Snart en hel sesong som venstreback

James Milner har snart fullført en hel sesong som venstreback, men 31-åringen innrømmer at han ikke alltid har trivdes i rollen.

6. mai 2017 kl 09.33 Einar Kvande

– Denne sesongen er den første jeg har spilt venstreback i Premier League, og det er ikke noe du lærer på en søndag sammen med kameratene dine. Det var en stor forandring, men jeg har prøvd å lære gjennom hele min karriere, og jeg har spilt i mange posisjoner, så jeg prøver å gjøre jobben etter beste evne, sier den omskolerte midtbanespilleren i et intervju med Sky Sports.

– Det handler om hva som er best for laget. Til syvende og sist ønsker jeg bare å spille kamper og bidra. Jeg har ikke klaget til Klopp. Han vet hva jeg mener, og spurte meg om det før sesongen startet. Så snart du har bestemt deg for noe, og tatt en avgjørelse, bør du holde deg til den avgjørelsen og gjøre ditt beste.

– Det har vært tider da jeg ikke har likt å spille der, og det har vært frustrerende. Men jeg liker å være en del av denne troppen. Vi har mange gode spillere, og jeg tror vi kan oppnå suksess. Jeg ønsker å være en del av det.

Ønsker revansje for semifinale-nederlaget

Søndag må Milner nok en gang gjøre jobben som venstreback. Foran oppgjøret mot Southampton trenger han ikke ekstra motivasjon.

Southampton vant nemlig sammenlagt 2-0 over Liverpool i semifinalen i ligacupen, og dermed gikk Anfield-klubben glipp av en Wembley-finale og muligheten til å heve et trofé. Det har ikke gått i glemmeboka hos 31-åringen.

– De kostet oss en cupfinale, og det plager meg ennå, sier han.

– De fortjente seieren over to kamper. Nå må vi sørge for å snu på flista, levere en god kamp og få revansje mot dem, legger venstrebacken til.

Southampton har lite å spille for annet enn æren. De kan ikke rykke ned, og de er ute av kampen om en plass i europacupene. Men Jürgen Klopps menn har slitt med å slå lag det har vært forventet at de skulle beseire denne sesongen.

– På dette stadiet av sesongen møter du lag som kjemper for å holde seg i Premier League eller du møter lag som ikke har noe å spille for. Lag i sistnevnte kategori kan spille med litt mer frihet. Det er merkelig på denne tiden av året. Alle kamper kan bli veldig vanskelige, mener Milner.

– Vi ønsker bare å plukke så mange poeng som mulig i våre gjenværende kamper, og vi vet vi kan klare det. Men hver eneste kamp er vanskelig. Det beste er selvsagt å gå ut og vinne våre egne kamper. Det er det eneste vi bør konsentrere oss om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]