Hva pønsker du på, Jürgen?

Liverpool er villig til å selge Jordon Ibe for £15M, og Benteke, Allen, Alberto og Skrtel ventes også ut. Men hva vil pengene bli brukt til?

Pengene sitter løst i Premier League denne sommeren. Alliert med mye TV-penger har selv klubbene på nedre del av tabellen økonomiske muskler. For to dager siden registrerte jeg at Crystal Palace kjøpte James Tomkins for £10M og må innrømme at jeg steilet over det, en høyst ordinær midtstopper fra West Ham.

I dag kommer nyheten om at Liverpool har akseptert et bud på £15M for Jordon Ibe fra Bournemouth. Den stillferdige gutten fra London greide forrige sesong ikke å følge opp en god innledning på sin karriere hos Liverpool, og var i vår etter den enda yngre Sheyi Ojo i rangeringen til Klopp.

Det siste kan være med i vurderingen til Jürgen Klopp, når han nå er villig til å la unggutten gå. Prisen er en annen årsak, for selv om Wycombe skal ha 15% (£2.25M) vil det nok være de utenfra som synes dette er en mulig overgang som gjenspeiler den inflasjon som nå hersker i engelsk toppfotball.

Mye penger inn (?)

£15M for Ibe, £30M for Benteke, £12-14M for Allen, £6-7M for Alberto, £5M for Skrtel, er hva pålitelige kilder hevder er prislapper som Liverpool har satt på spillere som Jürgen Klopp vurderer som overflødige til neste sesong. Det går an å legge til ytterligere noen spillere, for noe mindre beløp, men det spørsmålet som dukker opp er uansett:

Hva har du tenkt å bruke pengene til, Jürgen?

Hvis han vurderer Ibe som ikke god nok, eller at han allerede har bedre spillere tilgjengelig eller på vei opp, da kan en forstå at en godtar en fair pris. Likevel ville det vært et argument for eksempel å låne ut Jordon og se om han kunne få alt tilbake på skinner igjen. Han er engelsk, og har tilbrakt noen år på akademiet i Kirkby, og det er slike spillere supporterne virkelig ønsker skal lykkes.

Strategi

Toppfotball er blitt big business, men det vil bli et ramaskrik om Liverpool nå for eksempel skulle fullføre sitt transfervindu med å hente inn ytterligere et par-tre spillere med «potensial».

Når det for eksempel ryktes om at Manchester United legger opp til å kjøpe (himmelen forby) en spiller som Paul Pogba for £100M.

Nå er det vel ingen som forventer at Liverpool skal kjempe om de salgshyllene slik situasjonen er pr. i dag, men hvis pengene er der vil en forvente etablert kvalitet heller enn spillere som Klopp kan håpe på vil være gode nok om et par år. Julian Draxler er en som er blitt linket i dag, og som ville ha gitt alle røde et løft. Ikke en 19-årig back-reserve hos Leicester.

Eierne FSG skal ha planer om å gi Jürgen Klopp en ny og langvarig kontrakt, og det er unison enighet fra supporterne på Anfield om at det er både riktig og viktig. En kan hevde at det er sommerens klart viktigste signering.

Jürgen vil ha sin strategi, sin plan, og den vil være både kortvarig og med mer fremtidsrettede tanker. Penger brakt inn på salg vil både han og supporterne forvente blir forvaltet i nye verdier innen spillertroppen.

Hvis de nærmeste ukene skulle bringe inn £60-70M, ventes det i spenning på hva Klopp ønsker å bruke midlene på. Jordon Ibe, som en nå vil anta kan være på vei til Bournemouth, var det ikke mange som hadde i sin «plan» for hva som ville skje under handlesommeren til Liverpool FC.

Da er det kanskje grunn til å tro at det kan komme en overraskelse andre veien, Jürgen?

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2017 kl 12:12

«Liverpool ved god helse»

Med en sykdomsfri Jürgen Klopp og spillere tilbake fra skader konkluderes det med at troppen til LFC er frisk og rask, anført av kreative Mohamed Salah som er

+
19.11.2017 kl 10:41

Mohamed Salah – toppscorer i Premier League

Liverpool, som manglet toppscorer, har nå den mestscorende i ligaen. Best i Liverpool etter 12 kamper i PL.

+
19.11.2017 kl 09:05

Liten strekk for Matip, hvorfor Gomez ble hvilt

Joel Matip kan bli spilleklar igjen allerede til tirsdag mot Sevilla. Da vil Joe Gomez være tilbake på høyrebacken.

+
18.11.2017 kl 21:33

Ny 3-0 seier på Anfield

Gjenopplev mål og sjanser fra TV2 Premium etter tre klare poeng hjemme mot Southampton.

+