MYE Å FÅ MED SEG:  Her får du oversikten over det som skjer i Liverpool den nærmeste tiden.

Sjekk denne om du skal til Liverpool:Hva skjer i august?

Fotballsesongen på Anfield sparkes i gang i midten av en måned med Beatleweek og Lana Del Rey, regatta og the Simpsons.

Pier Head Village

30 juni - 10 september

I vannkanten ved elva Mersey, foran the Three Graces, finner man igjen årets sommerlandsby. Årets versjon er et stort steg opp fra fjorårets. Minigolf, trampoliner, hoppeslott og småbåter kan friste de aller minste, mens blant annet en 60 meter høy huske og et svingende cruiseskip er blant de mer fartsfylte attraksjonene. De voksne kan nyte en kald øl fra «strandbaren», danse til live musikk fra både band og DJ'er, eller ta en titt i de små butikkene som popper opp langs elva. Liverpool Art Fair sørger for å gi lokale kunstnere eksponering og besøkende muligheten til å kjøpe et stykke Merseyside-kunst for en billig penge. 

Sommerlandsbyen er å finne på Pier Head til og med 10 september. Gratis inngang.

PIER HEAD VILLAGE:  Sommerlandsbyen er å finne på Pier Head til og med 10 september.

Gerry and the Pacemakers: Hit Makers and Record Breakers

14 juli 2017 - 7 januar 2018

Denne fotoutstillingen på Pier Head gir et innblikk i Gerry and the Pacemakers raske vei til berømmelse. Bandet bak den kanskje mest kjente innspillingen av «You’ll Never Walk Alone» hadde seks topp ti-hits i England på bare 18 måneder. Museum of Liverpool, på Pier Head, viser frem 30 fotografier av gruppa som blant annet opptrer på Cavern Club, henger med Cilla Black og nyter glade 60-talls-dager på høyden av sin suksess. Bandet ble det første til å nå førsteplass på de britiske hitlistene med sine tre første singler, «How Do You Do It?», «I Like it» og «You’ll Never Walk Alone». Utstillingen kan du få med deg frem til 7 januar. Gratis inngang. 

Tracy Emin and William Blake in Focus, Tate Liverpool

16 september 2016- 3 september 2017

Tate Liverpools seneste utstilling er dedikert arbeidet til Tracey Emin og William Blake. Utstillingen utforsker de usannsynlige forbindelsene mellom de to kunstnerne; samtidskunstner Tracey Emin, kjent for sin personlige installasjon My Bed, og William Blake som diktet og malte på slutten av 1700-tallet og starten av 1800-tallet. Utstillingen viser at begge kunstnerne fokuserte på spiritualitet, livet og døden. Visningen har snart fullført sitt ett år lange opphold på Tate Liverpool, og er ferdig den 3. september.  

Clipper Round the World Yacht Race

20 august

Clipper Round the World er et seilas for amatører som går jorda rundt, og som dette året har start og målgang i Liverpool. Racet starter fra Albert Dock søndag 20 august, med en forventet målgang 11 måneder senere. 12 lag seiler 40 000 nautiske mil i Clipper 70-seilbåter, og startskuddet går altså i Liverpool. Dagen starter med en seremoni i Albert Dock klokken 09.15, før båtene seiler i en parade nedover Mersey fra klokken 11.15-12.00. Selve startskuddet går klokken 12.30 på Mersey, som gir tilskuere en fantastisk utsikt til starten av regattaen. Les mer på hjemmesiden her.

Conor Oberst, o2 Academy

21 august

Conor Oberst er kanskje mest kjent som frontmann og grunnlegger av bandet Bright Eyes, men tar med seg soloprosjektet sitt til Merseyside 21 august. Konserten spilles på o2 Academy, rett ved Lime Street Station, og billetter koster £25.35.

Lana Del Rey, Liverpool Echo Arena

22 august

Lana Del Rey har annonsert at hun vil spille sin første konsert i Liverpool den 22 august. Den glamorøse pop-sangerinnen fra New York tar med seg sin melankolske sound til Merseyside tirsdagen etter Crystal Palace-kampen på Anfield. Albumet «Lust for Life» er hennes femte, og har blitt rimelig godt mottatt av anmeldere verden over.

Billetter kan kjøpes på Echo Arena sine hjemmesider. 

International Beatleweek

23 August - 29 August

Hvis du kommer til Liverpool denne helgen, har du virkelig skutt gullfuglen. Ikke bare er det duket for storkamp på Anfield mot Arsenal, byen vil også være midt i feiringen av en av verdens mest berømte band. 

International Beatleweek er en årlig feiring av Fab Four, i byen de ble født, med 70 band fra over 20 forskjellige land. Som vanlig står livemusikk i sentrum når den årlige Beatles-uka spilles i gang. Scenene i Cavern Club gjestes av et nytt band hver time, og forskjellige steder i byen får også besøk av tributeband som hedrer John, Paul, George og Ringo. Cavern Club og Pub, Philharmonic Hall, Alma De Cuba, St Peter’s Church, Pier Head Village og Adelphi Hotel er de respektive spillestedene i 2017. 

Søndagens Beatles-konferanse på Adelphi Hotel regnes av mange som høydepunktet. Fra scenen kan man overvære intervjuer med blant andre John Lennons søster, Julia Baird, og Paul McCartney’s pressetalsmann, Geoff Baker. Man hører også fra Freda Kelly, sekretæren som jobbet med Beatles gjennom de ti årene bandet var aktivt, og nå forteller sin historie gjennom dokumentaren Good Ol’ Freda. På den store markedsplassen kan du kjøpe ettertraktede og sjeldne Beatles-memorabilia.

Frets festival fairer 60 år med Cavern Club, go 50-årsjubileet vil Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Full program med primer dinner du her.  Billetter kan bookes online, eller kjøpes i døra.

Simply Dylan

27 august

Den Liverpool-baserte artisten John O’Connell kommer til Philharmonic Hall for å hedre og utforske den mangfoldige musikkatalogen til Bob Dylan. O’Connell startet prosjektet som en beskjeden feiring av Dylans 70årsdag i 2011, og utviklet seg til å selge ut Cavern Club seks ganger, for så å spille for tusenvis av Dylan-fans Storbritannia rundt. Den personlige tolkningen og feiringen av Dylans verker blir omtalt som “No frills, no gimmicks, no pretence” - enkelt oversatt til enkelt Dylan. Simply Dylan.

Folk Festival on the Dock 

26 august - 28 august

Besøk Albert Dock og ta del i feiringen av byens rike musikkhistorie og maritime arv. Folk on the Dock er en tre dager lang gratisfestival som lover å vise frem det aller beste innen folk- og akustisk musikk. Musikken spilles fra klokken 11 om formiddagen, og pakker sammen klokken 18.00. Med andre ord, et perfekt tidsfordriv mellom lunsj og middag. Les mer her.

Jens Lekman, Leaf

30 august

Den svenske artisten Jens Lekman spiller i andreetasje på Leaf, i Bold Street, onsdag 30 august. Inngang koster £14.50. 

The Simpsons: No Wave Quiz Night

30 august

Camp and Furnace, i Liverpools Baltic Triangle, arrangerer TV-baserte quiz-konkurranser annenhver måned, og i august er det The Simpsons deltagerne skal spørres ut om. Spørsmålene er basert på sesong 3-10 av den populære tegneserien. Deltagere oppfordres til utkledning, men det er selvfølgelig ikke obligatorisk. Billettene koster bare £3 per person, og det er premier å vinne. Les mer her.

Del

Reise

07.12.2017 10:30

Mulig charterfly til åttendelsfinalen

Som Liverpool FC sin offisielle samarbeidspartner har Ving sin Anfield Beat Lounge tilgjengelig også på alle Champions League kampene hjemme på Anfield.

24.11.2017 10:02

Flytrøbbel på Gardermoen

16.11.2017 10:47

Restauranttips:Jorda rundt i Bold Street

Restauranttilbudene i Bold Street er virkelig blomstrende - og verdensomspennende.

Siste Til vår nyhetsoversikt
08.05.2018 kl 11:04

Gomez mister Champions League-finalen

Forsvarsspilleren har hatt en ankeloperasjon.

+
08.05.2018 kl 10:40

Hemmelighetene rundt terminlisten avslørt

Det er ikke tilfeldig at ingen blant topp seks foregående sesong møtes i sesongåpningen eller siste serierunde.

+
08.05.2018 kl 09:08

Håper på hjelp fra gode venner

«With a little help from my friends» sang The Beatles. Det er akkurat hva gutta fra Beatles-byen håper på i morgen kveld.

+
08.05.2018 kl 07:28

– Denne uken vil føles som et helt år

Liverpools intense periode er over. Nå har spillerne en hel uke med forberedelser til den avgjørende ligakampen mot Brighton på søndag.

+