GOALGETTER  Høyreback Trent Alexander-Arnold har scoret i to kamper på rad.

– Jeg lærer av den beste høyrebacken i landet

Trent Alexander-Arnold er i kjempeform for Liverpool U23, noe han takker back-kollega Nathaniel Clyne for.

17-åringen fra West Derby har scoret i begge de to siste kampene til U23-laget, mot henholdsvis Tottenham og Sunderland. To flotte seire betyr at U23-laget er helt oppe på tredjeplass på tabellen etter seks kamper spilt, bak Everton og Southampton.

– Det går bra. Vi spiller bra som lag, og selv spiller jeg også bra for tiden, så det er egentlig den beste kombinasjonen jeg kan tenke meg. Laget kommer først selvsagt. Dersom laget spiller bra, vil også jeg spille bra. Slik ser jeg på det, sier Alexander-Arnold til Liverpool Echo.

– Målet mot Spurs var trolig det beste målet jeg har gjort. Jeg har gjort noe lignende et par ganger på trening, men aldri i en kamp før. Jeg fikk bare ballen, skjøt, og håpet på det beste, fortsetter tenåringen.

Lærer noe nytt hver dag

Scouseren føler at han lærer noe hver dag av å jobbe på Melwood under Jürgen Klopps ledelse.

– Det er utrolig å bare kunne møte opp der hver dag, og være sammen med spillere av ypperste merke og en ledelse fra øverste hylle. Jeg lærer noe nytt hver dag, og forhåpentligvis vil jeg fortsette å lære, slik at jeg kan kjempe om en plass på førstelaget.

– Alle de etablerte spillerne er veldig vennlige mot de unge spillerne. De har selv vært på dette stadiet i karrieren. Det er vanskelig å plukke ut enkeltpersoner, men kaptein Henderson tar seg spesielt bra av oss. Han snakket om hvor vanskelig det er å slå gjennom, men poengterte at det er en grunn til at vi er her.

Alexander-Arnold la selvsagt merke til at U23-kollega Ovie Ejaria fikk sin førstelagsdebut i ligacupkampen mot Derby. Nå håper han at han selv er nestemann i køen som får sin Liverpool-debut.

– Jeg skal bare fortsette å jobbe hardt, og fortsette å lære. Jeg skal gjøre det som kreves av meg på trening. Med tiden vil jeg bli mer moden, og bør være i stand til å kjempe om en plass på førstelaget.

GLAD GUTT  Trent Alexander-Arnold føler han er i god form, og banker på døren til førstealget.

– Ovie er bare ett år eldre enn meg. Jeg er veldig glad på hans vegne, for jeg vet han fortjente sjansen, ut fra hvordan han har spilt og trent. Forhåpentligvis klarer jeg å trene like bra, slik at jeg blir lagt merke til av manageren.

Forsvarsspilleren mener det er mange talenter på U23-laget som kan spille seg inn på førstelaget.

– Jeg vil si at alle på laget har muligheten til det. Det handler egentlig bare om timing og posisjoner. Alle er dyktige spillere, som ønsker fremgang som et lag og som ønsker å gjøre det bra.

Har fått mye hjelp av Clyne

Alexander-Arnold trekker frem Nathaniel Clyne som et stort forbilde. Mannen han selv nå betraktes som back-up for.

– Jeg prøver å studere ham, og lære hvor god han er, for han er trolig den beste høyrebacken i ligaen nå, både defensivt og offensivt. Han er utrolig stabil. Jeg ønsker å spille på min egen måte, men jeg kan lære ting av ham, noe jeg prøver å gjøre hver dag.

Gutten som fyller 18 år i oktober er en allsidig spiller, som også kan spille på midtbanen.

– Jeg liker å spille i begge posisjonene, og er ikke sikker på hva som er min beste posisjon. Jeg tror jeg behersker begge deler bra, så jeg vil bare fortsette med det jeg gjør, og spille der hvor manageren ønsker å benytte meg. Jeg spiller der han mener jeg kan være mest til nytte, og kommer ikke til å krangle med ham eller spørre ham om jeg kan få spille i en annen posisjon. Jeg vet en slik holdning er best for fremtiden min.

I kveld skal Trent Alexander-Arnold igjen i aksjon for Liverpool U23, som møter tyske Wolfsburg i Premier League International Cup på Prenton Park klokken 20.00. En kamp som sendes direkte på LFCTV.

Del

Trent Alexander-Arnold

26.10.2017 22:47

Alexander-Arnold på LFCTV

23.10.2017 19:26

Vi fulgte kampenSlo United 3-1

Liverpool var det klart beste laget i U23-kampen.

19.10.2017 00:01

- Vi må prøve å fortsette mot Tottenham

Unge Trent Alexander-Arnold sier at planen fungerte mot Maribor, og nå ser laget frem til å gjøre hva det kan for score mål og vinne mot Tottenham på søndag.

Liverpool U23

26.10.2017 14:52

– Mentalt sterkere av skaden

Etter 28 mål sist sesong og sju så langt i denne, håper Harry Wilson han snart får sjansen på førstelaget igjen.

23.10.2017 19:26

Vi fulgte kampenSlo United 3-1

Liverpool var det klart beste laget i U23-kampen.

23.10.2017 10:25

Liverpool U23 mot Man Utd

Siste Til vår nyhetsoversikt
25.02.2018 kl 22:41

– Firmino er undervurdert

Trent Alexander-Arnold beskriver lagkamerat Roberto Firmino som en veldig spesiell spiller.

+
25.02.2018 kl 16:21

På tredjeplass igjen

To av Liverpools rivaler til topp fire-plassene vant sine kamper i dag, men Chelsea tapte terreng.

+
25.02.2018 kl 16:09

Solanke med hat-trick i Clynes comeback-kamp

Dominic Solanke med hat-trick da Nathaniel Clyne spilte 90 minutter som høyreback for U23-laget.

+
25.02.2018 kl 11:59

Klopp frykter at flere spillere skal få influensa

Tre Liverpool-spillere lå hjemme utslått av influensa da de røde slo West Ham 4-1 på Anfield i går.

+