Oppdatert 13.12.2017Skader og suspensjoner

Alberto Moreno kan være ute i seks uker.

Suspensjoner:

EMRE CAN (PL)- så sitt femte gule kort i Premier League denne sesongen mot West Bromwich, som betyr at han må stå over bortemøtet med Bournemouth søndag 17. desember.

EMRE CAN (CL)- pådro seg sitt tredje gule kort i gruppespillet i hjemmemøtet med Spartak Moskva, og må følgelig stå over første kamp i åttedelsfinalen.

I fare:

ALBERTO MORENO - et kort unna å bli suspendert i Champions League.

DEJAN LOVREN - et kort unna å bli suspendert i Premier League.

Skader:

ALBERTO MORENO - måtte byttes ut mot Spartak Moskva etter en vridning i ankel/kne.
Tilbake: 
Må stå over mot Everton. Klopp uttalte fredag 8. desember at spesialister fortsatt ikke kjenner til skadeomfanget, og derfor vet ikke klubben om Moreno blir ute i en uke eller mer. Echo skriver at Moreno risikerer å miste juleprogrammet. På pressekonferansen 12. desember sa Jürgen Klopp at han kunne være ute i seks uker, men at det ikke var sikkert.

DANIEL STURRIDGE - var ikke med i troppen mot Everton grunnet en stram hamstring.
Tilbake: Jürgen Klopp uttalte den 12. desember at det dreier seg om en liten skade, men angriperen var heller ikke i troppen til kampen mot West Bromwich.

MARKO GRUJIC - la 4. desember ut bilde av at han hadde en skade i lillefingeren.
Tilbake: 
Det vil neppe være langvarig for serberen. Klubben har så langt ikke kommentert skaden.

JOËL MATIP - fikk en adductorskade mot Stoke.
Tilbake: Liverpools medisinske team fryktet i utgangspunktet at han ville være ute til nyttår, men Jürgen Klopp uttalte den 12. desember at midtstopperen kan bli involvert i noen av julekampene. Er tilbake i lett trening, og løper ute på Melwood.

ADAM LALLANA - sliter med en liten strekk, og var uaktuell for troppen til kampen i Stoke.
Tilbake: Klopp sa den 1. desember at Lallana er i ferd med å bygge seg opp igjen etter skaden, og gjentok dette før kampen mot Spartak Moskva. Fredag 8. desember var 29-åringen avbildet i normal trening med lagkameratene. 12. desember fortalte Klopp at han trente som normalt.

NATHANIEL CLYNE - sliter med en muskelskade i ryggen han fikk den 14. juli.
Tilbake:Den engelske landslagsspilleren har hatt et ryggproblem som har holdt ham ute av spill helt siden preseason, og høyrebacken kom ikke med i Liverpools Champions League-tropp. Gjennomgikk en ryggoperasjon 13. november og vil være satt ut av spill i opp til tre måneder.


Skadehistorikk 2017-2018:

ADAM LALLANA:

4. august: Fikk en avrivning i en lårmuskel på trening, som førte til et langvarig skadeopphold. Midtbanespilleren gjorde comeback mot slutten av kampen mot Chelsea 25. november.

29. november: Var ikke i troppen til bortekampen mot Stoke på grunn av en liten strekk.

ALBERTO MORENO:

12. juli: En muskelskade gjorde at spanjolen var uaktuell til treningskampene mot Tranmere og Wigan. Var tilbake i semifinalen i Premier League Asia Trophy mot Crystal Palace den 19. juli.

6. desember: Måtte byttes ut mot Spartak Moskva etter en vridning i ankel/kne. Uvisst skadeomfang. 

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

19. september: Fikk et problem med baksiden av den ene leggen i ligacupkampen mot Leicester, men var i troppen igjen i ligakampen mot "revene" fire dager senere.

BEN WOODBURN:

27. juli: Måtte stå over de to treningsøktene denne dagen med et lite ryggproblem, men var tilbake i normal trening dagen etter.

CAMERON BRANNAGAN:

10. august: Brudd i en hånd. Trengte ikke operasjon, og var tilbake da Liverpool U23 spilte mot Manchester City den 10. september.

DANIEL STURRIDGE:

1. august. Kjente det strammet til i baksiden av låretidet han lobbet inn 3-0 mot Bayern München, og ble byttet ut etter å ha kommet inn. Var tilbake i full trening den 16. august.

10. desember: En stram hamstring sørget for at han sto over Merseyside-derbyet. Mer enn det har ikke klubben kommentert, noe som tyder på at man er føre var med hensyn til det hektiske kampprogrammet.

DANNY INGS:

5. juli: Var fortsatt ikke fullt restituert etter sin korsbåndskade da preseason startet, etter at han skadet korsbåndet i høyre kne i kampen mot Tottenham 25. oktober 2016. Var tilbake i full trening med laget 25. juli 2017. 

10. september: Fikk en smell i det ene kneet i U23-kampen mellom Liverpool og Manchester City på Prenton Park den 10. september. Men kom seg raskt tilbake i trening.

DANNY WARD:

12. juli: Ryggplager holdt ham ute av treningskampene mot Tranmere og Wigan, og han var heller ikke aktuell for kampene mot Crystal Palace og Leicester i Hong Kong. Klubben meldte den 29. juli at det var en kneskade, ikke ryggen, som holdt ham ute av kamptroppen mot Hertha Berlin. To dager senere meldte klubben igjen at det var en ryggskade det dreide seg om. Til tross for å ha stått over flere av øktene i Tyskland, spilte Ward hele finalen i Audi Cup mot Atlético Madrid den 2. august, og imponerte med flere gode redninger.

27. oktober: Pådroseg en ryggskade før møtet med Huddersfield. Var observert i full vigør igjen på treningsfeltet den 2. november.

DEJAN LOVREN:

12. juli: Stram leggmuskel førte til at han gikk glipp av treningskampen mot Tranmere. Var tilbake i treningskampen mot Wigan to dager senere.

29. juli: Følte en stram muskel med antydning til krampe under oppvarmingen mot Hertha BSC, og sto over kampen. Trente som normalt og var tilgjengelig igjen til kamp tre dager senere.

16. september: Satt på benken under Premier League-kampen mot Burnley på Anfield på grunn av vondt i ryggen, og var ikke engang i troppen i ligacupkampen mot Leicester påfølgende tirsdag. Kroaten var imidlertid tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

28. oktober: Pådro seg en lårskade under oppvarmingen til kampen mot Huddersfield. Var tilbake med et sent innhopp fra benken mot West Ham 4. november.

25. november: Mistet kampen mot Chelsea på grunn av en liten hevelse. Var tilbake mot Stoke fire dager senere.

DIVOCK ORIGI:

12. juli: En muskelskade førte til at han gikk glipp av treningskampen mot Tranmere. Var tilbake i treningskampen mot Wigan to dager senere.

29. juli: Ble trukket fra startelleveren mot Hertha BSC grunnet en stram hamstring, og undersøkelser fra legeteamet endte med at klubben ikke ville risikere noe og opplyste at han ville stå over treningskampene i Tyskland. Overraskende nok var Origi med i kamptroppen mot Atlético Madrid i Audi Cup-finalen den 2. august, og belgieren kom innpå i 2. omgang – tilsynelatende uten problemer.

EMRE CAN: 

16. september: Fikk en smell i 1-1 kampen mot Burnley, og måtte stå over ligacupkampen mot Leicester. Var tilbake i full trening 21. september.

21. november: Fikk et problem med en muskel etter innhoppet i Sevilla, og måtte stå over Chelsea-kampen. Var tilbake i vanlig trening 27. november, og i startoppstillingen mot Stoke to dager senere.

GEORGINIO WIJNALDUM:

21. oktober: Fikk en smell i det ene kneet på trening lørdag 21. oktober, og måtte stå over kampen mot Tottenham på Wembley påfølgende dag. Var tilbake i full trening onsdag 25. oktober.

1. november: Fikk en vridning i ankelen da han tråkket forkjært tidlig i kampen mot Maribor på Anfield, og ankelen hovnet opp. Klarte likevel å spille kampen mot West Ham påfølgende lørdag, 4. november.

HARRY WILSON:

14. juli: Akillesproblemer ødela store deler av preseason for vingen, som først var tilbake i spill den 1. september da Liverpool U23 møtte Fleetwood Town i finalen i Lancashire Senior Cup.

JAMES MILNER:

22. juli: Fikk en muskelskade i fremsiden av venstre lår fem minutter før pause i finalen i Premier League Asia Trophy mot Leicester i Hong Kong. Var tilbake i full trening 30. juli og spilte første omgang av finalen i Audi Cup mot Atletico Madrid den 2. august.

JOE GOMEZ:

31. juli: Pådro seg en mindre kneskade under kampen mot Hertha BSC, og sto over kampen mot Bayern München. Klubben meldte opprinnelig at han skulle stå over over kampene i Audi Cup for åikke risikere noe, men var Gomez likevel i troppen og spilte mot Atlético dagen etter Bayern-kampen.

2. desember: Lå syk hjemme med et virus da Liverpool spilte i Brighton. Ble friskmeldt til kampen mot Spartak Moskva. 

JOËL MATIP:

16. september: Fikk et hamstringproblem i 1-1 kampen mot Burnley, og sto over mot Leicester i ligacupen. Midtstopperen var tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

17. november: Dagen før møtet med Southampton kom meldingen om at midtstopperen hadde en 'adductorskade' og ville miste kampen. Var tilbake i full trening torsdag 23. november etter å ha mistet to kamper, og spilte mot Chelsea.

29. november: Fikk en ny addcutorskade i kampen mot Stoke.

JORDAN HENDERSON:

4. november: En lårskade førte til at kapteinen ikke var aktuell for bortekampen mot West Ham. Måtte trekke seg fra Englands tropp til privatlandskampene mot Tyskland og Brasil. Drev individuell trening på Melwood den 13. november og var tilbake for fullt 16.november i tid for å bli vurdert til kampen mot Southampton.

LORIS KARIUS:

26. juli: Måtte stå over de første øktene under treningsleiren i Tyskland på grunn av en vond hofte. Ble ikke klar til kampen mot Hertha Berlin. Tilbake i full trening i trening 30. juli, og fikk spille kampen mot Bayern München.

MARKO GRUJIC:

4. desember: La ut et bilde av at han hadde venstre lillefinger i en skinne, mens resten av hånden var bandasjert.

NATHANIEL CLYNE:

14. juli: Et ryggproblem har holdt høyrebacken ute av spill helt siden preseason. Gjennomgikk en ryggoperasjon 13. november.

PHILIPPE COUTINHO:

4. august: Måtte kaste inn håndkledet dagen før generalprøven mot Athletic Bilbao grunnet en vond rygg. Var tilbake i spill da Brasil spilte VM-kvalifiseringskamp mot Ecuador den 31. august.

22. oktober: Pådro seg en liten lyskestrekk på innsiden av venstre lår under 4-1 tapet for TottenhamVar tilbake i full trening med Brasil lørdag 11. november, og spilte mot England på Wembley tirsdag 14. november. 

RAGNAR KLAVAN:

29.november: Var ikke aktuell for kampen mot Stoke på grunn av sykdom. Var tilbake på innbytterbenken mot Brighton 2. desember.

RHIAN BREWSTER:

4. juli: Brudd i et ben i venstre fot. Opprinnelig forventet man minst to måneder på sidelinja, men allerede 4. august var Brewster tilbake i en treningskamp for U23-laget og spilte de siste 25 minuttene mot TNS.

SADIO MANÉ:

5. juli: Var fortsatt ikke fullt restituert etter sin meniskoperasjon da preseason startet, etter at han skadet venstre kne i kampen mot Everton 1. april. Var tilbake i full trening med laget 25. juli.

7. oktober: Fikk en hamstringskade under spill for Senegal mot Kapp Verde. Var tilbake i full trening torsdag 2. november, og startet kampen mot West Ham to dager senere.

10. november: Fikk kjenning med hamstringskaden under spill for Senegal mot Sør-Afrika, og returnerte til Liverpool. 

SHEYI OJO:

29. september: Landet forkjært og fikk skulderen ut av ledd i lokaloppgjøret mot Queens Park Rangers, under spill på utlån hos Fulham. Måtte opereres. Var tilbake i trening 13. november, og gjorde comeback mot Sheffield United med to scoringer og en målgivende 21. november.

Del

Skader

13.12.2017 20:28

Derfor gjør Klopp seks endringer

Manageren forklarer laguttaket mot West Bromwich, som blant annet inkluderer et keeperbytte.

10.12.2017 14:35

Sturridge ute med en stram hamstring

Liverpool-spissen går glipp av Merseyside-derbyet.

07.12.2017 20:01

Hjemmebehandling for Moreno

Alberto Moreno har kommet med en liten skadeoppdatering.

Siste Til vår nyhetsoversikt
14.12.2017 kl 22:48

Karius lever i håpet om å få starte i Bournemouth

Loris Karius håper at en god kamp mot WBA skal gi ham en ny start mot Bournemouth, men Liverpool Echo har ingen tro på det.

+
14.12.2017 kl 22:28

– Liverpool må lære av kollapsen i Bournemouth i fjor

Phil Thompson mener at Liverpool ikke må gå i samme fella som de gjorde sist de besøkte Vitality Stadium i Bournemouth.

+
14.12.2017 kl 18:21

– Det er et kompliment til oss at WBA kom for å ta ett poeng

Ragnar Klavan mener at West Bromwich sin taktikk på Anfield vitnet om frykt for Liverpool.

+
14.12.2017 kl 17:11

Årets siste ligakamp for U23-laget

Liverpool U23 spiller sin siste kamp i Premier League 2 i 2017 på akademiet i Kirkby i morgen.

+