Ingen i ligaen har skapt mer enn Trent etter at han fikk den nye rollen

Trent Alexander-Arnold blomstrer i sin nye rolle.

I kampen mot Arsenal i april gjorde Jürgen Klopp et taktisk grep der han endret litt på Trent Alexander-Arnolds rolle.

Høyrebacken med den fantastiske pasningsfoten hadde ikke hatt den beste sesongen, men med et lite grep der scouseren ble flyttet inn sentralt som en midtbanespiller når de røde har ballen, så har en også fått ut det beste av den kreative 24-åringen igjen.

Alexander-Arnold hadde «bare» tre målgivende på sine 27 første kamper denne sesongen, noe som må sies å være skuffende etter de skyhøye standardene han har satt for seg selv.

Siden rollen hans ble endret har han seks målgivende på sju kamper – og det kunne vært flere – i tillegg til scoringer når han ser ut til å komme nærmere og nærmere med sine forsøk fra distanse.

Skaper mest av alle

Tallene viser at Alexander-Arnold har vært ligaens mest kreative spiller den siste måneden.

Han har flest målgivende, flest skapte sjanser, flest pasninger på motstanderens banehalvdel, flest pasninger inn i motstanderens boks, og er også den med flest ballberøringer, ifølge statistikk vist på Sky Sports sin sending.

Tallene blir gjengitt av Chris Bascombe i The Telegraph, som spekulerer i om Gareth Southgate også vil la seg friste til å bruke Alexander-Arnold i en slik rolle.

Men tallene som kanskje gleder Klopp mest, er at Liverpools nummer 66 den siste måneden også er den spilleren som har gjenvunnet ballen flest ganger av alle i Premier League. For et Liverpool-lag som har slitt med presspillet, og ikke sett ut som seg selv på akkurat det området, ser laget nå ut til å ha fått strukturen tilbake.

Klarer du disse åtte spørsmålene om Salah?

Klarer du disse åtte spørsmålene om Salah?

Mohamed Salah setter stadig nye rekorder. En av dem er med i denne quizen.

Supporterklubben 09.mai 09:44
– Schmadtke sin rolle blir noe annet enn som sportsdirektør

– Schmadtke sin rolle blir noe annet enn som sportsdirektør

Jörg Schmadtke sin rolle i Liverpool skal ikke være langsiktig.