handler nå alt om å vinne de ti siste kampene, i håp om at det skal gi en topp fire-plassering og dermed Champions League-spill neste sesong.

Søndagens kamp er Liverpools første hjemmekamp siden Jürgen Klopps menn nedsablet Manchester United 7-0 i mars. Siden den gang har de røde bare tatt ett poeng av ni mulige på tre bortekamper. Dermed er det sju poeng opp til topp fire med ti kamper igjen å spille.

– På søndag må vi vise at forskjellen på lagene ikke er så stor som tabellen tyder på. Vi har klart å vise det i noen kamper. Dessverre gjorde vi ikke det i andre kamper. Men nå må vi vise det igjen. Vi vet hva vi er kapable til. Det er opp til oss, sier Cody Gakpo til The Athletic.

– Jeg mener vi har en god tropp, med masse kvaliteter. Men vi må prestere bedre på bortebane. Det er selvsagt litt annerledes når du har støtten fra hjemmefansen. Vi må tro på at topp fire fortsatt er mulig. Lagånden er der. Vi skal gjøre vårt beste. Det er opp til oss spillerne å få sving på dette igjen, legger nederlenderen til.

Benket på Stamford Bridge

Gakpo var en av fem faste spillere som ble vraket fra startoppstillingen av Jürgen Klopp til bortekampen mot Chelsea tirsdag. De andre var Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Harvey Elliott og Mohamed Salah. Nederlenderen erstattet Darwin Nunez i det 79. minutt, og fikk være med på sluttminuttene i London.

Det forventes at både nederlenderen og de andre fire er tilbake i startoppstillingen mot The Gunners, sammen med Virgil van Dijk, som var syk, og ikke kunne spille mot Chelsea av den grunn.

Siden overgangen fra PSV Eindhoven i januar har Gakpo spilt 16 kamper og gjort fire mål for Liverpool, inkludert to av målene i  den nevnte 7-0-seieren over Manchester United. I Anfield-klubben har han måttet venne seg til en ny rolle, hvor han er blitt mer brukt i midten enn han var vant med i sin nederlandske klubb.

Cody Gakpo

Født07. mai 1999
Eindhoven, Nederland
Høyde189 cm
Innkjøp£37M+£7M
Kontrakt2028

SesongKamperPL
2022-2314+2 /49+2 /4

– Resulatene har ikke vært så gode som vi alle håpet på etter at jeg kom hit, men jeg føler meg bra. Alle vet at dette er en stor klubb, hvor det forventes at vi kjemper om trofeer. Det er innstillingen vi også har. Denne sesongen har ikke vært den beste for klubben. Alle kan se det. Men innstillingen er det ikke noe galt med. Vi skal kjempe videre, og forsøke å få en god avslutning på sesongen, sier 23-åringen. 

Har fått råd og vink om rollen fra Bobby

– Alle hjalp meg med å finne meg til rette. Nå ser jeg frem til å jobbe hardt sammen med laget, slik at vi kan forbedre oss og vinne kamper igjen.

– Jeg har spilt nesten alle mine kamper her som falsk nier. For meg handler det om å bli vant til det. Om dette er en langsiktig plan han har for meg, er noe du må snakke med treneren om. Bobby Firmino er en fantastisk spiller og en fantastisk person. Han forsøker å hjelpe meg å bli vant til posisjonen på alle måter han kan, og det setter jeg virkelig pris på.

De to siste kampene har endt med 1-4-tap for Manchester City og 0-0 mot Chelsea. Det har fått kritikerne til å kvesse pennene.

– Beskjeden fra manageren er at vi må holde sammen, og stå på videre. Alle vet vi har vært gjennom en vanskelig periode, men vi skal holde sammen. Da tror jeg lykken vil snu for oss. Det poenget vi fikk mot Chelsea må ses som et lite steg i riktig retning. Selvsagt ønsket vi å vinne kampen, men dette er likevel noe vi kan bygge videre på.

Liverpool - Arsenal spilles på Anfield søndag klokken 17.30, og blir vist på V Sport PL og Viaplay