Julestemning:  Liverpool One og Albert Dock er pyntet til jul.

Se hva du kan gjøre i LiverpoolHva skjer i desember?

Julen har kommet til Liverpool, og preger naturligvis mye av desember-kalenderen. Her er noen av arrangementene du kan bli med på.

Christmas on Chavasse Park, Liverpool One

9 november - 3 januar

Som vanlig har Chavasse Park, på toppen av Liverpool One, blitt gjort om til en julelandsby. Her finner du mange attraksjoner for de minste, og en bar for de eldste. Ulempen er at alt er utendørs - men de selger varm gløgg.

Christmas Ice Festival, Pier Head

17 november - 7 januar

Pier Head er dekket av is denne vinteren. Her finner man en svær is-sklie, skøytebane og andre morsomme attraksjoner. Blir det kjølig kan du varme deg i baren. Man kan også besøke julenissen!

Julemarked, St Georges Hall

17 november - 22 desember

Det er satt opp julehytter utenfor St Georges Hall, som blir stående helt til 22 desember. Her kan man kose seg med mat og gløgg, tysk øl og andre julete tilbud.

Eventyrtime med julenissen, Town Hall

9 - 10 desember, og 16 - 24 desember

Julenissen leser eventyr i Liverpool Town Hall! Bygningen er så fin at den er verdt et besøk i seg selv, og de minste får muligheten til å møte nissen og levere ønskelisten. De får også en gave, og kan ta bilder med nissen.

Billetter kan bookes her. Ved hver billett får to voksne være med gratis.

Kasabian, Echo Arena

5 desember

Det britiske rockebandet Kasabian slapp sitt sjette album tidligere i år. Albumet gikk rett til tops på de britiske hitlistene, og klarte endelig å danke ut Ed Sheeran som hadde holdt på førsteplassen i ni uker. I starten av desember kommer de til Liverpool som en del av en større Europa-turne.

Billetter koster fra £32.45-£60.50 og kan kjøpes her.

Julekonsert på Paul McCartney-skolen, LIPA

5 og 6 desember

Hør julesanger fremført av talentfulle musikk-studenter på artistfabrikken som har en lang liste kjente tidligere studenter. De tradisjonelle julesangene vil bli fremført sammen med studentenes egenkomponerte låter.

Billetter koster £9 og kan kjøpes her.

Julesanger i St George’s Hall

7 - 14 desember

Ærverdige Concert Room i St George’s Hall inviterer til julestemning i midten av desember. Operasanger Danielle Thomas, Sing Me Merseyside-koret og Allerton Brass Band fremfører både gamle og nye julesanger. Det blir servert gløgg og pai for å få deg i stemning.

Billetter koster £15 og kan kjøpes her. 

Jon Richardson, Philharmonic Hall

8 desember

Den nerdete komikeren Jon Richardson kommer til Philharmonic Hall for å klage over tingenes tilstand.

Billetter koster fra £20.50 og kan kjøpes her.

Julemarked, Bombed Out Church

9 desember

Mellom klokken 11.00-17.00 kan du vandre rundt kirken uten tak, med et glass varm gløgg i hånda, og kanskje plukke opp noen unike julegaver. Hvis du vil støtte lokale småbedrifter er det Bombed Out Church du burde besøke.

Jimmy Carr, Echo Arena

9-10 desember

Jimmy Carrs standup er ikke for sarte sjeler.Den frekke og kompromissløse komikeren tar sine sjokkerende vitser med seg til Echo Arena for to forestillinger. Han har ni utsolgte turneer bak seg og har opptrådt nærmere 2000 ganger. Ganske erfaren, med andre ord.

Billetter koser £30.50 og kan kjøpes her.

Baskerville, Liverpool Playhouse Theatre

9 desember - 13 januar

Romanen Hunden fra Baskerville av forfatter Arthur Conan Doyle blir tatt til scenen. Sherlock Holmes og Watson undersøker en forbannelse som henger over huset av Baskerville. Fem skuespillere deler 42 roller seg i mellom. Stykket sies å være spennende og mystisk, men mest av alt morsomt.

Billetter koster £30 og kan kjøpes her.

Love Actually in Concert, Philharmonic Hall

11 desember

Alles favoritt-julefilm Love Actually blir vist i Philharmonic Hall, men denne gangen i en ekstra magisk innpakning. Filmmusikken fremføres nemlig live av The Novello Orchestra. Dobbel julestemning!

Billetter kan kjøpes her.

Aladdin, Echo Arena

15-24 desember

Jule-pantomimer er en tradisjonell del av den britiske julefeiringen, og Echo Arena har Aladdin på plakaten. I rollebesetningen finner man Liverpoolfavoritter som nordmenn neppe har hørt om (Leanne Campbell blant annet). Pantomime i denne sammenhengen betyr noe annet enn det vi kjenner det som. Dette er ikke miming, dette er musikalsk komedie, perfekt familieunderholdning.

Billetter koster fra £12.50 - £29.50 og kan kjøpes her.

Cinderella, Empire Theatre

16 desember - 7 januar

En annen pantomime som settes opp denne jula er Askepott på Empire Theatre. I rollen som Prince Charming finner man Duncan James, kjent fra boybandet Blue.

Billetter kan kjøpes her.

BBC Sports Personality of the Year, Echo Arena

17 desember

BBC Sports Personality of the Year er et stort arrangement hvor årets idrettsprestasjoner blir hyllet. Programmet blir sendt på BBC, men hvorfor ikke være til stede med alle stjernene? Seremonien ledes av Gary Lineker, Clare Balding og Gabby Logan.

Billetter koster £49.50 og kan kjøpes her.

A Christmas Carol, St George’s Hall

21-23 desember

Charles Dickens En Julefortelling settes opp i konsertrommet i St Georges Hall et par dager før jul. En fin måte å lade opp til julefeiring på, i selskap med Ebenezer Scrooges jakt på julestemning.

Billetter og mer informasjon finner du her. 

Liverpool International Horse Show, Echo Arena

28-31 desember

Avslutt året med hesteshow i Echo Arena! Det familievennlige arrangementet kommer til Echo Arena for tredje år på rad og inkluderer dressur- og sprangridning. Mer info og billetter her.

Liverpool Prosecco Festival, Camp and Furnace

29 desember

Skal du på Leicester-kampen og er glad i prosecco? Dra til Camp and Furnace på fredagen da vel! Der arrangeres det prosecco-festival den 29 desember. Billettene koster £24.50 og inkluderer hele fem glass prosecco. God mulighet til å prøvesmake forskjellige typer.

Billetter kan kjøpes her.

Abba on New Years Eve, Philharmonic Hall

31 desember

Abbas kjente låter blir fremført i Philharmonic Hall av sangere fra West End og Liverpool Philharmonic Orchestra. Er du en skikkelig Abba-fan er dette en strålende måte å takke farvel til 2017 på.

Billetter koster £20-£47 og kan kjøpes her.

Del

Liverpool by

20.12.2017 21:35

Se vår guide: Julefeiring i Liverpool

Hvis du befinner deg i Liverpool på julaften og første juledag er det noen ting som er greit å vite - som for eksempel hvor du kan spise julemiddagen.

22.11.2017 22:30

Hvordan hjelpe de hjemløse

Liverpool har opplevd en stor økning i antall uteliggere det siste året. Her er måter du kan hjelpe.

16.11.2017 10:47

Restauranttips:Jorda rundt i Bold Street

Restauranttilbudene i Bold Street er virkelig blomstrende - og verdensomspennende.

Konserter

18.11.2016 10:07

Klart for rugby-finale på Anfield

Søndag ettermiddag spiller Australia og New Zealand finale i Four Nations-turneringen i rugby på Anfield. Dette er slett ikke første gang det spilles rugby i Liverpools storstue.

Reisetips

20.12.2017 21:35

Se vår guide: Julefeiring i Liverpool

Hvis du befinner deg i Liverpool på julaften og første juledag er det noen ting som er greit å vite - som for eksempel hvor du kan spise julemiddagen.

22.11.2017 22:30

Hvordan hjelpe de hjemløse

Liverpool har opplevd en stor økning i antall uteliggere det siste året. Her er måter du kan hjelpe.

16.11.2017 10:47

Restauranttips:Jorda rundt i Bold Street

Restauranttilbudene i Bold Street er virkelig blomstrende - og verdensomspennende.

Siste Til vår nyhetsoversikt
08.05.2018 kl 11:04

Gomez mister Champions League-finalen

Forsvarsspilleren har hatt en ankeloperasjon.

+
08.05.2018 kl 10:40

Hemmelighetene rundt terminlisten avslørt

Det er ikke tilfeldig at ingen blant topp seks foregående sesong møtes i sesongåpningen eller siste serierunde.

+
08.05.2018 kl 09:08

Håper på hjelp fra gode venner

«With a little help from my friends» sang The Beatles. Det er akkurat hva gutta fra Beatles-byen håper på i morgen kveld.

+
08.05.2018 kl 07:28

– Denne uken vil føles som et helt år

Liverpools intense periode er over. Nå har spillerne en hel uke med forberedelser til den avgjørende ligakampen mot Brighton på søndag.

+