AKADEMI:  33-åringen Pepijn Lijnders begynte Liverpool-jobben i klubbens ungdomsavdeling, men fikk etter bare ett år tillit av Brendan Rodgers til å jobbe med førstelaget. PROPAGANDA

Pepijn Lijnders:– Hardt arbeid kan slå penger

Liverpool-treneren mener at hardt arbeid på feltet, samt godt arbeid i ungdomsavdelingen, er den eneste måten å slå de pengesterke på.

– Vi er nødt til å fokusere på treningsmetodene og miljøet på trening, for dette er den eneste måten vi kan konkurrere med penger på, sier Lijnders til Liverpoolfc.com.

– Det er derfor talentutviklingen er så viktig. Hvis vi kan få spillerne til å spille på en bestemt måte, og med det riktige motet, så har vi en fordel. Men dette er tidkrevende. 

Nederlenderen fikk jobben som førstelagstrener i Liverpool da Brendan Rodgers var manager, en jobb han fikk beholde da Klopp tok over roret. 

– Vi vil ikke produsere spillere bare for å ha akademispillere i troppen. Vi har troen på at det er måten å vinne på, og det er en måte å skaffe oss en fordel på ovenfor motstanderne som bare tenker på penger. 

Stamme i laget

– Før hadde alle lag fem eller seks egenproduserte spillere fra samme kultur som var stammen i laget. Disse spillerne var de viktigste, for de stod for standarden og de uskrevne reglene i klubben, forteller Lijnders. 

– Nå har alle klubber 20 forskjellige kulturer. Det gjør at manageren er viktigere i dag, fordi han er den som bestemmer hvordan det skal være. 

Nå er Lijnders ute etter å finne en måte de kan bygge én kultur på i Liverpool: Akademiet. 

– Hvis du virkelig tror på talentutvikling har du en fordel. Disse spillerne vil løpe gjennom vegger for deg, de vil kjenne spillestilen som ingen andre, og slik vil de bli stammen i laget. 

Vil vinne 

Lijnders mener spillestilen må passe til fansens ønsker. Han forteller at trenerstaben mener et bånd mellom Anfield, trenerstaben og spillerne vil være en stor fordel for klubben. 

– Spesielt Anfield kan være en stor fordel for oss. Det er derfor vi har valgt spillestilen vår. Om fansen ikke identifiserer seg med spillestilen, vil man ikke benytte seg av den fordelen. 

– Vi ønsker å bygge laget vårt rundt disse idéene. Forhåpentligvis kan vi gjøre dette mot de beste lagene, slik at vi kan kjempe på det høyeste nivået. 

Del

Pep Lijnders

14.10.2016 21:31

– Pressingen er et kraftfullt våpen

Pep Lijnders roser Liverpool-spillerne for fremgangen med den karakteriske press-stilen til Jürgen Klopp.

04.08.2016 10:36

Skryter av støtteapparatet:– Ikke noe enmannsshow

Jürgen Klopp liker ikke det store fokuset som stadig er på ham, men sier at han aksepterer det som en del av pakken ved å være Liverpools manager.

31.07.2016 21:38

Tror utviklingsmetoden gir rød fordel i Premier League

Alt som foregår i klubben, er en del av en fremtidsrettet og omfattende plan. Pep Lijnders forklarer hvordan de røde tenker rundt kjøp, salg og talenter.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.02.2018 kl 17:35

Har du kontroll på Liverpools tidligere spillere?

Hvor er de nå?

+
18.02.2018 kl 12:38

Prøver å lære fra Roberto Firmino

Danny Ings fikk oppfylt drømmen om å spille i Champions League.

+
18.02.2018 kl 09:18

Hattricket har gjort godt for selvtilliten

Nå har Sadio Mané satt seg mål om å score mer.

+
18.02.2018 kl 07:27

Returnerer fra Marbella i dag

Se nye bilder fra klubbens treningsleir.

+