– Vi har så mye mer i vente fra Darwin

Jürgen Klopp er overbevist om at Darwin Nunez kommer til å bli en suksess.

Det har vært en varierende debutsesong fra Darwin Nunez i Liverpool – men 15 mål og fire målgivende er slett ikke verst for en spiller som kommer fra en annen liga og ikke snakker språket.

Nunez har startet de to siste kampene etter å ha vært en del på benken den siste måneden, og på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om spissen sin.

– Det vanskeligste for en spiss er å komme inn i et lag som ikke fungerer, svarte Klopp om spilleren som kan ende opp med å bli klubbens dyreste gjennom tidene.

Han fikk et oppfølgingsspørsmål, der reporteren ville vite om han trodde vi hadde mer i vente.

– Mye mer. Det er helt klart, svarte Klopp.

Pochettino er klar for Chelsea

Pochettino er klar for Chelsea

Det blir et gjensyn med Mauricio Pochettino neste sesong.

– Liverpool er klubben som avsluttet diskusjonen og for alvor viste at det fungerte

Datarevolusjonen i fotball– Liverpool er klubben som avsluttet diskusjonen og for alvor viste at det fungerte

Med Moneyball kvittet John W. Henry seg med den 86 år gamle Babe Ruth-forbannelsen i Boston. Med Merseyball kvittet John W. Henry seg med den 30 år lange Liverpool-forbannelsen. Liverpool er blitt et symbol på hvordan man kan lykkes med en datadrevet tilnærming til fotball, men nå har kanskje tiden kommet for nok et steg.

Kopite 13.mai 21:16

Ville levert mye mer for et lag som hadde fungert

Klopp tror han vil bli bedre og bedre.

– Du trenger tid til å tilpasse deg. For en spiss er det vanskeligste å komme inn i et lag der det ikke flyter. Det er det vanskeligste. Så å score 15 mål… Se for oss oss at vi, med vår standard, hadde hatt en normal og god sesong, der vi tok 80 poeng eller mer. Han ville ha scoret over 20 mål, definitivt. Men for hver situasjon vi har skapt – dersom du misbruker sjansen så får det mer fokus, sier Klopp.

– Mo Salah scoret over 40 mål i sin beste sesong, og misbrukte sjanser, det er normalt. Erling Haaland har misbrukt sjanser. Det er slik det er. Men de har hatt mye mer enn det vi har skapt i denne perioden, og det er det vi må gjøre.

Språket har vært et problem for Nunez, som fortsatt lærer seg engelsk.

– 15 mål er helt, helt greit. Det er fortsatt tre kamper igjen, så han kan også plusse på det tallet. Vi har snakket om det, og han trenger tid til å finne sin plass. Han hadde det slik i Benfica også, og der var det ikke problemet med språket. Eller, mindre problemer med språket enn det er her. Vi jobber med alt med ham, og prøver å hjelpe ham slik at han kan hjelpe oss enda mer enn det han allerede har gjort.

Leicester - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Southampton rykket ned

Southampton rykket ned

Southampton skal spille i Championship neste sesong.

– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

Halvt høyreback, halvt midtbane. Men kanskje har Jürgen Klopp endelig funnet den perfekte hybridløsningen for å gjenreise Trent Alexander-Arnold. Trent 2.0 er i hvert fall skapt.

Kopite 13.mai 14:17