Virgil Van Dijk:– Jeg er komfortabel med meg selv igjen

Virgil Van Dijk innrømmer at den skuffende sesongen tok på.

Virgil Van Dijks Liverpool-karriere har vært sterkt preget av konstante oppturer. Nederlenderen ankom Anfield tilbake i 2018, og siden den gang har klubben vunnet trofeer på løpende bånd.

Det har ikke vært gjengangsmelodien de siste ni månedene. En skuffende og turbulent sesong ble avsluttet for en drøy uke siden, med Liverpool utenfor Champions League.

Det har vært en tid hvor midtstopperen har slitt, både mentalt og fysisk.

– Jeg har hatt en turbulent sesong og jeg er glad for at de tre siste månedene gikk bra. Jeg er komfortabel med meg selv igjen og spiller jevnt, sier 31-åringen til NOS, gjengitt av SportWitness.

SØLVTØY: Virgil Van Dijk og co startet sesongen på best mulig vis, men siden den gang har det vært flere nedturer på fotballbanen.

SØLVTØY: Virgil Van Dijk og co startet sesongen på best mulig vis, men siden den gang har det vært flere nedturer på fotballbanen.

I løpet av de siste årene har Van Dijk blitt ansett som en av de aller beste midtstopperne i verden. Det er noe han er blitt godt vant til selv også.

Han forteller om et sjokk da han og laget ikke klarte å prestere i kamp etter kamp.

– For å gi et eksempel, mot (Manchester) United vant vi 7-0, men i neste kamp tapte vi 1-0 mot Bournemouth. Det er svært frustrerende. Du leter etter svar, og ser på din egen form, forteller han.

Van Dijk blir ofte omtalt som en hardhaus, som sjeldent lar svake prestasjoner eller situasjoner gå inn på ham. Denne sesongen har han fått kjenne på en litt annen følelse, og flere kritiske røster har påvirket 31-åringen.

– Du kan bare fikse problemene med å ta tak i det, både på og utenfor banen. Jeg tror jeg klarte det bra, med hjelp fra min kone og folk i klubben. Jeg er godt fornøyd med det. Det ble mye opp- og nedturer, men det er også en del av idrettsutøveres liv. Du kan ikke prestere på ditt absolutt beste i hver eneste kamp.

PÅ PLASS: Virgil Van Dijk nøt godt av Liverpools avslutning på sesongen. Det kan hjelpe han inn mot viktige kamper for Nederland.

PÅ PLASS: Virgil Van Dijk nøt godt av Liverpools avslutning på sesongen. Det kan hjelpe han inn mot viktige kamper for Nederland.

Viktige kamper i vente

Tirsdag ettermiddag meldte Van Dijk og lagkamerat Cody Gakpo seg til til tjeneste for Nederlands landslag. De oransje skal ut i to viktige kamper i Nations League.

Etter en svak landslagspause i mars håper nok duoen å slå knallhardt tilbake, og ta med seg en tittel hjem på slutten av sesongen.

Nederland skal nemlig ut i Nations League-sluttspillet, og det første hinderet på veien til finalen er Kroatia i semifinalen. Den kampen spilles om en uke, onsdag 14. juni.

Hvis Van Dijk og co skulle vinne den venter Spania eller Italia i finalen, som spilles hjemme i Rotterdam søndag 18. juni.

Du kan følge Liverpool-duoens jakt på trofeet på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.

Mac Allister har fullført den medisinske testen

Mac Allister har fullført den medisinske testen

24-åringen kan bli presentert som Liverpool-spiller i dag.

Hele 15 førstelagsspillere vil få forsinket preseason på grunn av landskamper

Landskampoversikt: Hele 15 førstelagsspillere vil få forsinket preseason på grunn av landskamper

Det blir en redusert gruppe som møter opp når preseason starter.