Mason mener laget foræret Liverpool seieren

Tottenhams trener Ryan Mason forsto lite av hva som skjedde i oppgjøret mot Liverpool.

Oppgjøret mellom Tottenham og Liverpool ble mer intenst enn de fleste nok hadde ventet seg. Jürgen Klopps mannskap startet forrykende og ledet 3-0 før 15 minutter var spilt, men ga så fra seg initiativet i kampen. 

Spurs presset på og reduserte to ganger ved Harry Kane og Heung-Min Son, før Richarlison satte det både han og de fleste andre trodde var utligningsmålet tre minutter på overtid. 

Så var plutselig Diogo Jota alene med keeper, og de rødkledde hadde sikret seg alle tre poengene. Tottenhams trener Ryan Mason forsto lite av det som foregikk ute på Anfield-matta. 

– Alle drømmer om å score vinnermålet på overtid

– Alle drømmer om å score vinnermålet på overtid

Diogo Jota reddet dagen ved å bli matchvinner mot Tottenham.

– Det han sa til meg var ikke greit

– Det han sa til meg var ikke greit

Feiden mellom Jürgen Klopp og dommer Paul Tierney fortsetter.

Mener laget ga bort seieren, men støttes ikke av tallene

– Det er vanskelig å forklare hva som skjedde, for å være ærlig. Da vi utlignet var det fullt fortjent, så at de fikk vinnermålet etter det er vanskelig å godta i øyeblikket, sa Mason ifølge Liverpool Echo.

31-åringen klarte ikke å finne lyspunkter ved kampen, selv om laget hentet inn tre mål på motparten sin. 

– Det er vanskelig å se noe positivt i det. Med ballen er vi et fantastisk lag, og kan score mål mot ethvert lag, men man vinner ikke kamper bare ved å ha ballen. 

SIKRET SEIEREN: Jota feirer vinnermålet.

SIKRET SEIEREN: Jota feirer vinnermålet.

– Når man bokstavelig talt gir bort fire mål til motstanderen uten at de må fortjene det, blir det vanskelig. Samtidig kunne vi ha scoret flere mål selv, uttalte Spurs trener for øyeblikket. 

– Jeg syntes vi var det bedre laget totalt sett, og at vi skapte de beste mulighetene. Skuffelse og sinne er bare noen av følelsene jeg har i kroppen for øyeblikket, og det gjelder nok også spillerne og fansen. 

Kanskje noe uventet støtter ikke tallene oppunder Masons påstand om at Tottenham var det beste laget og hadde de beste mulighetene. 

Ifølge The xG Philosophy var det Klopps menn som var det beste laget, og skapte muligheter verdt flere forventede mål enn Tottenhams. 

Må holde seg påskrudd

Det så ut til at de hvitkledde hadde fått med seg ett viktig poeng hjem fra Anfield da Richarlison utlignet på overtid. Mason mener laget hjalp de rødkledde til seieren. 

– Måten vi slipper inn det siste målet på etter utligningen, det er vanskelig å forklare. Jeg vil ikke si vi var uheldige som tapte, men vi hjalp Liverpool. 

Han sier laget sitt - som også slapp inn fem mål på 20 minutter mot Newcastle United - har en tendens til å skru av i små perioder. Det blir man hardt straffet for i Premier League. 

– Å slippe inn tre mål på 15 minutter er ikke normalt. Man må forstå at Premier League er nådeløst i 95 minutter, og hvis man ikke er påskrudd i 5-10 minutter kan kampen være tapt. Når man blir liggende under 0-3 på bortebane er det nær umulig å vinne, avsluttet han i intervjuet.  

Resultatet gjør at Liverpool passerer Tottenham på tabellen, og foreløpig har kontroll på 5. plassen som gir spill i Europa League neste sesong. 

Drama i flere akter da Liverpool viste sesongens styrker og svakheter

Drama i flere akter da Liverpool viste sesongens styrker og svakheter

Dette var en kamp som hadde alt, også signaler om hva som er galt denne sesongen og hva som gir håp om at de røde snart kan finne tilbake til de beste taktene.

Kommentar 30.apr 20:40
Scouserne dro lasset i en ellevill kamp på Anfield

Spillerbørs og folkebørs: Scouserne dro lasset i en ellevill kamp på Anfield

Liverpool herjet, kollapset og avgjorde på slutten. I regien var scouserne i laget!

Kommentar 30.apr 19:29