AKADEMI:  33-åringen Pepijn Lijnders begynte Liverpool-jobben i klubbens ungdomsavdeling, men fikk etter bare ett år tillit av Brendan Rodgers til å jobbe med førstelaget. PROPAGANDA

Pepijn Lijnders:– Hardt arbeid kan slå penger

Liverpool-treneren mener at hardt arbeid på feltet, samt godt arbeid i ungdomsavdelingen, er den eneste måten å slå de pengesterke på.

– Vi er nødt til å fokusere på treningsmetodene og miljøet på trening, for dette er den eneste måten vi kan konkurrere med penger på, sier Lijnders til Liverpoolfc.com.

– Det er derfor talentutviklingen er så viktig. Hvis vi kan få spillerne til å spille på en bestemt måte, og med det riktige motet, så har vi en fordel. Men dette er tidkrevende. 

Nederlenderen fikk jobben som førstelagstrener i Liverpool da Brendan Rodgers var manager, en jobb han fikk beholde da Klopp tok over roret. 

– Vi vil ikke produsere spillere bare for å ha akademispillere i troppen. Vi har troen på at det er måten å vinne på, og det er en måte å skaffe oss en fordel på ovenfor motstanderne som bare tenker på penger. 

Stamme i laget

– Før hadde alle lag fem eller seks egenproduserte spillere fra samme kultur som var stammen i laget. Disse spillerne var de viktigste, for de stod for standarden og de uskrevne reglene i klubben, forteller Lijnders. 

– Nå har alle klubber 20 forskjellige kulturer. Det gjør at manageren er viktigere i dag, fordi han er den som bestemmer hvordan det skal være. 

Nå er Lijnders ute etter å finne en måte de kan bygge én kultur på i Liverpool: Akademiet. 

– Hvis du virkelig tror på talentutvikling har du en fordel. Disse spillerne vil løpe gjennom vegger for deg, de vil kjenne spillestilen som ingen andre, og slik vil de bli stammen i laget. 

Vil vinne 

Lijnders mener spillestilen må passe til fansens ønsker. Han forteller at trenerstaben mener et bånd mellom Anfield, trenerstaben og spillerne vil være en stor fordel for klubben. 

– Spesielt Anfield kan være en stor fordel for oss. Det er derfor vi har valgt spillestilen vår. Om fansen ikke identifiserer seg med spillestilen, vil man ikke benytte seg av den fordelen. 

– Vi ønsker å bygge laget vårt rundt disse idéene. Forhåpentligvis kan vi gjøre dette mot de beste lagene, slik at vi kan kjempe på det høyeste nivået. 

Del

Pep Lijnders

02.01.2018 17:58

Vil ta seg god tid med å finne en erstatter

Jürgen Klopp kommer ikke til å forhaste seg med å finne en erstatter for spillerutvikler Pep Lijnders.

02.01.2018 09:23

Mister en viktig brikke i trenerteamet

Pep Lijnders forlater Liverpool for å bli hovedtrener i hjemlandet.

08.11.2017 22:24

– Et must for oss å vinne ting med egenutviklede spillere

Pep Lijnders mener Liverpools store fokus på å utvikle spillere gir klubben et fortrinn.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2018 kl 07:45

Fabinho-rykter er bare tull

+
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+