– Kanskje den største kampen i klubbens historie

Gian Piero Gasperini øyner et første trofé på over 60 år for Atalanta.

I forrige runde slo han ut Jürgen Klopps mulige arvtaker Ruben Amorim og Sporting CP. Torsdag kveld kan Atalanta-manager Gian Piero Gasperini også ta knekken på Klopp og Liverpool og ta steget til semifinalen i årets Europa League. 

Utgangspunktet til italienerne kunne ikke vært særlig bedre. 3-0-seieren på Anfield i det første oppgjøret var av det overraskende slaget, og det eneste de trenger å gjøre hjemme i Bergamo i kveld er å unngå å tape med tilsvarende eller større sifre. 

Gasperinis mannskap kommer i alle fall ikke til å ta lett på oppgaven, om vi skal tro manageren.

– Det er kanskje den største kampen i Atalantas historie, sier 66-åringen. 

– Den største feilen vi kan gjøre er å tenke på 3-0-seieren i det første oppgjøret. Vi må gå inn i kampen og tenke at det er 0-0, og at jobben må gjøres i kveld, sier han.

– Et av verdens beste lag

Foruten noen seriemesterskap i Serie B og Serie C er det bare ett trofé i skapet på klubbhuset til Atalanta. Det er triumfen i Coppa Italia tilbake i 1963. De nærmer seg med andre ord sitt første trofé på over 60 år dersom de klarer å stå imot Liverpool i kveld. 

– Liverpool er alltid et veldig godt lag. Vi ser ofte noen merkelige resultater når alle lag gir alt i sesonginnspurten, men Liverpool er uansett et av de beste lagene i verden. Vi må gå inn i kampen på samme måte som vi gjorde i Liverpool, med troen på at vi kan score mål og få et resultat. 

Under Gasperinis ledelse har Atalanta fått seg et løft, og blant annet har de levert en kvartfinale i Champions League. Men trofeet har latt vente på seg, og han maner nå hjemmefansen til kamp før returoppgjøret mot de røde. 

– For Bergamo blir dette en spesiell kveld. Det som så ut som en umulig oppgave har nå blitt mulig, og vi har troen på at det skal skje. 

Gasperini legger til at han håper Liverpool-supporterne får en like god mottakelse som det Atalanta-fansen gjorde på Merseyside forrige uke. Liverpool har bare fått 750 bortebilletter til denne kampen fordi Stadio Atleti Azzurri d'Italia (også kjent som Gewiss Stadium eller Stadio di Bergamo) er under renovasjon og har redusert kapasiteten fra 20.000 til 16.000 tilskuere.

Kveldens kamp har avspark klokken 21 og vises på TV3+ og Viaplay.

Statistikken er ikke på Liverpools side før returoppgjøret

Statistikken er ikke på Liverpools side før returoppgjøret

Må gjøre noe de aldri har klart før.

Nyheter 17.apr 12:38
Liverpool må vinne med tre mål, så hvor mange offensive spillere bør være med fra start?

Liverpool må vinne med tre mål, så hvor mange offensive spillere bør være med fra start?

De røde har ikke noe annet valg enn å gå rett i strupen Gian Piero Gasperinis mannskap. Velg ditt lag nå!

Velg lag 17.apr 18:19