– Vi var veldig, veldig, veldig, veldig gode frem til vi var veldig dårlige. Neste sesong blir det en annens problem!

Jürgen Klopp spøkte om at dette snart ble noen andre sitt problem, etter en det som til slutt ble en fin ettermiddag mot Tottenham.

Liverpool spilte en fantastisk time mot Tottenham, og kunne ha ledet mye mer enn 4-0. Så begynte ting å gå galt, etter at byttene kom og de røde mistet litt av initiativet og kontrollen.

– Det er litt som det har vært hele sesongen. Vi var veldig, veldig, veldig, veldig gode, frem til vi var veldig dårlige. Så var vi ok igjen, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

– Den perioden kan vi se på ulike måter. I de øyeblikkene vi lot dem spille, så kunne de vise hva de kan gjøre, men dersom du ikke lar dem spille så kan du ta dem. Vi ledet 4-0, og med endringene vi gjorde… Om vi ville gjort akkurat det samme igjen, det er jeg ikke så sikker på.

– Grunnen var at «Macca» spiller hele tiden, løper opp og ned, opp og ned. Så har vi Stefan Bajcetic som har sett veldig god ut på trening, men i dag kom han inn og det var som å komme ut på motorveien med en sykkel. Det tar tid å omstille seg igjen. Den første pasningen var ikke god, og så er du nede på bakken og alle disse tingene. Så plutselig var organiseringen borte. Det er ikke til hjelp, og da var de i gang. Vi har vært i slike kamper mot dem før, og da er de veldig gode.

– Noen andre sitt problem neste sesong!

At Liverpool slapp Tottenham inn igjen i kampen og gjorde det delvis spennende gjør kanskje at en ikke er like høyt oppe etter kampen som en ellers kunne vært.

– Vi kontrollerte dem så lenge, og det er det viktigste. Noen andre kan løse dette neste sesong!, spøkte Klopp.

Han fortalte om hvordan han motiverte spillerne selv om ingenting sto på spill og tredjeplassen allerede var i boks før en ball ble sparket.

– Det er en berg-og-dalbane, men det er greit. Det var en fantastisk atmosfære, jeg elsket det. Været var flott, og det er ikke så ofte. Til slutt ble det en fin ettermiddag, og hvem bryr seg. Vi har nå sikret tredjeplassen. Det hadde vi allerede gjort før kampen, men du må finne den motivasjonen til hvorfor du skal løpe de ekstra metrene, og det gjorde de. Vi er på tredjeplass uansett, men guttene ønsket poengene, og det likte jeg, sier Klopp.

– Det jeg sa før kampen i dag var at dersom vi spiller «five-a-side» i dag der det tapende laget får påspandert middag av vinnerlaget, så ville dere ha gått med alt dere har. Vi trenger ikke noen ekstra grunn. Vi elsker fotball, og dersom vi kan vise folkene det så er alt greit. Det er det jeg ønsker å se i de to siste kampene.


Banens beste var Harvey Elliott, som scoret et fantastisk mål. Reporteren ville vite om det var en spiller han kom til å følge også etter at tiden hans på Anfield er over.

– Det blir en av de tingene… Om Harvey Elliott har spilt nok denne sesongen, det er jeg ikke sikker på. Det er min feil, handler litt om anledning, og ja, han var utmerket. Det å være så dominerende som han var i dag. Fantastisk spiller, fantastisk mål, jeg elsket det. Jeg kommer til å følge ham, definitivt, sier han.

Nå har Liverpool nye åtte dager fri, før det er bortekamp mot Aston Villa mandag 13. mai.

– Det var en av våre beste kamper denne sesongen

– Det var en av våre beste kamper denne sesongen

Kapteinen var strålende fornøyd med prestasjonen mot Tottenham, og skrøt spesielt av unge Rhys Williams.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Hele historien om 3189 dager med Klopp

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05