Jürgen Klopp gleder seg til en hektisk periode

Liverpools spillere starter på sommerferien sin mandag morgen, men tyskeren har mye å gjøre før en ny oppkjøring.

I ettermiddag avslutter Liverpool sin sesong med et 4-4 resultat mot Southampton. En skuffende sesong er over på Merseyside, og mye vil skje i dørene på Anfield før spillerne igjen møtes til en ny pre-season i starten av juli.

Det er en prosess Jürgen Klopp gledelig tar del i. Tyskeren forteller ikke direkte hva han prater om, men det er sannsynlig at sommervinduet er på Liverpool-trenerens agenda.

– En veldig travel periode starter forhåpentligvis nå, men i en annen del av dette spillet. Jeg vil være med på det og så finne tid til å være klar igjen til juli, sa han til pressen etter kampen på St. Mary's.

Det kan også bli for mye jobb, spesielt i en periode hvor alt ikke har gått på skinner for klubben eller 55-åringen. Han forsikrer pressen om at alt står fint til med ham.

– Jeg har det helt fint! Hadde du spurt meg før de siste elleve kampene så hadde jeg kanskje vurdert det, men jeg tar ikke pauser, fortsetter han.

DEDIKERT: Jürgen Klopp skal jobbe tett med klubben frem til spillerne er tilbake til en ny oppkjøring.

DEDIKERT: Jürgen Klopp skal jobbe tett med klubben frem til spillerne er tilbake til en ny oppkjøring.

Litt flaks og mer dyktighet

På pressekonferansen fikk tyskeren også muligheten til å lufte litt av tankene han har hatt gjennom sesongen. En ting går igjen i tyskerens svar: De har ikke vært veldig heldig, eller dyktig.

– Vi trenger litt flaks. I dag kunne du se hvor viktig Diogo Jota er, en spiller som ikke har vært tilgjengelig i store deler av sesongen. Det samme gjelder også Luis Diaz og Bobby Firmino. Cody Gakpo kom i vinter, og Darwin Nunez er helt ny, sier Liverpool-treneren.

Det er ingen tvil om at klubbens angrepsarsenal har hatt sine problemer denne sesongen, og om de holder seg skadefri inn mot den neste kan det bli veldig gøy å se på tyskerens lag i 23-24 sesongen.

– Vi rotet det til fra start av i begynnelsen av sesongen. Hvis vi hadde startet den gode formen litt tidligere ville vi likevel endt i Champions League neste sesong. Vi kan være fantastisk, om vi vil.

For Klopp og Liverpool brukte overraskende lang tid på å fikse problemene som oppstod kontinuerlig gjennom hele høsten. Ene uken var det 9-0 mot Bournemouth, før de kom ned på jorden igjen noen dager senere.

– Vi forventet å fikse problemene våre fortere, men vi arbeider med mennesker og noen ganger tar det lenger tid, mener tyskeren.

– 4-4, åtte mål og en underholdende kamp for folket. Jeg koste meg ikke så mye

Jürgen Klopp:– 4-4, åtte mål og en underholdende kamp for folket. Jeg koste meg ikke så mye

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med starten og avslutningen, men ellers hadde tyskeren lite positivt å melde om.

Nyheter 28.mai 20:53
Gråtende Mac Allister takket av til Brighton-fansen

Gråtende Mac Allister takket av til Brighton-fansen

Treneren bekrefter at det kan ha vært hans siste kamp.

Nyheter 28.mai 20:22

– Det er en beskjed i seg selv

I løpet av de første månedene av 2023 så Liverpool-treneren sliten ut, og virker mindre energisk enn vi vanligvis kjenner ham som. Det endret seg utover våren, og på pressekonferansen snakket han om hvorfor.

– Det har vært øyeblikk hvor du tenker at sesongen ville vare i fire år. Takk Gud for de siste 10-12 kampene. Det hjalp veldig mye, og ga oss en boost, et perspektiv og et grunnlag å bygge videre på.

Sesongen avsluttes med en pokal i Community Shield, men ellers er det fint lite å melde om med tidlige exiter i Champions League, ligacupen og FA cupen, i tillegg til en plass utenfor topp 4 i ligaen. Klopp vet hvor skuffende det er.

– Vi vet at dette ikke er en god sesong. Vi er skuffet over å ikke nå topp 4, men det finnes også tider hvor du må innrømme at fire lag har vært bedre enn oss. Det er sannheten. Nå er det over og vi kan forbedre oss for fremtiden, sier han.

Men tyskeren har også et godt poeng. Å karakterisere en femteplass som en svært skuffende sesong viser også hvor langt klubben har kommet de siste årene.

– Det er en beskjed i seg selv. Tenk om vi er tilbake til vårt vanlige nivå neste sesong og kjemper om tittelen igjen. Den siste tiden har vist oss at det er mulig, avslutter Klopp.

De nest beste fortsatt ikke gode nok

Kampkommentar Southampton – LiverpoolDe nest beste fortsatt ikke gode nok

Jürgen Klopp fikk lite med nye og positive meldinger før ferien.

Kommentar 28.mai 20:27
Da forsvaret hadde tatt ferie i sola, var hvertfall angrepet på jobb

Spillerbørs og folkebørs etter Southampton - LiverpoolDa forsvaret hadde tatt ferie i sola, var hvertfall angrepet på jobb

Jürgen Klopp hadde nok ikke vært like avbalansert om kampen hadde hatt større betydning.

Kommentar 28.mai 19:34