5.Ibrahima Konaté

Forsvar

Ibrahima Konaté ble tatt inn i Paris FCs akademi 10 år gammel. Klubben må ikke forveksles med «storebror» Paris Saint-Germain (PSG). Da han var 14 hadde ryktene om stortalentet begynt å spre seg. Flere større akademier og klubber var interessert i stortalentet. Det kunne blitt Rennes eller Caen, men til slutt falt valget på Sochaux i 2014. Etter akademiet gikk han inn i Sochaux B, før førstelgsdebuten kom i 2017.

Hans 13 første kamper på seniornivå bød på syv tap. Som 17-åring var Konaté allerede godt over 190 cm og skilte seg ut. Ikke bare av utseende, men i sin voksne og modne fremtoning. Sochauxs utfordringer førte unggutten på jakt etter grønnere gress, og i Tyskland hadde RB Leipzig ham på radaren.

De ville ha Konaté straks, uten å sende han innom Red Bull Salzburg først. Konaté signerte for fem år. Han ankom gratis og skulle bli nok en god business av sportsdirektør og trener Ralf Rangnick. I hans første sesong endte klubben på 6. plass, kun to poeng bak Champions League-spill.

Konaté spilte totalt 20 kamper. Til tross for salget av Naby Keita til Liverpool, skulle Timo Werner skyte Leipzig til 3. plass og Champions League-spill i 2018/19. Laget slapp bare inn 29 ligamål, best i Tyskland. Konaté spilte hele 42 kamper og scoret tre mål. 21. juni 2019 annonserte Leipzig at den unge Julian Nagelsmann ville ta over som hovedtrener. Konaté fikk i Tyskland jobbe med så grundige og dyktige trenere som Hasenhüttl, Rangnick og Nagelsmann.

Under Nagelsmanns ledelse ble det en ny 3. plass i Bundesliga, men i Champions League overrasket oksene. Men det ble stopp i semifinalen, som på grunn av korona ble spilt som en enkeltkamp, mot storklubben fra Konatés hjemby, Paris Saint-Germain. Skader gjorde at Konaté kun fikk spille 11 kamper i suksess-sesongen. I 2020/21 fikk Konaté 21 kamper og scoret ett mål.

Det eneste ankepunktet virker å være skadene som har plaget ham de siste sesongene. Konaté har kun spilt 20 ligakamper de to siste sesongene, og det er ikke noe lovende tall. Men selv om skadehistorikken til Konaté kan se skummel ut ved første øyekast, virker det som om han har kommet seg forbi de verste problemene.