«Liverpoolkapteiner» lansert på engelsk

BBC, Liverpool Echo, TV 2 og mange tidligere spillere var på plass da Ragnhild Lund Ansnes slapp «Liverpoolkapteiner» på engelsk i dag.

16. okt 2016 kl 20.50 Arve Corneliussen

I sentrum av Liverpool hadde Ragnhild Lund Ansnes i dag bokslipp av den engelske utgaven av «Liverpoolkapteiner».

På bokslippet var blant annet Roy Evans, Chris Lawler, Phil Thompson og Phil Neal tilstede, i tillegg til en rekke kjente engelske journalister. TV 2 sendte live da boken ble presentert.

I mars var John Barnes på plass i Norge da hun slapp boken på morsmålet.

Kapteinens innflytelse

- Jeg er sliten, men svært glad nå, sier hun til Liverpool.no. - Det utgis mange bøkene om fotball, men lederskap i fotball er et tema jeg ble interessert da jeg jobbet med de andre bøkene mine og denne skiller seg nok ut i forhold til de andre utgivelsene mine.

De har alle vært kaptein for Liverpool, men hva vil du ellers si er den røde tråden i boka?

- Jeg har forsøkt å fokusere på hvor stor innflytelse har egentlig kapteinen på spillet? Hvor mye kan en kaptein påvirke og motivere lagkameratenes prestasjoner og motivasjon? Hvordan er samarbeidet med manager og hvilke managere har gitt kapteinene sine størst spillerom? Jeg synes blant annet det var interessant å se på likheter og ulikheter på de forskjellige typene og tidsalderen de spilte i.

Kapteinslegende:
Kapteinslegende:  Steven Gerrard i samtale med Ragnhild Lund Ansnes i forbindelse med kapteinsboka.

I boken har forfatteren intervjuet Ron Yeats, Tommy Smith, Phil Thompson, Graeme Souness, Phil Neal, Ronnie Whelan, Mark Wright, Glenn Hysén, Ian Rush, John Barnes, Paul Ince, Jamie Redknapp, Robbie Fowler, Sami Hyypiä, Jamie Carragher og Steven Gerrard.

BOKSLIPP
BOKSLIPP  Ragnhild Lund Ansnes slapp "Liverpoolkapteiner" på engelsk i dag.

- Det har vært en enorm jobb å samle alle disse spillerne i en og samme bok. Jeg tror den rører med tematikk det skrives lite om. Ron Yeats og Tommy Smith sliter dessverre i dag med sykdom i alderdommen som sannsynligvis stammer fra deres karriere på banen. Det var to rørende intervjuer og kanskje de jeg husker best i tillegg en Steven Gerrard.

Ragnhild startet arbeidet med boken høsten 2014. Den kom ut på norsk i vår og ble altså lansert på engelsk i dag. Den engelske utgaven kan kjøpes her.

Ragnhild Lund Ansnes har sittet i styret til supporterklubben, og jobber nå frilans for LFCSCN.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]