– Du kunne se i måten jeg spilte på at det var veldig godt å være tilbake

Trent Alexander-Arnold er en av grunnene til å ha håp om Premier League-gull denne sesongen.

Torsdag startet Trent Alexander-Arnold sin første kamp for Liverpool på over to måneder, og i den første omgangen var lagets kreative kraft i kjent stil. Han skaffet straffesparket som ga Liverpool 1-0, og forsøkte seg på en rekke signaturpasninger i et forsøk på å låse opp hjemmelaget. 

Etter hvilen gikk scouseren tom for krefter, og det er neppe tilfeldig at det var da Liverpool sluttet å skape målsjanser. Fra å dominere før pause, skapte de røde så godt som ingenting i den andre omgangen. 

– Jeg gikk tom for krefter i andre omgang. Før pause spilte jeg bra, med gode pasninger og et kampbilde som jeg liker. Du kunne se i måten jeg spilte på at det var veldig godt å være tilbake, sier han. 

Til slutt var ikke 1-0 godt nok til å ta seg videre til semifinalen i Europa League, da Atalanta hadde 3-0 å gå på fra det første oppgjøret. 

– Så selv om det var fint for meg å være tilbake i startoppstillingen, sitter jeg igjen med en følelse av skuffelse over å være ute av turneringen. 

Har troen på en superinnspurt

Alexander-Arnold har fra sidelinjen sett Liverpool løfte ligacuptrofeet og storme mot flere triumfer, før det har raknet litt den siste måneden. 25-åringen tror likevel formen kan snu inn mot de seks siste ligakampene. 

– Etter kampen snakket vi med optimisme om resten av sesongen. En måned gjenstår, og vi må gi alt vi har. 

– Det skal vi gjøre også. Vi vet at det ikke lenger er i våre hender, men vi må være så gode som mulig slik at vi er i en posisjon der vi kan utnytte det dersom de andre lagene gjør feil. 

Kampprogrammet til tittelrivalene

Liverpool
21.4 Fulham (B)
24.4 Everton (B)
27.4 West Ham (B)
5.5 Tottenham (H)
13.5 Aston Villa (B)
19.5 Wolves (H)

Arsenal
20.4 Wolves (B)
23.4 Chelsea (H)
28.4 Tottenham (B)
4.5 Bournemouth (H)
12.5 Manchester United (B)
19.5 Everton (H)

Manchester City
20.4 Chelsea (N), FA-cup
25.4 Brighton (B)
28.4 Nottingham Forest (B)
4.5 Wolves (H)
11.5 Fulham (B)
14.5 Tottenham (B)
19.5 West Ham (H)

Den første testen er mot Fulham borte søndag. Deretter venter to nye tøffe bortekamper, mot Everton og West Ham, i løpet av bare seks dager. 

– Vi har en vanskelig uke foran oss, men det er tre bortekamper vi må vinne. Det er også vårt mål. Derfor må vi lære av kvelder som dette og nullstille, slik at vi er klare til søndag. 

Gir laget et løft

Det er ikke bare Alexander-Arnold som har kommet tilbake fra skade i det siste. Diogo Jota er også på vei mot kampformen, mens Alisson Becker har startet de to siste kampene. Jürgen Klopp tror det kan gi laget et løft i de siste kampene. 

– Det hjelper mye. Vi trenger Trent Alexander-Arnold, det er åpenbart, men vi trenger han i sin beste form, og det er nå han må komme tilbake dit. Det handler ikke bare om ham, for det er ikke hans skyld at situasjonen er slik den er, sa Klopp fredag.

– Det samme gjelder for Jota, Robbo, Salah, Szoboszlai og Jones. Alle har vært ute med skader i lengre perioder enn tidligere.

Klopp er klar på at Liverpool ikke hadde vært i en posisjon der de kan kjempe om tittelen uten spillerne som nå er tilbake.

– Vi har en mulighet til å vinne tittelen med dem. Sjansene våre har bare blitt større etter de har blitt klare igjen.

Tror på seriegull med full pott i de seks siste kampene

Tror på seriegull med full pott i de seks siste kampene

Jürgen Klopp tror ikke Manchester City og Arsenal har avgitt sine siste poeng, og mener det bør bli gull om Liverpool gjør jobben selv.

Nyheter 19.apr 21:45
Frykter et Liverpool som vil slå tilbake etter skuffelsene

Frykter et Liverpool som vil slå tilbake etter skuffelsene

Fulham-manager Marco Silva tror et innbitt Liverpool kommer på besøk til Craven Cottage når lagene møtes for fjerde gang denne sesongen.

Nyheter 19.apr 18:59