Man City seriemestere 2018/2019:38 kamper - 97 poeng - ett tap - og det endte på andreplass!

Slik var den ulidelig spennende serieavslutningen, der Liverpool også fikk to mann på toppen av toppscorerlista.

Sesongen er over. Manchester City er seriemester med sine 98 poeng, poenget bak endte Liverpool med 97.

Toppscorer er Mohamed Salah for andre gang på rad med hans 22 mål, men etter søndagen deler han den med Pierre-Emerick Aubameyang.

Alisson Becker får «Golden Glove» etter 21 kamper uten baklengs.

Men for et nervedrama det ble på sesongens siste dag, Det begynte så enorm lovende for Liverpool. Først med Sadio Manés scoring, og så ble det enda bedre da Glenn Murray nikket Brighton i ledelsen mot Manchester City.

Men Manchester City har ikke fått 98 poeng uten grunn.

Slo tilbake

83 sekunder trengte Sergio Aguero på å score 1-1. Akkurat da var fortsatt Liverpool i ledelsen. Den beholdt laget i 21 minutter av førsteomgangen før Laporte headet Man City opp i ledelsen etter 38 minutter. Dermed var Manchester City tilbake på tabelltoppen. Og der ble de.

Liverpool slet mer med Wolves i siste del av førsteomgang og første del av den andre, og håpet om serietittel forsvant da Manchester City økte til 3-1 ved Riyad Mahrez etter 64 minutter, og så ble det knust da Ilkay Gundogan la på til 4-1 etter 72 minutter.

Tre delte toppscorertittelen

Det hjalp dermed ikke så mye på ligaplasseringen da Sadio Mané scoret sitt andre for dagen etter 79 minutter, men han kom da i hvert fall opp på toppen av toppscorerlista sammen med Salah og Aubameyang.

Utrolig nok ender Liverpool sesongen med bare ett tap. Det kom mot Manchester City 3. januar, det ble vendepunktet på sesongen.

Manchester City avsluttet med råsterke 14 seiere på rad, Liverpool har vunnet de ni siste. Men tapet for Manchester City og noen uavgjortresultater i starten av året ble tungen på vektskålen.

Det er bare å gratulere Manchester City med serietittelen, og Liverpools jakt på Premier League-trofeet må fortsette neste sesong.

Men før det er det Champions League-finale 1. juni ...

17 minutterLiverpool opp i serieledelse

Sadio Mané scorer sitt 21 seriemål for sesongen etter Trent Alexander-Arnolds 12. assist i Premier League. Der og da tok Liverpool serieledelsen, siden det sto 0-0 i Brighton.

27. minutter:Presset over på Man City

Det blir jubel på Anfield når rapportene kom om at Brighton hadde tatt ledelsen på AMEX stadium. Glenn Murray nikket hjemmelaget i ledelsen der. En oppgitt Pep kastet jakka.

28. minutter:Aguero skapte balanse

Man City måtte ikke stange lenge etter at Brighton scoret. Sergio Aguero scoret sitt 21. seriemål 83 sekunder seinere og bragte noe lettelse blant City-supporterne. Med 1-1 var Liverpool fortsatt serieledere.

38. minutter: Man City tilbake i ledelsen

Man City går igjen opp på tabelltopp når Laporte header inn 2-1 mot Brighton.

45 + 2 min: Man City serieleder til pause

Både Manchester City og Liverpool hadde gjort jobben til pause, og City var da serieleder.

64 minutter: Mahrez øker til 3-1

Riyad Mahrez øker Man Citys ledelse med et kjempeskudd.

72 minutter: 4-1 til Man City

Ilkay Gundogan legger på til 4-1 for Manchester City, og dermed er håpet knust om serietittel til Liverpool.

79 minutter:Mané opp som toppscorer

Sadio Mané scorer sitt andre mål for dagen, med en stupheading etter nok en pasning fra Trent Alexander-Arnold. Dermed er Sadio Mané oppe på 22 seriemål, sammen med Mohamed Salah og Pierre-Emerick Aubameyang.

38 kamper:Slik endte sesongen 2018/2019

Liverpool ender på andreplass i Premier League med 97 poeng, ett poeng bak Manchester City som fikk 98 poeng.