Markovic fikk sine første minutter for sesongen

Serberen måtte vente til 26. februar for å få sine første minutter med førstelagsfotball denne sesongen.

27. feb 2018 kl 18.16 Arild Skjæveland

Én time for Liverpool U23 mot Tottenham på Anfield i høst var det eneste Lazar Markovic fikk av spilletid i Liverpool denne sesongen. 23-åringen trente på Melwood, men var ellers ikke involvert i kamptroppene til førstelaget eller Neil Critchleys reserver.

På januarvinduets siste dag ble han utlånt til Anderlecht. Klubbens manager Hein Vanhaezebrouck uttalte at han var så langt unna fysisk klar for førstelagsfotball at det ville ta minst én måned før han var klar for å spille.

Fikk debuten

Det tok nesten én måned. Lazar startet på benken hjemme mot Royal Excel Mouscron, som har en annen utlånt spiller fra Liverpool – Taiwo Awoniyi. Awoniyi scoret for gjestene og scoret 4-1-reduseringen.

Neil Jones i Liverpool Echo hadde dratt til Brussel for å se vingens første minutter for et førstelag siden Hull - Sunderland 7. mai.

Det var på 4-1 Markovic kom inn, og spilte de siste 20 minuttene. Det ble dramatisk da gjestene scoret to ganger til og det sto 4-3 – men Anderlecht dro det i land og vant 5-3.

Liverpools utlånte ving var plassert på høyrekanten, og slet med å komme inn i kampen. Han fikk ikke mange ballberøringer, og når Jones i Echo trekker frem et løp der han gikk for tidlig og var offside, er det nok et stykke igjen til den lovende formen han viste for Hull i fjor vår.

Spilleren som fyller 24 år på fredag har kontrakt med Liverpool til 2019, men sjansene er nok små for å få igjen de £20 millionene de røde betalte til Benfica i 2014.