I LANDSLAGSTROPPEN  Joe Gomez kan komme til å debutere for England i privatlandskampen mot Tyskland kommende fredag.

Ønsker å ende opp som midtstopper

Joe Gomez er fornøyd med å spille høyreback for Liverpool, men forsvarsspilleren ser for seg en fremtid som midtstopper.

Liverpool-forsvarer Gomez vil trolig få sin England-debut denne uken, etter en god start på sesongen.

– Ideelt sett ønsker jeg å ende opp som midtstopper. Det er i den posisjonen jeg tror jeg kan nå lengst og få ut mitt potensial, sier London-gutten til Liverpool Echo.

– Men jeg trives med å spille sideback, og det har hjulpet meg i utviklingen min frem til nå, skynder han seg å legge til.

– Som ung spiller handler det om å få spilletid, uansett i hvilken posisjon det er. Jeg er bare glad for at jeg får lære. Men jeg kan se meg selv spille midtstopper etter hvert, og forhåpentligvis kommer jeg til å spille mesteparten av min karriere i den posijonen.

– Jeg tror at Klopp er av samme oppfatning. Jeg tror det først og fremst er skader som har ført til at jeg har fått sjansen som sideback.

– Men så lenge jeg er her i Liverpool vil jeg bare fokusere på å spille der manageren ønsker at jeg skal spille. Jeg spiller gladelig hvor det skal være, om det er som sideback eller midtstopper. Jeg omstiller meg etter hva han ønsker av meg, og det gjør jeg med glede.

Vurderte utlån

Gomez vurderte å forlate Liverpool på lån i sommer for å få spille fast førstelagsfotball. Nå er han glad det ikke ble noe av.

Det faktum at Liverpool ikke klarte å få fatt i Virgil van Dijk, samtidig som Nathaniel Clyne fikk langvarige ryggproblemer, overbeviste Gomez om at han kunne få nok spilletid i Anfield-klubben.

– I sommer var målet mitt å holde formen vedlike i ferien, og så få en så god preseason som mulig. Jeg så på denne sommeren som en ny start, hvor jeg fikk blanke ark. Det lå i bakhodet at jeg muligens kunne gå på lån til en annen klubb dersom ting ikke gikk slik jeg ønsket. Men manageren ga meg tro på at jeg kunne jobbe meg inn på laget.

– Jeg er takknemlig for at jeg tok den avgjørelsen jeg gjorde. Det føles som det var riktig avgjørelse å bli værende og kjempe for en plass på laget. 

– Jeg vurderte et utlån fordi jeg gikk et helt år uten å spille fast, men heldigvis har jeg fått det nå i min egen klubb.

Del

Joe Gomez

19.11.2017 10:08

Liten strekk for Matip, hvorfor Gomez ble hvilt

Joel Matip kan bli spilleklar igjen allerede til tirsdag mot Sevilla. Da vil Joe Gomez være tilbake på høyrebacken.

17.11.2017 18:39

– Vi ønsker å ha ham her de neste 15 årene

Jürgen Klopp er ikke i tvil om at Joe Gomez er klar for å spille midtstopper dersom det blir behov.

16.11.2017 11:27

To ganger takket Gomez nei til Chelsea

Joe Gomez ville heller ha mulighet til førstelagsspill enn å være en av mange talentfulle unggutter i Chelsea.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.11.2017 kl 22:14

– Vi sluttet å spille fotball etter pause

En frustrerende kveld for Klopp og de røde, som kastet vekk en imponerende tremålsledelse.

+
21.11.2017 kl 22:09

To-målsscorer og best for de røde

Roberto Firmino spilte på hele spekteret, scoret to mål og utfordret sammen med sine angrepskolleger et vaklevorent Sevilla-forsvar i første omgang. Brassen var

+
21.11.2017 kl 15:11

Overlegen U19-seier i Sevilla

Steven Gerrards mannskap knuste Sevilla med to mål i hver omgang.

+
21.11.2017 kl 13:56

Simon Kjær mister kampen

Den danske midtstopperen sliter med en muskelskade.

+