Her kan du studere Liverpool til høsten

Usikker på hva du skal gjøre det neste året? Nå kan du søke om å gå på Liverpool-linja på Folkehøgskolen Sørlandet.

Liverpool-supporteren Frode Lindtveit har nå glede av å igjen kunne undervise elever i Liverpool FC på Folkehøgskolen Sørlandet. For til høsten starter skolen igjen opp med en egen Liverpool-linje.

– Hverdagen består av opptil fire fotballøkter i uka i tillegg til trening i både styrke, utholdenhet og bevegelighet. I klasserommet vårt som kalles «Mini Anfield», har vi samlinger der elevene blir kjent med Liverpools historie og ser selvfølgelig kamper på storskjerm. To ganger i løpet av skoleåret blir det også lagt opp til fotballtur til England, sier Lindtveit til Liverpoool.no.

Hvordan oppstod ideen om en egen linje om Liverpool?
– Ideen kom en kollega av meg med. Vedkommende visste hvor stor interessen min for Liverpool er, og med tanke på å videreutvikle fotballinja på skolen, kom dette forslaget opp. Flere på skolen synes dette var spennende og det ble bestemt at dette ville vi forsøke, sier Lindtveit til Liverpool.no.

Hvor mange årganger har dere hatt tidligere?
– Vi har hatt tre årganger tidligere med dette tilbudet. Første og andre året var en stor suksess, med full linje og mye flott opplegg. Så merket vi godt at pandemien gjorde sitt inntog dessverre. Vi håper nå å fylle opp igjen med ivrige fotballelever med interesse for Liverpool.

Hvordan er hverdagen på denne skolen og hva lærer man om?
– Hverdagen på linja består av en blanding av praktiske fotballtreninger og annen trening som utholdenhet og styrke. I klasserommet vårt, som er et ordentlig innreda Liverpool-rom, ser vi kamper på storskjerm og holder oss oppdatert på det som skjer. Vi lærer om klubbens historie, og forbereder oss til tur til Liverpool. Vi har som mål at vi skal bli godt kjent med byen også. Ellers har vi et par dager i uken der fellesfag og valgfag står på timeplanen. Så en uke er ganske innholdsrik.

Blir det litt nærkontakt med Liverpool også?
– Det håper vi. Vi skal se minst en kamp på Anfield, men flere kamper kan det bli. Vi håper også å komme inn på akademiet og hilse på noen der. Tidligere spillere er jo også noe vi helt sikkert kommer i kontakt med.

Opptaket til skolen starter 1. februar, og søknadsprosessen fortsetter helt til skolestart. Om dette skulle friste. Så kan du lese mer om Liverpool-linja her.