– Dette er helt utrolig - nå blir det tur til Liverpool!

Takket være givergleden til Liverpool-supportere og andre fotballfans over hele landet får brødrene Simen og Daniel Andersen realisert drømmen om en fotballtur til England.

Brødrene Simen og Daniel Andersen er født med Duchenne muskeldystrofi, en sykdom som gjør at musklene gradvis blir svakere. Alle musklene i kroppen påvirkes, men ifølge Norsk Helse­informatikk er det særlig muskler i øvre del av beina og armene som svekkes først. De fleste som får den uhelbredelige sykdommen, vil være avhengig av rullestol fra 12-årsalderen. Noen tidligere, andre litt senere. Ett av 3500 barn i Norge blir født med sykdommen. Simen og Daniel er ett av seks brødre­par i Norge som har Duchenne.

Simen er Liverpool-supporter og Daniel er Tottenham-supporter. De to guttene drømte om en fotballtur til England for å se favorittlagene i aksjon, før det er for sent, men med elektriske rullestoler og assistenter ville dette bli en dyr affære. Derfor satte Daniel igang en spleis, og denne er nå avsluttet. Givergleden var enorm, og det kom inn over 250 000 kroner, og dermed står det ikke lenger på økonomien når en slik tur skal planlegges.

Overveldet og rørt

Pappa Bjørn Gunnar Andersen, som har vært Tottenham-supporter i en mannsalder, er overveldet og rørt over givergleden hans to sønner er blitt møtt med.

– Dette tok helt av. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Ti minutter etter at vi stengte spleisen ringte det en kar fra Molde og ville gi Simen 10 000 kroner. Jeg måtte bare takke nei, for vi har fått samlet inn penger så det holder til turen, sier han til Liverpool.no.

– Vi skulle ha vært på en tur til England for å se Liverpool spille i fjor. Men pandemien gjorde at vi ikke fikk dratt på den turen, og vi tapte en god del penger da turen måtte avbestilles på kort varsel. En fotballtur er veldig kostbart for oss, fordi vi er avhengig av assistenter hele tiden. Fly for alle, hotellrom og transport i England  koster mye penger, forklarer Bjørn Gunnar.

– Nå håper vi å få til en tur for guttene der vi kan se en kamp med Liverpool på Anfield og en kamp med Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium, fortsetter han. 

– Jeg har vært Tottenham-supporter i over 40 år, men jeg forstår nå at Liverpool-supportere i Norge er helt spesielle, for givergleden dere har vist til Simen har jeg aldri opplevd maken til. Nå skal vi starte planleggingen med en gang terminlisten kommer, og så håper jeg vi kan få til en tur i løpet av høsten.

Du kan lese mer om brødrene på Klikk.no.