PRENTON PARK  Harry Wilson og Liverpool U23 spiller normalt sine hjemmekamper på Prenton Park, men får spille på Anfield mot Arsenal mandag kveld.

Gleder seg til å spille på Anfield

Harry Wilson og Liverpool U23 møter Arsenal i Premier League 2 mandag kveld.

Det skal spilles to kamper på to dager på Anfield. Mandag kveld er nemlig Liverpool U23 vertskap for Arsenal foran The Kop.

Harry Wilson er kaptein for U23-laget, og håper at kampen mot Arsenal skal gi ham bedre minner fra Anfield enn sist han spilte der, i februar. Da tapte nemlig Liverpools reservelag 3-0 for Manchester City, og Wilson spilte med et brudd i en tå som førte til at dette ble sesongens siste kamp for ham.

– Det var da nedturen begynte for meg, men jeg forsøker å glemme den kampen, for vi tapte 3-0, uttaler Wilson til Liverpool Echo.

– Det er ikke så ofte vi får spille på Anfield, så vi ønsker å nyte det når vi får sjansen. Vi ønsker jo å spille der fast med førstelaget.

– Vi må jobbe hardt, samtidig som vi nyter begivenheten. Det er ikke så mange som får sjansen til å spille der. Det er definitivt inspirerende, for vi har sett alle ligakampene og europacupkampene der, så vi vet det er et spesielt sted, med masse historie i veggene.

– Vi har selvsagt langt fra så mange tilskuere på våre kamper som førstelaget, men det er likevel veldig inspirerende å spille på Anfield. Det er tross alt samme matte og samme stadion som førstelaget spiller på.

Gode resultater denne sesongen

19 år gamle Wilson hadde et mislykket låneopphold i Crewe i fjor, før han fikk den nevnte tåskaden, og har denne sesongen fokusert på spill for U23-laget.

– Jeg tror jeg er oppe i et tosifret antall scoringer og målgivende pasninger nå. Scoringen jeg gjorde med hodet mot Leicester var spesiell, for jeg scorer ikke mange mål med hodet.

– Jeg trives i kapteinsrollen, og lærer noe om ansvaret som følger med hver dag. I begynnelsen av sesongen føltes det uvant for meg, og jeg visste ikke helt hvilket ansvar som fulgte med. Når du er kaptein for spillere som Mamadou Sakho og Lucas, er de til stor hjelp for deg med sin rutine. De hjelper deg som spiller hele tiden.

– Vi er godt plassert i ligaen, ligger godt an i Premier League Cup og er i kvartfinalen av Lancashire Senior Cup, så vi har gjort det bra.

– Lucas spilte bare et par kamper for oss, men var til stor hjelp. Han spilte midtstopper, og organiserte troppene derfra. Slik er Mama også. Han er litt av en type å ha i garderoben, og ute på banen viser han sine kvaliteter og lederegenskaper.

– De har hjulpet meg både som person og som spiller. Men selv når de ikke er med, har vi gutter med lederegenskaper på laget.

Liverpool ligger på tredjeplass i Premier League 2 foran Arsenal-kampen, og med seier mandag kveld vil de bare være poenget bak lederlaget Manchester City. Gjestene fra London er nede på sjetteplass. Liverpool slo dem 3-1 på Emirates i august.

– Kampen mot dem på bortebane var starten på en rekke med åtte kamper uten tap for oss. Arsenal var et tidlig vendepunkt i sesongen vår. Vi dro dit med et sterkt lag, og fikk et meget godt resultat.

– Alle på laget ser nå frem til kampen på mandag. Spiller vi slik vi gjorde på Emirates, tror jeg vi kan få et godt resultat. Lucas og Andre Wisdom var midtstopperne våre i den kampen. Når Lucas spiller roer han alle ned med sin rutine.

Vil savne Michael Beale

Sist U23-laget var i aksjon i en offisiell kamp var 1-1 kampen mot West Bromwich i Premier League Cup. Da var Wilson den eneste av utespillerne som ikke hadde erfaring med førstelagsspill. Han fikk imidlertid prøve seg sammen med noen førstelagsspillere i en kamp mot Accrington Stanley bak lukkede dører nylig.

– Dette er gode kamper for oss. Når majoriteten av førstelagstroppen er opptatt med landskamper, gir det spillerne som ikke er det en sjanse. Vi ungguttene forsøker å imponere både da og på trening.

West Bromwich-kampen var også den siste kampen til tidligere U23-manager Michael Beale.

– Da Bealey begynte i klubben tok han over U16-laget hvor jeg spilte. Han har hatt stor innvirkning på min karriere. Han forsto meg som person og spiller, og fikk alltid det beste ut av meg.

– Guttene kommer til å savne ham, for han har hatt stor betydning for karrieren til alle her. Vi setter pris på det han har gjort for oss, men jeg tror jobben i Brasil er en enorm mulighet for ham, og jeg tror han vil lykkes der.

Nå skal altså disse guttene klare seg uten nevnte Beale mot Arsenal.

– Jeg tror ikke overgangen blir så stor. Beale fortalte oss hva som var i ferd med å skje i forrige uke, og at West Bromwich ville bli hans siste kamp. Vi kjenner alle Mike Garrity, som tar over ansvaret mot Arsenal. Han har vært Michaels assistent i noen år, så han vet hvordan Michael jobbet, og jeg tror ikke overgangen blir noe problem.

Del

Harry Wilson

26.10.2017 14:52

– Mentalt sterkere av skaden

Etter 28 mål sist sesong og sju så langt i denne, håper Harry Wilson han snart får sjansen på førstelaget igjen.

13.10.2017 10:37

Månedens spiller i PL2

22.09.2017 22:47

Liverpool U23 – Tottenham U23 4-2Harry Wilson med hat-trick i første omgang

Liverpool U23 tok sin sjette strake seier i Premier League 2, og topper tabellen.

Liverpool U23

26.10.2017 14:52

– Mentalt sterkere av skaden

Etter 28 mål sist sesong og sju så langt i denne, håper Harry Wilson han snart får sjansen på førstelaget igjen.

23.10.2017 19:26

Vi fulgte kampenSlo United 3-1

Liverpool var det klart beste laget i U23-kampen.

23.10.2017 10:25

Liverpool U23 mot Man Utd

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.02.2018 kl 23:32

- Vi er i god form foran en interessant kamp

Marko Arnautovic er formspilleren hos West Ham United, men sier foran kampen på Anfield at han har enda mer å gå på.

+
22.02.2018 kl 18:17

Hvem manglet på trening da juniorer fikk oppmuntring?

En spiller fra førstelagsstroppen glimret med sitt fravær under dagens økt på Melwood, mens 17-åringer fikk «belønning» etter seier.

+
22.02.2018 kl 15:48

Gull-Maren klar for å hoppe på tur til Liverpool igjen

Maren Lundby har knapt rukket å komme hjem med OL-gullet før hun planlegger ny tur til Liverpool.

+
22.02.2018 kl 11:32

– Det var et gunstig tidspunkt å score på

Innbytter Rafael Camacho om scoringen som sendte Liverpool U19 til kvartfinalen i UEFA Youth League.

+