Ruben Selles før møtet med tyskeren:– Jürgen Klopp og Liverpool har imponert meg i over syv år

Ruben Selles ser frem til å møte en av sine store idoler på trenerbenken.

Southampton startet sommeren 2022 med å hente en flust av unge talenter inn i troppen sin. Flere eksperter og supportere var tvilende, og i ettertid fikk skeptikerne også rett i sine evalueringer av Saints-troppen.

Sørkystklubben har slitt gjennom hele sesongen, først med Ralph Hassenhüttl, så med Nathan Jones. I februar var det plutselig 39 år gamle Ruben Selles som fikk ansvaret med å holde oppe et lag med en grusom form i bunnen av Premier League. En situasjon spanjolen ikke har klart å snu. 

Det har derimot Jürgen Klopp og Liverpol klar, til dels. Det blir ikke Champions League-fotball på Anfield neste sesong, men avslutningen på sesongen har vært god.

Det fikk også Selles spørsmål om på fredagens pressekonferanse.

– Jeg har vært imponert over dem i over syv år med Jürgen Klopp. Han har vært en av de store referansepunktene innen fotball med sin gegenpress-taktikk. Han praktiserte denne taktikken da han kom til et lag som kjempet om en topp 4-plassering, og han forbedret dem til å kjempe om titler. De har vunnet Champions League, og etter 30 år også Premier League, sa 39-åringen.

IKON: Jürgen Klopp høster skryt av treneren han skal møte i morgendagens kamp.

IKON: Jürgen Klopp høster skryt av treneren han skal møte i morgendagens kamp.

Ruben Selles har nemlig fulgt tett med på hva Liverpool har holdt på med denne sesongen. Spanjolen var ikke spesielt imponert over lagets prestasjoner i høst, men han er positiv til endringene tyskeren har gjort utover i 2023.

– Han har gjort noen endringer i måten å angripe og utvikle laget sitt. Blant annet ved å bruke (Trent) Alexander-Arnold inn mot midten, samt andre ulike variasjoner.

Klopp og Liverpool reiser til Sør-England med syv seire og tre uavgjorte på de siste ti kampene. Tyskerens lag er i form, og det kan bli skummelt for et Southampton-lag som allerede har begynt å forberede seg til Championship-fotball.

– Liverpool ser veldig, veldig solide ut igjen. Det er ikke overraskende. De har et solid fotballfundament i Europa, og Jürgen er en kilde til inspirasjon for alle, fortsatte Selles.

Liverpool-linket spiller dras frem

Jacob Tanswell, The Athletics Southampton-journalist, har blitt intervjuet av Liverpool FC i opptakten til søndagens kamp. Han trekker frem en spiller klubben ryktes å være svært interessert i.

– Romeo Lavia har vært på et høyere nivå enn noen annen spiller denne sesongen når det gjelder jevn form, og det til tross for at han bare er 19 år og spiller sin første sesong med førstelagsfotball, forteller Tanswell.

LINKES TIL ANFIELD: Det kan være lurt å følge litt ekstra nøye med på Southamptons nummer 45.

LINKES TIL ANFIELD: Det kan være lurt å følge litt ekstra nøye med på Southamptons nummer 45.

Belgieren har figurert mest på Saints defensive midtbane denne sesongen. Stortalentet står med 28 seriekamper på samvittigheten før den siste Premier League-runden sparkes i gang. Han har også rukket å debutere for landslaget.

– Lavia har hatt nest flest offensive pasninger av alle Southamptos spillere, selv om han har gått glipp av ni kamper på grunn av skade. Han er også den eneste tenåringen i Premier League som har utført over 50 taklinger denne sesongen, fortsetter The Athletic-journalisten.

På fredag meldte troverdige Neil Jones i Goal at Liverpool er blant klubbene som følger belgieren. Sørkystklubben betalte 10,5 millioner pund til City for midtbanespilleren forut denne sesongen. De lyseblå har også en klausul ved videresalg.

– La oss være ærlig, det var den tittelen supporterne ville ha

– La oss være ærlig, det var den tittelen supporterne ville ha

James Milner mimrer tilbake til tiden i Liverpool før sin siste kamp for klubben.

Liverpool selger spansk unggutt

The Athletic:Liverpool selger spansk unggutt

Summen for U18-spilleren skal ligge på rundt én million pund.