STARTET SOM SPISS  Loris Karius var spiss som barn, men endte opp som målvakt ved en tilfeldighet da lagets keeper ikke møtte til kamp.

– Far ville jeg skulle begynne med motocross

Faren Harald ville at Loris Karius skulle følge i hans fotspor, men det ble bestefaren Karls lidenskap for fotball som ble avgjørende for Liverpool-keeperens valg av sportsgren.

– Min far ønsket at jeg skulle begynne med motocross slik som ham, så jeg begynte med det da jeg var veldig ung. Når jeg var i 4-5 årsalderen kjøpe han en crosssykkel til meg, og jeg ble med i konkurranser. Men en ettermiddag ble jeg med min bestefar til en lokal løkke for å se på fotball. Han oppmuntret meg til å bli med noen av guttene som holdt på å trene, og jeg likte det veldig godt, forteller Karius til Goal.com.

– Jeg likte det med en gang, og jeg fortalte min far at jeg ønsket å spille fotball isteden for å drive med motocross. Han var selvsagt ikke spesielt glad for det, men min mor var veldig godt fornøyd fordi hun mente at fotball var mindre farlig.

– Jeg begynte som spiss. Men en dag møtte ikke keeperen vår opp, og det ble spurt om noen ville vikariere for ham. Ingen ønsket å gjøre det, men jeg tenkte at det ville være en interessant utfordring, så jeg gikk med på å ta på meg keeperhanskene.

– Vi spilte i en turnering, og jeg gjorde det veldig bra. Laget virket veldig sterkt, og da jeg senere ønsket å spille ute på banen igjen fikk jeg beskjed om at jeg var for god i mål til det. Fra den dagen har jeg vært målvakt permanent, og jeg vokste med oppgavene. Jeg liker alt ved målvaktsjobben. Med årene har også min far blitt interessert i fotball, og han elsker å se meg spille.

– Etter en sesong (i SG Mettenberg) flyttet jeg til en større klubb (SSV Ulm 1846), som var en halvtime unna. Min bestefar og min mor kjørte meg på trening hele tiden, og fra da av, i 7-8 årsalderen, fortalte trenerne til meg at jeg hadde noe spesielt, som jeg måtte utvikle videre.

Del

Loris Karius

08.05.2018 23:51

Karius tildelt pris

Den tyske keeperen har vunnet «German Football Ambassador Award».

29.04.2018 09:38

– Vi ligger fortsatt godt an til en topp fire-plassering

Loris Karius mener det ikke er noen grunn til panikk selv om Liverpool bare klarte å ta ett poeng mot Stoke.

24.04.2018 00:21

– Normalt å være nervøs før slike kamper

Loris Karius har ingen problemer med å innrømme at storkampen får fram nervene.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+