Tilbake som VAR for første gang siden tabben mot Tottenham

Darren England har fått sitt første VAR-oppdrag siden september.

Mannen bak den famøse VAR-skandalen på Tottenham Hotspur Stadium måtte tåle en lang «karantene» etter å ha frarøvet Liverpool en scoring mot Tottenham i september. Darren England og de andre i VAR-rommet sjekket at Luis Diaz var onside da han scoret, men i stedet for å kommunisere det til dommerteamet på banen, var beskjeden bare «check complete», og spillet ble vinket videre i tro om at offside var den korrekte avgjørelsen.

Dommersjef Howard Webb måtte ut med kanskje sin mest ydmykende av det som har vært en lang rekke beklagelser, og England ble satt på sidelinjen en god stund. Det tok tre måneder før han fikk lov til å dømme en Premier League-kamp igjen, og hittil har han ikke vært å se i VAR-rommet. 

Denne helgen er han imidlertid tilbake. England, som stort sett har dømt Championship den siste tiden, skal ha ansvar i videorommet i søndagens kamp mellom West Ham og Fulham. Han har også vært VAR i en FA-cupkamp siden tabben i kampen mellom Liverpool og Tottenham. 

Webb har tidligere vært nådeløs med dommere som ikke har levert som forventet. Forrige sesong ble de to veteranene Lee Mason og Mike Dean henholdsvis sparket og vraket etter flere stygge feil. I motsetning til England var de rene videodommere. Denne sesongen forsvant også «dommermanager» Jon Moss. 

England fikk på sin side beholde jobben ettersom han regnes for å være et stort dommertalent. Han har ikke gått helt ustraffet hen for sin sløvhet på Tottenham Hotspur Stadium. For hver kamp han har mistet som følge av tabben, har han gått glipp av en bonus på 1200 pund.

For Liverpools del er det Chris Kavanagh som dømmer søndagens kamp mot Crystal Palace. Michael Oliver er VAR.

Dette er ikke tiden for rotasjon, avtalte bytter og arroganse

Dette er ikke tiden for rotasjon, avtalte bytter og arroganse

Atalanta kom til Liverpool med en lærepenge og vant fortjent - bedre i duellspillet, i presset og i begge boksene. Men vi må ikke miste troen av den grunn.

Kommentar 12.apr 10:54
– Dette tapet svir, men vi kan ikke la oss knekke av det

– Dette tapet svir, men vi kan ikke la oss knekke av det

Virgil van Dijk sier Liverpool ble straffet knallhardt for sine feil mot Atalanta.

Nyheter 12.apr 09:10