Minutt for minutt da Liverpool tapte på Anfield: Vi fulgte Merseyside-derbyet live

Vi fulgte kampen mellom Liverpool FC Women og Everton Women live.

Følg kampen i liveoppdateringen under.

Her er dagens Liverpool-lag:

Rachael Laws - Emma Koivisto, Jenna Clark, Gemma Bonner, Grace Fisk, Taylor Hinds - Missy Bo Kearns, Fuka Nagano, Marie Höbinger, Ceri Holland - Sophie Román Haug.

Velkommen til livedekning

Liverpool FC Women møter Everton på Anfield søndag ettermiddag, og tabelltopp er i potten om de røde vinner kampen.

Sophie Román Haug starter dagens kamp mot Everton. Den norske spissen får dermed sin debut for de røde i kampen som spilles på Anfield.

Følgende lag starter kampen:

I denne saken oppdaterer vi med de viktigste hendelsene fra kampen.

I gang

Kampen er i gang, og etter bare 20 sekunder tar bortelagets Hope telling og er tilsynelatende i store smerter.

3 min (0-0): Tidlig spillerbytte

Evertons Lucy Hope må byttes ut og hjelpes av banen med det som ser ut som en ankelskade.

Inn kommer Clare Wheeler, og kampen kan begynne igjen.

4 min (0-0): LFC-scoring annullert

Missy Bo Kearns tror hun har gitt Liverpool en drømmestart foran The Kop, men assistentdommer vinker for offside.

Reprisen viser at den avgjørelsen er svært tett, men vi har ingen VAR til å se på situasjonen i Women's Super League.

6 min (0-0): Tverrliggertreff

Liverpool har åpnet kampen forrykende, og er nære scoring. Ceri Holland vinner ballen høyt og smeller til. Treffer tverrligger. Ballen spretter ned på streken og ut.

9 min (0-0): LFC fortsetter å presse

Liverpool fortsetter å dominere i åpningsminuttene. Kaptein Hinds dribler seg fri ute til venstre og finner Höbinger inne i feltet, men hun får en dårlig berøring.

10 min (0-0): Frispark til LFC

Liverpool får frispark i god posisjon når Kearns sitt innlegg treffer armen på en Everton-forsvarer.

11 min (0-0): Avslutning

Fisk kommer først på innlegget fra Höbinger, men får ikke til noen god avslutning.

14 min (0-0): Everton prøver seg

For første gang i kampen er Everton på tur inn på Liverpools halvdel. Forsøker seg med et langskudd, men det blir blokkert og ballen triller inn til Laws.

Minuttet senere kommer bortelaget til et farlig innlegg, men Koivisto plukker opp ballen som går gjennom hele feltet.

19 min (0-0): Roligere nå

Everton har kommet litt mer inn i kampen etter Liverpools pangåpning, og det er jevnspilt på Anfield for øyeblikket. Ingen lag i nærheten av å skape noe akkurat nå.

21 min (0-0): Stor sjanse til Everton

LFC mister ballen på vei fremover og Everton bryter. Spiller seg gjennom forsvaret til Liverpool. Ballen slås 45 grader ut og bortelaget er fryktelig nærme scoring.

Liverpool får deretter klarert den påfølgende corneren.

Da teller vi 1-1 i sjanser etter halvspilt omgang om vi ser bort fra den suspekte annulleringen av Kearns sin scoring.

25 min (0-0): Frispark Liverpool

Holland blir taklet og Liverpool får frispark midt på Evertons halvdel. Kan slås inn i feltet.

Innøvd variant som går til debutant Román Haug. Mister ballen.

30 min (0-0): Bortelaget med kontroll

Lenge siden forrige Liverpool-mulighet nå. Everton har hatt mest ball de siste minuttene og har kontroll på kampen.

31 min (0-0): Ny sjanse til Everton

Everton kommer frempå igjen på høyresiden. Sørensen dribler bort Hinds og skyter. Laws gjør en brukbar redning og slår ballen ut til corner.

31 min (0-1): Everton scorer

Everton går opp i ledelsen på hjørnespark. Slås inn på bakerste stolpe der Everton-kaptein Finnigan er helt ledig. Haug når ikke opp til ballen og da havner den hos Finnigan, som stanger den forbi Laws.

Dermed går Everton opp i 1-0 på Anfield, slik de gjorde i fjor, da de vant 3-0.

Liverpool har sluppet inn sitt første mål i ligaen denne sesongen, og det er ikke ovrraskende slik omgangen har utviklet seg. Liverpool åpnet sterkt, men Everton har hatt god kontroll de siste 20 minuttene.

35 min (0-1): Forsøker å svare

Liverpool må få tilbake initiativet i kampen, og prøver igjen med Hinds på vesntrekanten. Blir muligens snytt for et hjørnespark der.

40 min (0-1): Corner Liverpool

Hinds kommer rundt igjen på kanten, og denne gangen belønnes hun med corner. The Kop våkner for første gang i kampen.

41 min (0-1): Spektakulært forsøk

Corneren blir klarert av Everton og ballen havner hos Koivisto nesten på midtbanen. Hun forsøker et frekt forsøk fra langt hold, men ballen går utenfor og keeper har kontroll på forsøket.

42 min (0-1): Ny corner

Höbinger prøver å komme seg fri og slår inn. Går via en forsvarer og ut til ny corner.

43 min (0-1): Muligheter for Liverpool

Corneren er god, og ballen havner etter litt klabb og babb hos Ceri Holland. Prøver en avslutning med innsiden, som hun ikke får dreis på.

Liverpool holder trykket oppet og slår inn igjen, men keeper kommer ut og forsyner seg med ballen. Bedre periode fra de røde nå.

45 min (0-1): Fire minutter tillegg

Dommer legger til fire minutter etter skaden til Everton i åpningsminuttene.

45+4 min (0-1): Pause

Liverpool kommer til et siste angrep på tampen av omgangen, men langskuddet fra Höbinger går rett på keeper. Dermed går vi til pause med bortelaget i ledelsen.

Hjemmelaget åpnet best og scoret ved Missy Bo Kearns etter bare noen få minutter, men assistentdommer vinket for offside. Reprisen viste at det var en tvilsom avgjørelse, men uten VAR i Women's Super League får vi ikke svaret.

Ceri Holland traff deretter tverrliggeren, og det så ut som et tidsspørsmål før Liverpool skulle score. Men så kom Everton inn i kampen, og etter en drøy halvtime tok de ledelsen da Megan Finnigan stanget inn et hjørnespark.

Liverpool løftet seg noe etter baklengsmålet, men må opp et hakk eller to om de skal klare å snu kampen og innta tabelltopp i ligaen.

46 min (0-1): Vi er i gang

Andre omgang er i gang, og som den første starter den med en Everton-skade. Denne gangen tar Vanhaevermaet telling, men hun ser ut til å kunne fortsette.

50 min (0-1): Nesten fra Hinds mot Haug

Taylor Hinds slår en langpasning mot Sophie Román Haug. Den norske spissen er ikke langt unna å nå ballen, men den spretter inn til keeper.

51 min (0-1): Höbinger tar telling

Mulig hamstringskade for Marie Höbinger, som har tatt telling på midtbanen. Nysigneringen har spilt en brukbar kamp og slått gode dødballer, men ser ut til å ha fått en strekk eller en smell i hamstringen etter en duell.

Klarer tilsynelatende å spille videre.

53 min (0-1) Kearns går ned etter en duell

Nå er det Missy Bo Kearns sin tur til å ta telling, men scouseren kommer seg raskt på beina igjen.

Mye stopp i spillet så langt etter pause, og det taler til Evertons fordel.

55 min (0-1): Stor mulighet til Everton

Everton med corner, og nok en gang blir det farlig. Slås inn på bakerste, før den heades inn igjen i feltet. Vanhaevermaet stanger ballen like utenfor.

58 min (0-1): Beard forbereder trippelbytte

Liverpool har ikke løftet seg nevneverdig etter hvlien, og nå gjør Matt Beard klar et trippelbytte i det Kearns skyter utenfor.

61 min (0-1): Beard gjør fire bytter på en gang

Nå kommer byttene for Liverpool, og Matt Beard gjør hele fire endringer.

Emma Koivisto, Gemma Bonner, Missy Bo Kearns og Sophie Román Haug går ut.

Melissa Lawley, Jasmine Matthews, Natasha Flint og Mia Enderby kommer inn. Beard legger dermed om til en 4-3-3-formasjon.

Román Haug hadde ingen enkel debut på topp for de røde, og det var tydelig at hun manglet kampform etter skaden. Vi får håpe hun får spilt seg i form de neste ukene

66 min (0-1): LFC roper på straffespark

Enderby drar seg fri inne i feltet og går ned. Liverpool vil ha straffespark, men dommer vinker spillet videre.

Reprisene viser at det ikke er kontakt og at dommer tar den korrekte avgjørelse.

70 min (0-1): Enderby kommer til avslutning

Liverpool bryter, og Lawley spiller ut til Enderby. Drar av en spiller før hun avslutter, men får ikke dreis på skuddet som går rett på keeper.

Bedre takter fra Liverpool, men langt mellom de store sjansene på Anfield.

72 min (0-1): Everton svarer på byttene

Everton vil ikke være noe særlig dårligere enn Liverpool, og svarer med å gjøre tre bytter på én gang ti minutter etter at de røde gjorde fire bytter.

76 min (0-1): Gult til Hinds

Everton er på vei fremover og Taylor Hinds feller angrepsspilleren. LFC-kapteinen belønnes med gult kort.

77 min (0-1): LFC sliter

Samspillet sitter ikke for de røde. Mange pasningsfeil og lite flyt i spillet. Everton har hatt veldig god kontroll så langt etter hvilen.

Har begynt å drøye tid også nå, og belønnes med et gult kort til Payne.

80 min (0-1): Holland mister ballen

Hinds med fin pasning frem mot Holland på venstrekanten, men hun dribler seg bort.

81 min (0-1): Lundgaard kommer inn

Liverpool gjør sitt femte og siste bytte når Sofie Lundgaard kommer inn for Marie Höbinger.

Lawley slår deretter inn et hjørnespark som treffer hodet til Clark, men hun får ikke dreis på headingen.

82 min (0-1): Everton med ny sjanse

Everton kontrer og kommer til avslutning, men Laws redder og slår ut til hjørnespark.

83 min (0-1): Everton treffer tverrliger

Everton kommer til ny mulighet, og treffer tverrliggeren fra 16 meter. Liverpool må fremover, men nå er det bortelaget som er farligst.

87 min: Klarer ikke komme til sjanser

Liverpool prøver, men klarer for øyeblikket ikke nærme seg bortelagets felt. I stedet er det Everton som ser farlige ut på kontringer.

88 min (0-1): Brukbar mulighet for Flint

Liverpool slår inn et frispark i feltet. Returen havner til slutt hos Flint, som kommer til avslutning. Men den går et stykke utenfor.

90 min (0-1): Stor sjanse til Lundgaard

Everton-spillerne raser når dommeren lar spillet gå etter det de mener er en hodeskade. Liverpool slår inn i feltet og Lundgaard får en stor mulighet på volley. Men den går over mål.

90 min (0-1): Seks minutter tillegg

Seks minutter å gjøre det på for Liverpool.

90+2 min (0-1): Lawley skyter utenfor

Melissa Lawley kommer til avslutning, men setter ballen et stykke utenfor.

90+3 min (0-1): Brukbar innleggsmulighet

Nagano slår et farlig innlegg som går via en Everton-spiller og bak mål, men dommer gir utspark i stedet for corner.

90+4 min (0-1): Flint skyter like over

Liverpool har våknet, og Natasha Flint kommer nå til en brukbar mulighet. Skyter fra ca 16 meter, men ballen går like over mål.

90+7 min (0-1): Corner til Liverpool

De røde får muligheten helt på slutten. Fisk får hodet på ballen, men setter den utenfor.

90+7 min (0-1): Det er over

Liverpool klarer ikke utlikne ledelsen til Everton til tross for bra trykk mot slutten av kampen. Dermed ender det med et tredje strake tap på Anfield mot byrivalen, og den perfekte sesongstarten etter to strake seiere er over. De røde misbruker muligheten til å innta tabelltopp og taper en jevn kamp.

Manager Matt Beard vil nok trekke frem den tvilsomme annulleringen av Missy Bo Kearns sitt mål tidlig i kampen, men etter det var ikke Liverpool i stand til å skape de store sjansene. Dermed er det den blå naboen som kan juble for sin første seier denne sesongen.

Vi kommer tilbake med kamprapport i egen sak.