Vi fulgte pressekonferansen: – Forventer en supervanskelig kamp

Se hva Jürgen Klopp sa på pressekonferansen før møtet med Leicester.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen til pressekonferanse

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før mandagens viktige bortekamp mot Leicester. 

Kampen om topp fire og en oppdatering på skadesituasjonen er blant temaene, og kanskje får Klopp også spørsmål om mannen som ifølge media blir klubbens nye sportsdirektør, Jörg Schmadtke? 

Manageren er på plass klokken 10.45 og saken oppdateres fortløpende med det som blir sagt. 

Klopp er her

Pressekonferansen er i gang.

Får spørsmål om Leicesters fall og om mandagens kamp?

– Leicester vant ligaen i min første sesong her, og det var en spesiell historie. 

– Jeg vil ikke sammenlikne Brendan sitt lag med Dean Smith sitt lag. Mot Everton hadde de gode perioder, de er gode med ball, men i nedrykksstriden er man ikke alltid sin beste versjon av seg selv. 

– Alle som er der nede vil kjempe med alt de har. Jeg har sagt til guttene at dette er den virkelige fighten. De er på hjemmebane og møter Newcastle etter oss, så de trenger alle poengene de kan få. 

– Jeg forventer en supervanskelig kamp. 

Firmino og Keita ikke klare

– Firmino er nesten klar, men jeg tror ikke han blir klar til kampen. Jeg tror han blir med på lagtrening etter Leicester. Naby er ikke klar. 

Om Champions League har noe å si for å signere en spiller.

– Vi kan ikke fortelle noen at vi definitivt kommer til å være i Champions League, så hvis vi snakker med en spiller nå vil han være kjent med situasjonen. 

– Vi må kjempe om trofeer. Vi kan ikke garantere Champions League, men klubben er fantastisk og laget vil trolig være bedre neste år. Vi er fortsatt Liverpool. 

Hva satte i gang den gode formen?

– Vi har snakket om det flere ganger. Vi ga oss selv muligheten for en ny start. Vi hadde en uke med god tid til trening før en kamp der vi ble enige om ikke å sløse mer tid. Det var et friskt pust både for spillerne og trenerne. Prinsippene er de samme, men vi ønsker å kontrollere kampen bedre, ha en litt annen formasjon. Det er spennende å jobbe med. 

– Så kom resultatene. Det er ingen tilfeldighet, men vi trengte litt flaks som vi ikke har hatt i andre kamper. Nå forbereder vi oss på neste sesong, men har fremdeles mye å spille for her. 

– Vi har oppnådd mye suksess med vår måte å spille på, og så fungerte det ikke. Da måtte vi endre noe, og denne sesongen ga oss en god grunn til det. Tenk om vi skulle endret alt etter nesten å ha vunnet fire trofeer. 

– Vi gjorde det kanskje litt for sent denne sesongen, men omtrent på rett øyeblikk.

Blir Salahs prestasjoner oversett?

– Ikke hos oss. Kanskje hos dere. Han er en av de største gjennom tidene, og tallene kommer bare bli bedre. Men når spørsmålet blir spurt så ofte er det kanskje noen som overser det. 

En uke på treningsfeltet igjen?

– Jeg setter pris på de periodene. Vi får jobbe med spillerne og implementere ideene. Men hvis jeg alltid vil ha det må jeg finne en klubb som aldri er i Europa, og det ønsker jeg ikke. Jeg liker rytmen med to kamper i uken også, men på generelt grunnlag har vi for lite tid til å trene. Det er brutalt i de gode sesongene. 

– Vi prøver å utnytte disse mulighetene. Jeg vil se utbyttet av en uke med trening i neste kamp. Så langt har det vært en bra treningsuke. Det betyr ikke at vi kommer til å kjøre over Leicester. 

Legger formen nå grunnlaget for neste sesong?

– Ja, det må det gjøre. 

– Man kan bli frustrert over at vi ikke har gjort det hele sesongen. Vi vet at vi må bli bedre og gjøre ting mer naturlig for guttene, og derfor var det så viktig at vi begynte så tidlig. Vi går i riktig retning.

Bedring i borteformen?

– Vi spilte veldig dårlig i noen bortekamper. Noen dårlige fotballkamper der vi aldri kom inn i kampen. Vi er på tredje eller fjerde på hjemmetabellen, og et stykke ned på bortetabellen. Vi hadde samme problem tidlig i min tid her. 

– Vi innså at forskjellen ikke er så stor. Anfield er en boost på mange måter, men vi har noen tusen bortesupportere som er gale og synger hele kampen. Jeg elsker atmosfæren de skaper. Denne sesongen har vi vært litt for avhengig av hjelp fra utsiden, og ikke alltid brukt det. 

– Alle er enige om at vi har levert en dårlig sesong, men vi har 62 poeng. Alle vil til Champions League, men det er ikke sannsynlig på grunn av situasjonen vi skapte. Å vinne seks kamper på rad er ikke lett, for da ville alle gjort det. Å klare ni kamper er veldig vanskelig. I fotball er de andre lagene også forberedt. Denne delen av sesongen har i det minste gitt oss et tegn om at ikke alt er bekmørkt. 

Inspirasjon fra mirakelet mot Barcelona, Alissons mål mot West Bromwich?

– Ingen av de som var involvert i de øyeblikkene kommer noen gang til å glemme det. Vi har vært involvert i mirakler, men da var det i våre hender. Vi måtte score mot West Brom og slå Barcelona. Nå er vi avhengig av hjelp i tillegg. For noen uker siden virket det fullstendig umulig. 

– Nå har vi kommet nærmere. Det er ikke komfortabelt å bli jaget. Newcastle og Manchester United skulle nok ønske vi ikke var der. Hvis de avslutter sesongen foran oss, så fortjener de det. 

Tror du seiersrekken har lagt press på lagene foran dere?

– Det vil jeg ikke si noe om, for da blir det overskrifter. Det er jeg ikke interessert i. Det handler om å vinne kamper. 

– Jeg sa at det var ukomfortabelt da vi var i samme situasjon, og likte ikke at spørsmålet kom igjen. 

Det var det

Klopp er nå ferdig med den åpne delen av pressekonferansen. Takk for følget!