Snakker ut om den brutale veien tilbake fra skade

Liverpool-keeperen har hatt to til tre økter de siste ukene, samtidig som det har vært lite fotball på TV hjemme i egen stue.

Liverpool-målvakt Alisson har vært ute med en langtidsskade i store deler av 2024, og på den tiden har de røde vunnet ligacupen og blitt en skikkelig tittelutfordrer i Premier League. På onsdagens pressekonferanse i forkant av Atalanta-kampen, åpnet brasilianeren opp om tiden på sidelinjen.

Det har vært vanskelig for meg. Jeg liker rett og slett ikke å se på fotball når jeg er hjemme for å hvile eller er ute med skade. Jeg ønsker å være med og spille selv. Jeg vil være en del av hver kamp, selv om jeg visste at det ikke var en sjanse.

– Jeg prøvde å gjøre mitt beste i rehabiliteringsperioden, med mye tid på fysiorommet og i gymmen. Jeg ønsker å komme sterkere tilbake, i god form, kanskje bedre enn jeg var tidligere. Det var åtte uker med doble økter hver dag, noen ganger tre også, så det var blytungt.

I hans fravær har han sett reservekeeper Caoimhin Kelleher levere gode prestasjoner for de røde. Nå ønsker han igjen å bidra selv.

Å se laget kjempe om titler i den perioden ga meg enda mer lyst til å bidra selv. Takk Gud, for nå er jeg her og ser frem til resten av sesongen, svarte Liverpool-målvakten.

BRILLEFIN: Alisson var i veldig godt humør da Liverpool-troppen satte seg på flyet til Nord-Italia.

BRILLEFIN: Alisson var i veldig godt humør da Liverpool-troppen satte seg på flyet til Nord-Italia.

Må holde nullen

Selv om Kelleher har gjort en meget god jobb som Alissons erstatter, har Liverpool slitt enormt med å holde nullen i løpet av vårsesongen. Den forrige smultringen kom Nottingham Forest den 2. mars.

– Vi må starte med det viktigste, og det er å holde nullen. Dette er en målsetting vi må ha ut sesongen, neste sesong og kommende sesonger. Å holde nullen er grunnlaget for et lag med suksess. I fortiden var det solid forsvarsspill som ga oss titler.

Å unngå baklengsmål mot Atalanta i morgen kveld er utilsomt alfa omega i kampen om avansement til semifinalene om Europa League. Alisson har svaret på hvordan laget skal klare det.

– Det avhenger ikke bare av forsvarerne, men hele laget. Kjempe om ballen, tette rom, vinne dueller, blokkere skudd, stoppe innlegg og til slutt redde vanskelige skudd. Det er vår viktigste oppgave, og grunnlaget for oss i morgen og i resten av sesongen.

– Vi må også forbedre våre egne prestasjoner. Jeg kan være mer presis på hva: Å holde nullen er viktig, samtidig som vi må score på de sjansene vi får.

Atalanta - Liverpool sparkes i gang torsdag kl. 21.00, og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

– Hvis vi ikke klarer det, la oss ryke ut på den vakreste måten som mulig

Vi fulgte Klopp og Alissons pressekonferanse:– Hvis vi ikke klarer det, la oss ryke ut på den vakreste måten som mulig

Vi fulgte Jürgen Klopp og Alissons pressekonferanse før returoppgjøret mot Atalanta.

Nyheter 17.apr 19:58
Liverpool må vinne med tre mål, så hvor mange offensive spillere bør være med fra start?

Liverpool må vinne med tre mål, så hvor mange offensive spillere bør være med fra start?

De røde har ikke noe annet valg enn å gå rett i strupen Gian Piero Gasperinis mannskap. Velg ditt lag nå!

Velg lag 17.apr 18:19