Alle backene som ble linket i sommer:Venstreback-bonanza i ryktebørsen

15 venstrebacker har havnet i ryktebørsen denne sommeren.

25. aug 2016 kl 21.29 Arve Corneliussen

Ben Chilwell

De fleste journalistene som følger Liverpool tett meldte om interessen for 19-åringen. Klopp skal imidlertid ha blitt skremt av prislappen Leicester satt på £10M for en spiller uten Premier League-erfaring, og Chilwell skrev i slutten av juli under på en ny langtidskontrakt med ligamesteren.

Flere journalister, hele sommeren

Kieran Gibbs

Arsenal-backen var den første som dukket opp i ryktebørsen tidlig i juni. Nacho Monreal er Arsenals klare førstevalg, og Gibbs har to år igjen av kontrakten.

Football Insider 05.06

Raphael Guerreiro

Den lille portugiseren som var med å vinne EM ble linket fra Lorient. Han signerte imdilertid for Borussia Dortmund like etter.

L'Equipe 16.06

Jordan Amavi

Aston Villa-backen mistet nesten hele forrige sesong som følge av en alvorlig kneskade, etter å ha vist lovende takter i starten av sesongen. Til nå har han fått ett innhopp i Championship, og har fire år igjen av kontrakten.

L'Equipe 19.06 og Le Parisien 21.07

Benjamin Mendy

Fransk 22-åring som signerte for Monaco. L'Equipe hevdet at Liverpool hadde forhørt seg om spilleren før Monaco kapret signaturen hans.

L'Equipe, 21.06

Andy Robertson

Den 22 år gamle Hull-backen ble nevnt som en kandidat av de fleste journalistene som følger Liverpool tett, da Chilwell-avtalen ikke så ut til å bli noe av. Han har bare ett år igjen av kontrakten med Hull, men det nyopprykkede laget har opsjon på ett år til.

Robertson har startet begge kampene for Hull i årets Premier League.

Telegraph, Chris Bascombe, 21.06

Douglas Santos

Nok en 22-åring. Spiller for Atlético Minerio i Brasil, og har én landskamp. Ble også linket til Barcelona, Arsenal, Dortmund og Valencia, og prisforlangende skal ha vært ti millioner euro.

Sambafoot, 22.06

Mattia De Sciglio

Italiensk 23-åring som kan bekle begge backene. To år igjen av kontrakten med AC Milan, hvor han startet 21 kamper forrige sesong.

KickOff, 26.06 og Gazzetta di Parma 01.08

Jonas Hector

Mannen Liverpool-fansen har skreket etter på Twitter i månedsvis. Linkene har imidlertid aldri kommet fra troverdig hold, og James Pearce har flere ganger vært ute og avkreftet ryktene rundt Køln-backen.

Ifølge Pearce var 26-åringen for gammel etter Liverpools smak, og han signerte nylig en femårskontrakt med Køln.

Flere medier, hele sommeren

Lucas Digne

Da PSG-backen gikk til Barcelona ble det hevdet at Liverpool hadde forhørt seg om situasjonen, men at siktet heller ble rettet mot Ben Chilwell. Han kostet katalanerne £14M.

Mirror, 13.07

Jetro Willems

22 år, 20 landskamper for Nederland, og har ett år igjen av kontrakten med PSV. Agenten hans har imidlertid avkreftet Liverpool-interessen på et senere tidspunkt.

Soccer News, 24.07

Jordy Gaspar

Den 19 år gamle backen har fortsatt ikke fått sin debut for Lyons førstelag, og var ifølge L'Equipe på utkikk etter fast førstelagsfotball. Bayer Leverkusen ble også linket til den uerfarne franskmannen.

L'Equipe, 28.07

Fabio Coentrao

Real Madrid-spilleren linkes til Liverpool på lån. Han er ute med skade til oktober, men Sport mener det ikke er noe problem for noen av partene.

Forrige sesong var han lånt ut til Monaco, hvor han startet 13 kamper i Ligue 1. Han har tre år igjen av kontrakten med Real Madrid, og alderen på 28 taler ikke for en overgang.

Sport, 15.08

Caner Erkin

Signert av Inter Milan på free transfer denne sommeren. Likevel ønsker Inter å selge ham allerede, og Stoke og Southampton skal begge være interessert i den 27 år gamle tyrkeren.

Tuttomercatoweb, 25.08

Bruno Martins Indi

Opprinnelig er Porto-spilleren midtstopper, men Mirror mener Liverpool kan være interessert fordi han også kan spille venstreback. Ifølge avisen kan han være tilgjengelig for £6,5M.

Nederlenderen er 24 år, og har to år igjen av kontrakten.

Mirror, 17.08

Kilder: Transfermarkt og WhoScored

Har du innspill til journalisten?
[email protected]