Midlertidig omvisningsruteOmvisning på Anfield i byggeperioden

Selv om nye Main Stand ser ferdig ut, gjenstår fortsatt mye arbeid. Det påvirker også stadion-omvisningene. Dette er hva du får se på omvisning fram til januar 2017.

8. okt 2016 kl 19.07 Ragnhild Lund Ansnes

På kampdager fremstår nye Anfield som mer eller mindre ferdig. Men så fort hjemmekampene er avviklet, omgjøres stadion til en byggeplass igjen, for fortsatt er det mye som skal ferdigstilles rundt stadion og inne i selve hjertet av bygget.

Dette inngår i Stadium Tour:

Omvisningen starter som den har gjort det i mange år; foran Bill Shankly-statuen ved Anfields hovedinngang, sammen med Liverpool FCs kunnskapsrike og ofte humoristiske guider. Så slippes gruppen gjennom gjerdene, som sperrer store deler av området rundt Anfield av i ukedagene. For områdene omdefineres fra fri ferdsel kampdag til byggeplass. Dette gjelder hele området rundt nye Main Stand og langs hele Anfield Road.

Det eneste du har tilgang til langs Anfield Road ved stadion, utenom kampdag, er den legendariske Shankly-gaten, der ”You’ll never walk alone” pryder smijernsporten. Denne er nå flyttet til motsatt hjørne av stadion og er i Centenary-enden av Anfield Road.

Start:
Start:  Her starter omvisningene på Anfield.

Director’s box

Først går man over Paisley Square og opp trappen til hovedinngangen på nye Main Stand langs 96 Avenue. Første stopp er en titt på nye Main Stand. Der inne får man besøke loungen som ikke er som andre lounger og som koster svimlende mye å ha tilgang på, i tillegg må du være invitert dit, nemlig The Boardroom, som er loungen til Director’s box.

Staselig barpynt:
Staselig barpynt:  Minner om storhetstid møter deg i baren på The Boardroom.

Det er her man treffer på klubbens ambassadører, direktører og spesielt inviterte samt liverpool-legender på kampdag. I femtitalls Sinatra-stil møtes Kenny Dalglish, Robbie Fowler, Ian Rush og Ian Ayre i utrolig stilige omgivelser før kamp. Her er replika av trofeer en del av barinteriøret og utsikten til gressmatta upåklagelig.

Boardroom:
Boardroom:  Stansmessig på nye Boardroom på Anfield. Den gjeveste loungen.
Gull-linja:
Gull-linja:  Her ved gull-linja stoppa gamle Anfield før.

Den gylne linje

Inne i Main Stand stopper man også ved gullinja, linja som er lagt langs gulvet som viser hvor Anfield stoppa fra 1982 til før utvidelsen mot nordvest. I samme etasje stopper man også ved utstillinga av de eldste tresetene fra Main Stand, der man ser en film om utbygginga av nye Main Stand.

Anfields eldste seter:
Anfields eldste seter:  Her ser man film om byggeprosessen.

Players Lounge

Omvisninga går deretter til Players Lounge der spillerne samles etter kamp og der deres familier oppholder seg før kamp. Bakpå stolene her inne har man hedra landslagshistorien til Liverpool-spillere, som Kenny Dalglish 102 landskamper for Skottland og hans 30 mål i tidsrommet 1971-1986.

Players Lounge:
Players Lounge:  Her møtes spillerne og deres familier etter kamp.
Landslagsheder:
Landslagsheder:  I Players Lounge hedrer de tidligere LFC-spillere med flest landskamper bakpå stolryggene.

Benken til Klopp

Deretter går turen ned til ”Klopp’s Dugout”, hjemme-og bortebenken, der du kan prøvesitte de nye setene til Jürgen Klopp og laget hans. Her står du tett på Anfield-gresset (men ikke gå utpå gresset, da får du 5000 kroer i bot!) og kan ta noen fine bilder av en stadion som er utrolig vakker, også når den er tom!

Sjefsplassen:
Sjefsplassen:  Magnus Emaus Christoffersen (9) fra Alta prøvesitter stolen til Jürgen Klopp.

Det er en egen stemning å oppleve innsida av en slik stor stadion uten mennesker i. Den virker både større og mindre samtidig. Vinterhalvåret får du også ofte sjansen til å se det avanserte lysutstyret som pleier det dyrebare gresset vinterstid.

Dyrebart gress:
Dyrebart gress:  Som er dyrt å tråkke på uten tillatelse...

The Kop

Omvisninga ender på den verdensberømte tribunen, The Kop. Kortsida om har fått navnet sitt etter slaget i Sør-Afrika under Boerkrigen ved en høyde som het Spion Kop. Flere av de som kjempet ved dette slaget og falt var fra Merseyside. Ved omvisningas siste stopp får du høre noen av de mange utrolige historiene om hvordan det var da opptil 30.000 klemte seg sammen på ståtribunen. Og da det kun var to toaletter tilgjengelig for hele tribunen…

Det er mange guider med god humoristisk sans. Når nye tribunen er ferdig og man igjen får besøke hjemmegarderoben og gå gjennom tunellen, er planen at man går bort fra guider som forteller og at man heller får lyd på ørene. Så skynd deg å oppleve omvisning mens man fortsatt har gode guider som forteller!

The Kop:
The Kop:  Besøk på en av fotballens mest berømte tribuner.

Museet og Steven Gerrard Collection

Når du har kjøpt billett til omvisningen inkluderer dette også besøk i museet i andre etasje, inkludert Steven Gerrard-samlingen. Gerrard har lånt bort mange av sine gjeveste minner fra karrieren i Liverpool og på landslaget til Liverpool FCs museum. Dette kan du se inne på museet, og noe ser du også om du besøker restauranten Bootroom ved siden av museet i andre etasje. Inne på museet får du også se de fem gjeveste pokalene i klubbens samling, Champions League/Europacup-trofeene samt masse minner fra klubbens gjeve historie.

Steven Gerrards samling:
Steven Gerrards samling:  Her er Phil Neal ved litt av Steven Gerrards imponerende samling som er utstilt på Anfield som en del av Steven Gerrard Collection.

Midlertidige garderober

Fram til januar får man ikke besøke garderobene og spillertunnelen med det berømte This Is Anfield-skiltet. Og det blir ikke helt det samme uten å få sett dette. Det har alltid vært et av høydepunktene på omvisningene. Det har likevel sin naturlige forklaring for garderobeanlegget er under bygging.

Akkurat nå skifter både hjemme-og bortelaget i midlertidige hytter satt opp på parkeringsplassen på anleggsområdet bak Anfield. Garderobene skal etter planen være ferdige ved nyttår.

Nye Anfield:
Nye Anfield:  Fortsatt jobbes det med å ferdigstille Anfield, så spillerne må skifte i midlertidige garderober.

Ordinære turer igjen i januar

Fra om med januar mener klubben at de ordinære omvisningene som også inkluderer hjemmegarderoben og spillertunellen skal være inkludert i turen igjen. Så får vi håpe de legger inn noen triks og fordeler i hjemmegarderoben i forhold til bortegarderoben sånn som de gamle garderobene.

Bill Shankly sørget nemlig for at døra til hjemmegarderoben var mindre og smalere, slik at spillerne så større og sterkere ut når de kom ut fra garderoben. Dessuten var gulvet glattere i bortegarderoben, der var det ingen aircondition og heller ingen lydisolasjon, slik hjemmegarderoben hadde, sånn at bortefansen skulle la seg skremme av lyden fra hjemmefansen på Anfield.

Om du vil lure vennene dine hjemme med at du har vært i hjemmegarderoben, kan du besøke Boot Room Sports Cafe, der de har laga en vegg med benker og knagger akkurat slik som den ærverdige, enkle gamle hjemmegarderoben til Liverpool FC var helt fram til 2016. Skal bli spennende å se hvordan den nye garderoben blir.

Luregarderobe:
Luregarderobe:  Akkurat slik ville det sett ut om du tok bilde i den gamle hjemmegarderoben til LFC som nå er under ombygning. I Boot Room Sports Café kan du late som om du har vært der...

Turer kan du bestille som en del av pakketurene våre med Ving, eller du kan bestille disse på egenhånd her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]