MÅ HANDLE  Jamie Carragher mener at Jürgen Klopp må få fatt i 3-4 spillere som går rett inn på førstelaget.

– Troppen må bli større og sterkere

Jamie Carragher slår fast at flere kamper og spill i Europa vil kreve at Liverpool styrker stallen betraktelig i sommer.

– Liverpools førstellever er god nok til å slå hvem som helst. Det så vi i de store kampene, hvor Liverpool fikk gode resultater, uttaler Jamie Carragher til Liverpoolfc.com.

– Men sesongen sett under ett, og spesielt rundt juletider og i januar, ble det tydelig at stallen ikke var stor og sterk nok. Det må man gjøre noe med, fastslår den gamle forsvarskjempen.

– Man må imidlertid ikke gå i fella det vil være å bare kjøpe inn spillere for troppen, man må kjøpe inn spillere som styrker startelleveren. Dersom man får tak i 3-4 spillere som går rett inn i førsteelleveren, vil det bety at 3-4 av de som var faste forrige sesong blir å finne på benken. Det gjør benken sterkere, og ergo laget mye sterkere. Det handler ikke bare om antall. Det handler om å få tak i den riktige kvaliteten – spillere som kan gå rett inn på laget, fortsetter Carra.

Mer rotasjon

Når Liverpool skal kjempe på fire fronter kommende sesong, vil det også bety mer rotasjon på spillere.

– Forrige sesong hadde man mange midtuker uten kamp. Nå må man bytte mye mer på laget. Slik er det bare.

– Det er ikke enkelt å finne den riktige balansen, og ta ut de riktige spillere til riktig tid. Det krever dyktighet. Dette blir viktig, ikke minst med tanke på at det skal spilles europacupfotball mange midtuker.

– Når man skal spille lørdag igjen, blir det ikke mye tid til hvile og restitusjon. Klopp viste noen ganger forrige sesong at dersom enkelte spillere var slitne, så benyttet ham dem ikke. Det er bare å gå tilbake til Stoke-kampen, hvor Coutinho og Firmino var på benken fordi de var slitne. Dersom han oppdager at spillere er slitne under sesongens gang, vil han ikke benytte dem. Derfor trenger han en stor tropp, der han kan rotere på spillerne.

Viktige kvalifiseringskamper

Liverpool skal ut i vanskelige kvalifiseringskamper til Champions League i august, men Carragher er optimistisk og tror at Klopps mannskap klarer å ta seg til gruppespillet i turneringen.

– Det blir tøffe kamper. Vi vet hva som står på spill, men slik er det for motstanderen også. Det er alltid vanskelig så tidlig i sesongen, hvor du fortsatt er et stykke fra toppformen, og akkurat har startet på alvoret igjen.

– Nerver er også et moment som spiller inn, når du vet hva det står om. Man har kjempet hele sesongen for å komme blant topp fire. Når sesongen er over tror du at du har nådd målet, men i realiteten er det ikke slik. Du har to kamper til å spille. Uansett hvem man møter, blir det vanskelige kamper.

– Vi har ikke vært med i Champions League så ofte de siste årene, men nå må vi forsøke å bli fast inventar der igjen. Det er minimumskravet, slik det var da jeg spilte. Men det er vanskeligere å komme med nå, da konkurransen er mye hardere nå enn da jeg spilte, det må jeg innrømme. Det er stort å komme med, men det må ikke bli en engangs-greie slik det var sist. Vi må sørge for å bli fast inventar i Champions League igjen, avslutter Carra.

Del

Jamie Carragher

Kunne havnet i trenerteamet

Jamie Carragher var interessert i treneryrket, så ombestemte Rodgers seg.

– Han fremstod ikke som en spiller som ønsker seg bort

Daniel Sturridge konfronterte Jamie Carragher under turen til Australia, etter at Carra tidligere i sesongen uttalte at Liverpool bør selge Sturridge i sommer.

Jamie Carragher:– Kampen er som en cupfinale

Jamie Carragher mener viktigheten av å fortsette fremgangen betyr at topp fire kan sees på som et trofé.

comments powered by Disqus
Siste Til vår nyhetsoversikt
23.06.2017 kl 15:47

– En annen spiller nå

Serie A-kommentatorer fullroser Liverpools nye hurtigtog, og mener han har tatt store steg siden Chelsea-oppholdet.

+
23.06.2017 kl 14:09

– Vil gi kamp om Mbappé

Først må imidlertid supertalentet velge bort Real Madrid.

+
23.06.2017 kl 12:19

Salah på Anfield-omvisning

Mohamed Salah har hatt et innholdsrikt døgn, fredag besøkte han Anfield og ga noen fans litt av en overraskelse.

+
23.06.2017 kl 08:04

Er han tidenes dyreste Liverpool-spiller?

Kilder i Liverpool hevder Salah ikke er et rekordkjøp, men prisen Roma har offentliggjort gir et annet bilde.

+