Dette sa Firmino i avskjedstalen til lagkameratene

Firminos holdt avskjedstale til lagkameratene. Nå linkes han til Real Madrid.

Det er veldig sjelden vi hører Roberto Firmino snakke engelsk, og han har stort sett takket nei til de fleste intervjuer i tiden sin i klubben. Det vi har lest fra han har som regel vært via brasiliansk media, og som så har blitt oversatt igjen.

Etter sesongens siste hjemmekamp mot Aston Villa, hadde Firmino invitert medspillere, støtteapparat og venner til en avskjedsfest på Anfield. Nå har det dukket opp noen videosnutter fra talen han holdt.

– Åtte år i Liverpool går mot slutten for meg og min familie om noen få dager. Jeg visste allerede om Liverpool da jeg kom hit fra Tyskland for åtte år siden, men jeg hadde ingen anelse om hvor stor lidenskap det er for denne klubben og hvilken stor rolle klubben har i livene til så mange mennesker rundt om i verden, sier 31-åringen

– Jeg visste ikke hvor positivt gale og lidenskapelige folk som jobbet i denne klubben, og hvor mye klubben og stadion betydde for dem. Sannheten er at jeg aldri kunne drømt om at det var mulig å oppnå alt det vi oppnådde sammen. Det har vært mitt livs store ære så langt å være en del av denne Liverpool-familien. You’ll Never Walk Alone, sa han videre, når han nå takker for seg etter 362 kamper, 111 mål, 72 målgivende for de røde.

Kan erstatte Benzema

Firmino har blitt linket til Barcelona de siste månedene, og nå linkes han til deres erkerival Real Madrid. Grunnen til det er at Karim Benzema har fått et vanvittig tilbud om å avslutte karrieren sin i Saudi-Arabia, der 35-åringen nå har blitt tilbudt en avtale verdt mer enn 100 millioner pund i året for å spille for Al Hilal. Cristiano Ronaldo signerte for Al Nassr i desember – og Lionel Messi linkes stadig til samme liga

Ifølge The Times vurderer fjorårets vinner av Ballon d’Or tilbudet sterkt. Det har vært Real Madrids plan å beholde franskmannen i ytterligere én sesong, før de skal gå ut og kjøpe en ny ung superspiss som Kylian Mbappé eller Erling Braut Haaland. 

Dersom Benzema nå drar et år før planen, trenger de en mer kortsiktig løsning. Harry Kane nevnes, og Tottenham skal være villig til å selge ham til en klubb utenfor Premier League når han nå har et år igjen av kontrakten. Roberto Firmino vil være en billigere løsning, siden han ikke vil ha noen overgangssum, og er tilgjengelig som Bosman-spiller.

Joselu er et tredje navn som nevnes som en midlertidig løsning, etter 16 mål for Espanyol denne sesongen.