Den tidligere Liverpool-backen fikk karrieren ødelagt– Jeg forsto ikke at jeg var knivstukket før jeg kjørte hjem

Husker du Andre Wisdom, som spilte 22 kamper for de røde mellom 2012 og 2013?

Andre Wisdom var en talentfull back, som kom opp gjennom Liverpools akademi på samme tid som Jon Flanagan, Suso, Conor Coady, Jack Robinson og Raheem Sterling.

Han kom til klubben fra Bradford City i 2008, og fikk debuten sin fire år senere borte mot Young Boys i Europa League under Brendan Rodgers. Totalt spilte han 22 kamper for de røde, før han ble lånt ut til Derby County, som han fire år senere signerte permanent for.

I podcasten «The Beautiful Game Game Podcast» er Wisdom denne uken gjest, og forteller om den svært dramatiske måten karrieren hans tok slutt på.

Wisdom skal ha vært tilstede på en fest, der han nektet å gi fra seg klokken sin da han ble konfrontert av en gjeng på fem personer med finlandshetter og kniver. Han skjønte først etterpå hva som faktisk hadde skjedd.

– Jeg var på et sted der jeg ikke burde ha vært, på en fest, men på det tidspunktet var det nedstengt og jeg var veldig klar for å komme meg ut uten å gjøre for mye. Da jeg skulle dra var det fem fyrer med balaklava og kniver som sa «gi meg klokken din». Jeg svarte «nei», så det som skjer er at vi begynner å slåss, og det var det. Jeg kjørte hjem etter hendelsen, og da innså jeg at jeg blitt knivstukket flere ganger, sier han i podcasten.

BEDRE TIDER: Andre Wisdom var Liverpool-spiller mellom 2008 og 2017.

BEDRE TIDER: Andre Wisdom var Liverpool-spiller mellom 2008 og 2017.

Knivstukket av gjeng

Han kjørte hjem selv etter hendelsen – da han hadde blitt knivstukket både i beinet og i hodet.

– Jeg kjørte hjem alene. Det var mange som kom ut fra festen etter fem minutter med slåssing, og de løp av sted. Jeg var full i blod på gaten og tenkte bare «faen heller», dro hjem og ringte til en ambulanse.

Wisdom spilte for Derby på det tidspunktet, men hendelsen skjedde i Beaumont Street i Toxteth i Liverpool. Skadene var ikke livstruende, og han var på sykehus i tre dager etter et par operasjoner. Forsvarsspilleren som nå er 29 år gammel forteller at kroppen ikke var den samme. Han har vært klubbløs siden 2021 – og har ikke lykkes etter prøvespill i Portsmouth, Birmingham City og Sheffield United.

– Jeg prøvde å komme tilbake i fotballen men det var ikke det samme. Jeg fikk ikke til det samme når det kom til hurtighet. Det var vanskelig å akspetere, og det fører også til andre problemer. Jeg ble knivstukket i hodet og fikk mye hodepine, og et lite kutt i brystet som gjorde at jeg ikke kunne puste like godt da jeg kom ut av sykehuset fordi jeg hadde væske i lungene, sier han om den dramatiske hendelsen.

– Jeg tror jeg forhastet meg med å komme tilbake til fotballen, så da jeg kunne gå igjen etter tre uker, så prøvde jeg å komme rett tilbake i fotballen. Menn kan forhaste seg, og jeg spilte to kamper der jeg ikke fikk det til å stemme, men egoet mitt lot meg ikke akseptere det, sier han.

– Jeg var inne i det siste året av kontrakten min, og Derby hadde finansielle problemer, så jeg husker at jeg snakket med agenten min og tenkte at jeg måtte spille og vise meg frem, for å så hvile i sommeren, og da røk lysken.

Allerede onsdag er det ny kamp – hvem bør starte?

Allerede onsdag er det ny kamp – hvem bør starte?

Liverpool tar imot Fulham på onsdag.

Velg lag 02.mai 16:21
FA åpner sak mot Klopp

FA åpner sak mot Klopp

Fotballforbundet (FA) bekrefter at det åpnes sak mot Jürgen Klopp.

Nyheter 02.mai 19:32