Så langt har jeg gått for å se Liverpool-kamp, del fire:Gjemte telefon med Liverpool-kamp i Bibelen

Hva gjør man når Liverpoolkampen kræser med bryllup, konfirmasjon eller fødsel? Vel…

17. mai 2020 kl 19.35 Mari @mareylunde

Vi spurte «Hva er det lengste du har gått for å se en Liverpool-kamp?»

Og dere svarte.

Vi fikk inn rundt 100 historier om hva dere har ofret for å se de røde i aksjon via TV, stream eller til og med på Anfield.

Her er del fire: Liverpool i familieselskap

Liverpool i bryllup

Torje Næsje ble satt i en vrien situasjon den 1 juni 2019 da en venninne skulle gifte seg. Han hadde i tillegg blitt gitt oppgaven som toastmaster.

Den foretrukne planen om å tilfeldigvis "få litt vondt i magen" et par timer på kvelden forsvant like fort som en flau fis på vidda. Etter mange kreative forslag til bruden om hvordan vi kunne løse dette, konkluderte hun ganske så blankt med at det ikke var ønskelig "at vi forlot den viktigste kvelden i hennes liv for å se en fotballkamp".

Som mange har gjort før han, ble det streaming av kamp på telefonen.

Tilfeldighetene ville så klart ha det til at vinnermålet til Origi ble satt inn MIDT under takk for maten-talen. Noe av det vakreste med sport er den ekstremt spontane, genuine og ukontrollerte gleden ved for eksempel en scoring, som man ikke får noen andre steder i hverdagen. Hvor vakkert det var når både jeg og min tvillingbror med et hyl kastet ølglassene våre i været, sprang ropende gjennom lokalet og omfavnet hverandre i en søskenkjærlighet som kun Game Of Thrones-universet kan overgå, kan nok derimot diskuteres. Spesielt når takk for maten-taleren akkurat hadde funnet flyten og var på tur mot talens klimaks.

Først etter ca 30 sekunder med ukontrollert hyling og skriking innså vi dette, og ca 200 mer eller mindre livredde gjester fikk se en helt ny versjon av "walk of shame" når vi gikk tilbake til bordene våre, dog like stolt som flau.

Men til tross for at de hadde forstyrret takk for maten-talen, var det ikke bare dårlig stemning.

Det hører med til historien at etter takk for maten-talen kom masse folk springende for å gratulere oss begge to, inkludert bruden som heldigvis kjenner oss såpass godt at hun holdt på å flire seg i hjel og forklarte at dette hadde hun helt klart sett for seg kunne skje.

Monica Kvaksrud Sæther var i en lignende situasjon som Næsje.

Streamet faktisk Champions League-finalen under bordet i et bryllup 1 juni i fjor! Jeg satt to meter unna bruden og var hennes forlover.

Carine Lunde og ektemannen Thomas giftet seg den 26 mai 2018. Var det noe kjent med den datoen, da? Ja, det var samme dag som Liverpool spilte Champions League-finale i Kiev mot Real Madrid. Datoen var satt lenge før sesongen ble sparket i gang og Mo Salah begynte å hamre inn mål for moro skyld. At Liverpool skulle spille kamp samme kveld, hadde ikke falt bruden inn.

Det endte med storskjerm og åpen bar.

«Dessverre» strakk middagen seg ut med taler og musikk, men jeg ga de gjestene som ønsket til å gå fra bordet for å se kampen lov til å gå fra midt i middagen. Toastmasteren, min svigerfar, er også Liverpool-fansen og holdt oss løpende oppdatert underveis i middagen.

Det gikk ikke Liverpools vei i Kiev, men det var neppe noe bedre sted å slukke sorgene enn i Lundes bryllup.

Alt i alt så er jeg veldig glad for at bryllupet vårt var på samme dag som CL finalen i 2018, for det var godt å være samlet i godt lag når man først skal tape en slik finale! Og makan til bryllupsfest og fotballfest på en og samme kveld!

Også Tone Kari Killie Bjerkan forteller at de hadde Liverpools kamp mot Aston Villa på våren 2012 som eget punkt i programmet i bryllupet.

Liverpool på fødestua

Trudy Tanum møtte på jordmor Janne Teigen en tidlig vårdag i 2014. Teigen ble kåret til årets Liverpoolsupporter av supporterklubben i 2018, og dette er en av grunnene til hvorfor:

Noen timer etter min første fødsel ordnet verdens beste jordmor, Janne Teigen det til med PC og Sumo på barsel, slik at mor fikk se Liverpool knuse Manchester United 3-0, og den nyfødte kledde hun i rødt.

Det har også blitt sett flerfoldige Liverpool-kamper på fødestua. Blant annet av Morten Jakobsen.

Såg sesongavsluttninga 21.05.2017 på mobilen da kjerringa insisterte på og ha fødsel akkurat under kampen. Fikk nåkka kjeft når eg slutta og gje massasje under måla. Men litt må ho tål. Ikke vær dag det e kamp.

Daniel K. Urke fikk god trøst etter Champions League-tapet i 2018.

Jeg sa til min kone, du føder ikke 26 mai 2018 mellom 20.45 og 22.30. Midt i finalen, i det 44 minutt klokken 21:29 ville han ut. iPad sto ved siden av med maks volum. Tross tap kom det en ny Liverpoolsupporter til verden. Glemmer aldri den finalen.

Liverpool i konfirmasjonen

2013/14-sesongen hadde noen spinnville kamper å by på, noe Vegard Kjøllmoen Steien fikk kjenne på. Han var på kristen konfirmasjonsleir og skulle være med på bibeltolkning samtidig som Liverpool møtte Cardiff på bortebane.

Nervene var i høyspenning med mobilen plantet midt mellom Adam og Eva. Redselen for å bli fersket, samt en utrolig merkelig start på kampen, sørget for intens skjelving og rastløshet. Jeg kommer aldri til å glemme hvor dominant Jordon Mutch (Aafk nå!) var den første halvtimen. En kamp preget av et grusomt Liverpoolforsvar bært på sine skuldre av et ellevilt angrep, fikk det til å se ut som at jeg var lidenskapelig opptatt av de hellige tekster.

Og det ble suksess både på banen og på konfirmasjonsleiren.

Jeg kom meg gjennom uten å bli fersket, og fikk meg en stjerne i den religiøse margen for entusiasme underveis i en heller lei forsamling.

Da Jonas Gjøen feiret sin konfirmasjon på Bryggen i Bergen, kræsjet det med Liverpools kamp mot Stoke i 2008.

Jeg og min fetter snek oss ut og ned på Scruffy Murphys for å se Liverpool spille 0-0 mot Stoke. Det mest interessante med kampen var vel at Stokes midtbane bestod av tidligere røde Salif Diao og tidligere Brann-røde Seyi Olofinjana. I tillegg til at to karer på 15 år vandret inn på Scruffy i dress klokken 16.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]