Innreiseregler mellom Norge og England:England letter på innreisereglene

Dette er reglene man må følge for innreise til England og retur til Norge.

Vi vet at mange nordmenn har planlagt reiser til Liverpool denne vårsesongen, og Boris Johnson og regjeringen har nå gjort det enda enklere å ta turen over Nordsjøen.

Grensekontroller og innreiseregler i stadig endring kan kanskje skremme bort noen reisende, men her vil vi gå gjennom de nyeste reglene.

Oppdatert 17.02: Innreiseregler til Norge oppdatert

Oppdatert 24.01: England fjerner krav om Day 2-test

Oppdatert 05.01: PCR-test erstattes med antigen-test, og krav om test før ankomst England skrapes

Oppdatert 05.12: Krav om test før avreise til England

Oppdatert 02.12: Nytt krav om test etter ankomst Norge

Oppdatert 27.11: Nye innreiseregler til Storbritannia. De nye reglene trer i kraft fra kommende tirsdag, 30. desember klokken 04.00. 

Oppdatert 22.11: Nye innreiseregler til Norge

Saken blir oppdatert dersom det kommer endringer fra norsk eller engelsk side.

Letter på testkravene ved ankomst England

Den 24. januar annonserte den britiske regjeringen nye krav for innreise til England. Fra og med klokken 04.00 den 11. februar trenger man ikke ta en Day 2-test ved ankomst, så lenge man er fullvaksinert. Dvs at dersom du skal på noen av kampene denne våren – etter Leicester-kampen – trenger du kun å fylle inn Passenger Locator Form før avreise.

Dette er innreisekravene til England for deg som er fullvaksinert akkurat nå:

HYLLES: Mo Salah blir hyllet av fulle tribuner.

HYLLES: Mo Salah blir hyllet av fulle tribuner.

Regelen om at man kun regnes som fullvaksinert av England dersom man har fått to doser av den samme vaksinen, gjelder ikke lenger. Man regnes dog ikke som fullvaksinert hvis man kun har fått én vaksinedose, selv om man har gjennomgått sykdom. Du er først fullvaksinert 15 dager etter dose to.

Dersom du ikke er fullvaksinert og over 18 år, må du ta test før avreise, en PCR-test i løpet av de første to dagene, i tillegg til å fylle inn Passenger Locator Form. 

LIDENSKAP: Få steder kan måle seg med Anfield hva lidenskap gjelder.

LIDENSKAP: Få steder kan måle seg med Anfield hva lidenskap gjelder.

Innreise til Norge

Fra og med den 12. februar ble alle innreiserestriksjoner til Norge knyttet til koronapandemien fjernet.

Hvis du reiser tilbake til Norge med mellomlanding må du sette deg inn i de reglene som gjelder for landet hvor du mellomlander. Mange reiser med KLM via Amsterdam. Nederland regner også England som rødt. Er du fullvaksinert trenger du å fylle inn et «Quarantine Declaration»-skjema som du blir tildelt ved innsjekk og må levere ved gaten. Du må i tillegg kunne vise at du er fullvaksinert ved å legge frem EUs vaksinepass, som du får tilgang på via helsenorge.no.