Nærmer seg full trening etter nesten halvannet år med skadeproblemer

Stortalentet Kaide Gordon har vært gjennom en vanskelig periode.

Forrige sesong kom Kaide Gordon inn som et friskt og ungt pust i Liverpool-laget. Som 16-åring ble han klubbens nest yngste målscorer gjennom tidene i FA-cuptriumfen mot Shrewsbury, og han spilte også fra start i semifinalen i ligacupen mot Arsenal. 

Men det var kort tid etter de oppturene at skademarerittet skulle begynne for kantspilleren som ble hentet fra Derby i 2021. Det har nå gått 16 måneder siden sist han spilte en kamp, da for Liverpools U23-lag mot Leeds i Premier League 2. 

Lenge var klubben tilbakeholdne med informasjon om hva slags skade det var Gordon slet med, men i høst kom det frem at det dreide seg om en skade i bekkenet som hadde sammenheng med utfordringer knyttet til Gordons fysiske vekst. 

Nå er det imidlertid optimisme knyttet til Gordons utvikling. Mot slutten av sesongen var han i gang med både løping og trening med ball, og forhåpentligvis kan han trene for fullt igjen i løpet av sommeren. Det skriver Liverpool Echo.

Ett år er gått, men Kaide er fortsatt ikke i nærheten av å spille fotball igjen

Ett år er gått, men Kaide er fortsatt ikke i nærheten av å spille fotball igjen

Stortalentet Kaide Gordon sliter fortsatt med bekkenproblemer.

Derby-trenerne ba styreformannen om å vente med salg av unggutten. Han var den beste spilleren de hadde hatt på akademiet

Kaide Gordon ble klubbens femte yngste spiller gjennom tideneDerby-trenerne ba styreformannen om å vente med salg av unggutten. Han var den beste spilleren de hadde hatt på akademiet

Kaide Gordon ble Liverpools femte yngste spiller gjennom tidene da han debuterte på Carrow Road.

Innsikt 24.sep 2021 09:38

– Komplisert

Liverpool FC ønsker ikke å sette noen dato for når Gordon kan være tilbake for fullt, men det er optimisme å spore på AXA Training Centre før sesongoppkjøringen. 

– Det er vanskelig med slike skader, spesielt for unge spillere. Det er komplisert, og kan ikke sammenliknes med et benbrudd, der det er en klar tidsramme for når man er klar igjen, sier U21-manager Barry Lewtas i et intervju med Liverpool Echo.

– Dessverre for Kaide har det vært snakk om en komplisert skade knyttet til hans fysiske vekst. Kaide har nå blitt større og høyere enn sist han var ute på banen, legger han til.

Lewtas sier at det blir spennende å se hvordan utviklingen til Gordon blir iløpet av sommeren. 

– Vi har helt bevisst latt være å sette en dato for når han er tilbake fordi vi så at det dreide seg om en langtidsskade. Derfor ønsket vi ikke å skape noe falskt håp for noen. Men nå har han vært ute og løpt litt mer, og så får vi se hvordan det går, sier Lewtas.

Også Calvin Ramsay og Stefan Bajcetic er ute med langtidsskader, men prognosen er at de skal være tilbake når oppkjøringen begynner om en drøy måned.

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

11 av 32 lag bekreftet til neste sesongs Europa League.

Venter nytt bud på Carvalho

Venter nytt bud på Carvalho

RB Leipzig ønsker fremdeles å kjøpe Fabio Carvalho.