Pep om Klopp:– Han feirer og klemmer bedre enn meg!

Manchester Citys manager er begeistret for karismatiske Klopp.

18. mar 2017 kl 20.53 Arild Skjæveland

Søndag møtes Pep Guardiola og Jürgen Klopp i Premier League for andre gang. I den første kampen dem i mellom scoret Gini Wijnaldum kampens eneste mål på nyttårsaften.

Dette blir deres tiende møte totalt. Til nå er statistikken 5-4 til Klopp.

– Han feirer målene mye bedre enn meg, og klemmer spillerne sine mye bedre enn meg, sier Guardiola i et intervju med SkySports.

– Han er en karismatisk manager, og jeg beundrer ham mye. Da jeg kom som utenlandsk manager til Tyskland tok han vare på meg. I min første kamp tapte jeg Super Cupen med Bayern, og han var veldig grei med meg. Han er en topp manager, og måten vi vil spille på er helt forskjellig.

GJENSIDIG RESPEKT:
GJENSIDIG RESPEKT:  Pep Guardiola og Jürgen Klopp har tid for hverandre.

– Han er tysk, og jeg er katalaner, så våre kulturer og innflytelser er helt annerledes. Det er moro å spille mot de største managerne i verden, og å teste meg selv mot dem, sier Citys manager.

Beundringen er gjensidig.

– Kunne han ha vunnet et par kamper mer? Ja. Takk Gud for at de ikke gjorde det slik at vi fortsatt har heng på dem. Det er samme situasjon som vi var i. Vi spilte noen fantastiske kamper, men blir selvsagt dømt på de kampene hvor vi ikke var så bra, sier Klopp til Liverpool Echo.

Han synes det er urettferdig at Guardiola allerede sammenlignes med hvordan laget hans spilte i Barcelona.

– Et lag med eller uten Messi? Kom igjen. Et lag med eller uten Iniesta? Et lag med Xavi på sitt beste eller uten? Det er forskjellen. Du kan ikke sammenligne det. Du kan se hva han vil - og det er kanskje det viktigste dersom du skal dømme en manager.

– På midtbanen har du nå De Bruyne eller David Silva i dypere posisjoner om du vil, og på vingene har du Sterling og Sané, og du har Aguero. Det er ulikt fra fjoråret. Dette laget er bedre enn hva de hadde i fjor, og det må vi tenke på, sier Klopp.

Søndagens kamp har avspark kl. 17.30, og sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

DUELL:
DUELL:  Søndag møtes Pep Guardiola og Jürgen Klopp for tiende gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]