God kamp  18-årige Ovie Ejaria imponerte mot Tranmere.

Vi har vurdert spillerne mot Tranmere

Tenåringer hos Liverpool underholdt på Prenton Park, og det var flere positive innslag fremover på banen.

Slitne bein under pre-season, det pleier å gi ulike og varierende utslag på formen til spillerne. Vi har likevel valgt å gi en tilbakelent vurdering av hvordan Liverpools 22 spillere gjorde det under sine 45 minutter hver på Prenton Park.

Loris Karius – Hadde en rolig omgang. Valgte å bli stående et par ganger på corner og la midtstopperne ta seg av luftrommet, mens han virket våken og offensiv når Tranmere truet med gjennomspill.

Jon Flanagan – Gjorde det han måtte gjøre og hadde få problemer defensivt. Bemerket seg ikke noe særlig framover og det er viktig for Flanno at han gradvis kan løfte sitt nivå i de kommende kampene.

Joel Matip – Var litt sen i en duell tidlig og hadde noe senere en grov feilpasning. Virket litt overrasket over tempoet til laget på 5. nivå i engelsk fotball i starten, men fant seg snart mer til rette og viste betryggende styrke i lufta ved et par anledninger.

Dejan Lovren – Bra omgang, synes vi. Virket konsentrert og med bra fart i beina, og hadde et par bra taklinger samtidig som han førte ballen fint fremover ved noen anledninger.

Brad Smith – Kom mer framover på venstresiden enn hva Flanagan gjorde på høyre. Kanskje ikke så overraskende, men inviterte til en del bra spill sammen med Ryan Kent. Flere svake innlegg fra gode posisjoner trekker imidlertid betraktelig ned på hovedinntrykket.

Lucas Leiva – Kaptain, som bemerket seg med en bra heading etter dødball. Med Liverpool så dominerende var det en type kamp hvor en ikke ser så mye til midtbaneankeret.

Cameron Brannagan – Med flere av Liverpools midtbanespillere ikke tilbake fra EM var Brannagan nesten for en veteran å regne. Flink til å bryte, smarte og rasjonelle pasninger, og bevegelig. En bra kamp, selv om han var en av flere som burde ha scoret.

Ovie Ejaria – Spesielt de første 20 minuttene viste han en herlig blandet av tilbakelent arroganse, teknikk og aggressivitet. God kontroll med de lange beina og fine pasninger, selv om avslutningene kunne vært bedre. 18-åringen var en kandidat til banens beste i 1.omgang.

Ryan Kent – Kjapp, aktiv og mye involvert. Litt overmodig til tider og skulle ha scoret, men der var han som nevnt i godt selskap. Positiv kamp.

Sadio Mané – Vi har sett flere ulike meninger, men i våre øyne var han en av omgangens beste spillere. Viste bevis på sin store hurtighet og var farlig da han skar inn fra sin høyreside og gikk rett på mål, flere ganger. Brente en kjempesjanse alene med keeper, men virket skarp.

Roberto Firmino – Følelsen er at Roberto har hatt en god ferie. Virket bokstavelig talt litt tung og touchen satt heller ikke. Kanskje Liverpools svakeste, men vi forventer forbedring allerede mot Fleetwood til onsdag.

Adam Bogdan – Kan ikke huske at den rødhårede fra Ungard hadde noe som helst å ta seg av.

Connor Randall – Solid kamp hvor han var med mye framover fra høyrebacken. Stod støtt defensivt, var flink til å bryte og var med på noen brukbare kombinasjoner framover. Mangler kvalitet i den siste tredjedelen, men det visste vi fra før og alt i alt den beste av backene.

Andre Wisdom og Tiago Ilori – Midtstopperparet i 2.omgang. Ingen av dem forventes å ha noen fremtid i Liverpool og de fikk liten mulighet til å vise seg fram i en omgang hvor de røde var lite truet. Wisdom mer involvert med ballen og var nok et lite hestehode foran i «duellen».

Alberto Moreno – Litt uvanlig var det lite å se til den energiske spanjolen, verken på godt eller vondt. Hadde lite å gjøre bakover og var sjelden med framover.

Kevin Stewart – Litt som Lucas, ble lite involvert når Liverpool hadde ballen så mye på den siste tredjedelen.

Pedro Chirivella – Det er kanskje urettferdig å si at han var litt skuffende, da han hadde tre ryddige kvarter med noen småpene pasninger, men han var minst involvert av midtbanespillerne som var foran ankeret. Må prege kampene mer.

Trent Alexander-Arnold – En 17-årig scouser som riktignok er allround, men spiller oftere på høyreback og sentralt på midtbanen enn i denne rollen som høyre indreløper. Det affiserte han imidlertid ikke. Viste fart, initiativ og fikk stadig mer selvtillit som kulminerte med et ypperlig forspill til scoringen. Han vil få flere sjanser fremover.

Lazar Markovic – Det er uvisst hva Klopp tenker om serberen, men en vil tro at han er villig til å gi Markovic en plattform under pre-season til å vise at han er en kandidat for startoppstilling på Anfield. I så fall var starten heller dårlig. Virket rusten ute på høyrekanten, lite fokusert og brente kampens største sjanse da han skjøt i stanga for praktisk talt åpent mål.

Ben Woodburn – 16 år, og spiss mer enn venstrekant som Klopp satte han opp som. Viste tegn til bra fart og initiativ, og fant seg stadig mer til rette. Har grunn til å være fornøyd med sin «debut» på seniorlaget.

Danny Ings – Det gikk ikke mange minutter før en ante at hvis det var noen som skulle få hull på den byllen som Liverpool virret rundt måtte det være Danny. Like tent som om det skulle være en ligakamp og virket godt trent allerede. Danny Ings er nok i det hele tatt en god pre-season spiller, med en slik innstilling som han går til alle kamper.

Kommentar: Ganske bra tempo i 1.omgang, hvor hurtige Mané og Kent skapte problemer for Tranmere, alliert med unge Ejaria og Brannagan på midtbanen. Dårlige avslutninger hindret en solid ledelse. Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn fulgte opp den gode tenåringsinnsatsen etter pause, og et klart pluss til målscorer Danny Ings, i en omgang som likevel var noe kjedeligere.

Del

Tranmere

13.07.2017 12:28

Klopp om Solanke:– Jeg så noen fantastiske tegn i kveld

Dominic Solanke viste imponerende takter i sin første kamp for Liverpool.

13.07.2017 08:55

– Nervøse fans? Beklager men jeg kan ikke hjelpe

Jürgen Klopp snakker om overgangsmarkedet, og den første treningskampen.

01.07.2017 18:41

Spår redusert lag mot Tranmere

Spillerne som har vært opptatte med landslagsspill ventes å ikke være tilgjengelige mot Tranmere.

Spillervurdering

13.05.2018 18:08

SpillerbørsSendte Liverpool til Champions League

Les vår spillerbørs etter topp fire ble sikret.

21.04.2018 15:39

SpillerbørsRuvet i egen 16-meter

Les vår vurdering etter 2-2 mot WBA.

17.03.2018 20:41

SpillerbørsFantastiske Salah skjøt Liverpool til seier

Les vår spillerbørs etter 5-0 mot Watford.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2018 kl 07:45

Fabinho-rykter er bare tull

+
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+