Premier League innfører den nye offsideteknologien

Neste sesong blir det semi-automatisert offsideteknologi også i Premier League.

Premier League-klubbene har i dag bestemt at den semi-automatiserte offsideteknologien (SAOT) skal innføres neste sesong. Det melder Premier League i dag.

I Premier League vil de ta i bruk de samme kameraene og programvaren som UEFA bruker i Champions League. Det er litt annerledes fra teknologien FIFA har brukt, der det er en chip inne i ballene.

SAOT skal etter planen bli rullet ut og tatt i bruk etter en av høstens landslagspauser.

De tror at en vil spare rundt 30 sekunder per avgjørelse på å bruke denne teknologien, og håper at det vil sette en stopper for situasjoner der spill fortsetter etter en mulig offside, fordi assistentene har fått beskjed om å ha «tunge flagg». Akkurat det er nok noe Liverpool vil være spesielt fornøyd med. Assistentene skal heller ha en øreplugg, der de informeres om hva teknologien sier, og deretter løfte flagget umiddelbart.

Har avventet

FIFA og UEFA har allerede brukt denne teknologien en stund. Den ble også tatt i bruk i Serie A i 2022/23-sesongen.

Premier League-klubbene har tidligere valgt å avvente, men nå er en avgjørelse tatt. Den skal ha vært enstemmig.

Flere av Premier League-stadionene har allerede infrastrukturen på plass. Grunnen til at det først vil komme til høsten er trolig at alle stadioner må ha alt på plass.

Med denne nyheten blir det slutt på lange pauser der VAR-rommet skal tegne opp linjer i VAR-rommet, og alt vil forhåpentligvis gå mye raskere.

Amorim nekter for å ha møtt Liverpool

Amorim nekter for å ha møtt Liverpool

Ruben Amorim vil ikke snakke mer om fremtiden sin.

Nyheter 11.apr 13:54
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

I juni kommer boka om 3189 dager med Jürgen Klopp. Bestill den nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05