For åtte år siden startet supporterklubben en kampanje for å få flere jenter til å bli aktive i supportermiljøet

Kampanjen fikk navnet «Livergirls» og var den første av sitt slag.

I dag har vi rundt 6000 kvinnelige, nye og gamle, medlemmene. Det er vi stolte av.

- Da Synøve, Ragnhild og jeg satte oss ned og begynte å planlegge en kampanje for å få flere kvinnelige medlemmer tror jeg ingen av oss helt visste hva vi gikk til. For supporterklubben har Livergirls-kampanjen blitt svært vellykket og viktig satsning. Vi legger ned mye tid og ressurser på dette, men ingenting er hyggeligere enn å se røde hjerter som har det hyggelig sammen og hvordan nye vennskapsbånd oppstår, sier daglig leder, Tore Hansen.

Former vennskap for livet

Livergirls-kampanjen ble startet opp for nærmere ni år siden. Først med en samling jenter i Oslo, hvor John Barnes deltok, og deretter med en stor Livergirls-tur til Liverpool året etter. Denne turen har blitt arrangert hvert år siden frem til og med 2020.

- Denne kampanjen var allerede godt i gang da jeg kom inn i supporterklubben og ble med som reiseleder på disse turene. Det er utrolig flott å se hvordan jentene i løpet av denne årlige helgen i Liverpool former vennskap for livet. Det er helt tydelig at dette er en plattform for nettverksbygging som supporterklubben har gjort lurt i å satse på, sier styremedlem i supporterklubben, Hilde Nordlund.

Det er utrolig flott å se hvordan jentene i løpet av denne årlige helgen i Liverpool former vennskap for livet
OMVISNING PÅ ANFIELD: På turene inngår omvisning på stadion som en naturlig del av turen.

OMVISNING PÅ ANFIELD: På turene inngår omvisning på stadion som en naturlig del av turen.

Rekordmange på årets Livergirlstur

Av medlemmene i supporterklubben er 12,1 prosent nå damer. Dette er en økning fra ni prosent da kampanjen startet. Og fortsatt håper vi det er flere jenter som vil bli med i supporterfelleskapet.

Hvert år siden har Livergirls-turen ble arrangert i 2014 har turen for jentene blitt utsolgt. De siste årene har det vært så rift om billettene har supporterklubben i år så seg nødt til å utvide gruppa og i år er det rekordmange damer med på turen.

- Vi ser at mange av jentene ser på dette som et fast årlig høydepunkt og vi har mange faste som reiser med oss, samtidig som vi ønsker å slippe nye jenter til for nye vennskap og nettverk. Derfor måtte vi utvide gruppa litt i år. Det blir veldig gøy, sier Tore.

Internasjonal satsing

Det gode initiativet fra Livergirls i Norge er også tatt videre til en internasjonal satsing. Tidligere styremedlem i supporterklubben og en av initiativtakerne til Livergirls-kampanjen, Ragnhild Lund Ansnes, har startet opp Livergirls International, som tar sikte på å samle Livergirls fra hele verden til et arrangement i Liverpool.

Kampanjen skal gi økt fokus på at også jenter og kvinner er en naturlig del av supportermiljøet – i hele verden.

Første helgen i april arrangeres Livergirls International for andre gang med en middag og foredragsholdere på Anfield.

Viktig plattform for å bygge nettverk og vennskap

- Da vi var på den forrige Livergirlsturen vi arrangerte, i mars 2020, havnet alle jentene i karantene etter Englandsturen da koronapandemien slo innover oss.

- Det ble tydeligere enn noen gang hvor viktig samholdet og den felles interessen var for jentene. I en tid hvor man ellers ville vært mye alene var det full aktivitet på turens chattegruppe hver dag, jentene så gamle kamper i opptak «sammen» og diskuterte spillere, mål og resultat - og delte hverdagen med hverandre. YNWA i praksis, fortsetter Nordlund.

Den pågående koronapandemien satte naturligvis en stopper for mye av samlingene og den årlige jenteturen fra 2020 og frem til nå, men mot Watford første helgen i april er jentene igjen på plass i byen.

SKYSPORTS: Hilde og Synøve sammen med med en kameramann fra britisk TV som fulgte gruppa rundt på Anfield.

SKYSPORTS: Hilde og Synøve sammen med med en kameramann fra britisk TV som fulgte gruppa rundt på Anfield.

- Nå er heldigvis snart covid en saga blått og da blir det enklere å satse videre på det gode grunnlaget som er lagt. Vi gleder oss til å ta med en ny gjeng med damer til Liverpool og bygge videre på nye og gamle vennskap. Denne plattformen er virkelig noe supporterklubben ønsker å satse videre på og utvikle ytterligere, avslutter Tore.