– Vi kan absolutt komme tilbake på et nivå der vi kjemper om ligatittel igjen

Jürgen Klopp har stor tro på at Liverpool kan være med og kjempe om de store troféene igjen.

Det har vært en skuffende sesong for Liverpool, og selv om det finnes et lite håp om topp fire, så er en veldig avhengig av hjelp fra andre lag dersom det skal gå veien denne våren.

De røde er 20 poeng bak ledende Manchester City før deres kamp mot Everton denne søndagen. Skulle City vinne sine fire siste kamper, vil de ende opp på 94 poeng. Jürgen Klopps lag er blant de få, sammen med Pep Guardiolas lag som har klart å ta over 90 poeng i en sesong. Det skjedde i 2019/20 (99 poeng), 2018/19 (97 poeng) og 2021/22-sesongen (92 poeng). 

– Det er bare to ganger i sesongen – eller kanskje tre, fire eller fem dersom du tar med cupene – der du møter City, Arsenal og de andre. Det finnes fem millioner måter å vinne en fotballkamp på, og du trenger bare å finne den ene, sa Jürgen Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

Han tror absolutt at Liverpool kan komme tilbake til gamle høyder.

– En vellykket sesong er når du er klar for alle kampene, og kan vinne over 25 av dem. Dersom City, Arsenal, Chelsea, Newcastle, Tottenham og Manchester United er blant de 25, så er det enda bedre. Men det handler om vi kan skape et lag som kan vinne flesteparten av kampene vi spiller? Ja, det kan vi. Det har aldri handlet om hva de andre lagene gjør, sier han.

Hva har skjedd med Leicester City?

Hva har skjedd med Leicester City?

For få år siden kunne Leicester City feire ligatittelen – nå kjemper de mot nedrykk.

Innsikt 14.mai 12:00
Mandag vil offentligheten få høre VAR-samtaler for første gang

Mandag vil offentligheten få høre VAR-samtaler for første gang

Liveblogg 14.mai 14:11

Må ikke tas for gitt

Klopp mener en ikke kan ta for gitt de spesielle sesongene der poengfangsten er så ekstrem. Liverpool har vunnet én ligatittel under tyskeren, men kommet over 90 poeng tre ganger.

– Det har skjedd to ganger at vi har misset ligatittelen med ett poeng, men det vil finnes noen som mener at det er fordi vi manglet den og den spilleren i det og det øyeblikket. Det å nå 90 poeng er galskap. Det er ganske spesielt, og ikke noe noen bør ta for gitt, sier Klopp.

Denne sesongen har ikke Liverpool vært med og kjempet i toppen, men en god sluttspurt der de røde er ubeseiret på de siste åtte har likevel gjort det mulig med en plassering i europacupplassene.

– Topp sju er enda tettere, så det vil bli enda vanskeligere og enda mer konkurranse. Det gjør ikke noe lettere, men alle som har en god plan har en mulighet til å ta del i det. Dersom du er en del av kampen der oppe, så kan du også vinne, sier Klopp.

Leicester - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Liverpool må vinne og møter et Leicester i desperat poengnød. Hvem bør starte?

Liverpool må vinne og møter et Leicester i desperat poengnød. Hvem bør starte?

Liverpool har hatt ni dager fri fra forrige kamp. Hvem bør Jürgen Klopp starte med mot Leicester?

Velg lag 14.mai 10:21
Derfor er det så viktig for Klopp at han får snakke med spilleren før en eventuell overgang

Derfor er det så viktig for Klopp at han får snakke med spilleren før en eventuell overgang

Jürgen Klopp er kjent for at han vil vite alt før Liverpool handler.