– Forhåpentligvis er jeg tilbake i neste uke med maske

Liverpool-spiller Sophie Roman Haug er optimistisk etter skaden hun fikk på landslagsoppdrag med Norge.

Liverpools norske landslagsspiller Sophie Román Haug kolliderte med Portugals keeper Ines Pereira under Nations League-kampen i forrige uke. Resultatet ble nesebrudd for 24-åringen, og dermed gikk hun glipp av serieåpningen da Liverpool women vant foran over 54.000 tilskuere på Emirates.  

Onsdag fikk Liverpool.no en prat med henne på Melwood, som nå er kvinnenes treningsanlegg. Det var da en blid og optimistisk Haug som møtte oss, til tross for at stingene på nesen og blåmerker andre steder i ansiktet etter smellen.

Har hun flaks kan Haug være tilbake i trening allerede i neste uke.

– Jeg har en rolig uke nå, og kan ikke trene så mye nå på grunn av skaden. Forhåpentligvis er jeg tilbake i trening neste uke, da med maske. Det er håpet nå, men jeg skal til ny sjekk på lørdag og får vite mer da.

– Jeg har brukket nesa også har jeg noen småbrudd i ansiktet på den ene siden. Slik jeg har forstått det er det også et problem at jeg har en arterie som har sprukket under smellen og derfor kan jeg ikke trene før det har leget seg. Går det bra så slipper jeg kanskje operasjon, men jeg må nok dessverre brekke på plass nesa, sier Haug til Liverpool.no.

I neste uke vet man dermed mer om hun kan få sin offisielle debut for Liverpool i Women's Super League. Neste kamp er søndag 8. august hjemme mot Aston Villa, så er det ligacupkamp borte mot Leicester 11. oktober  og så er det Merseyside-derby på Anfield 15. oktober. 

– Det tar nok noen uker til jeg er helt frisk fra skaden. Det er ikke så gøy å måtte spille med maske, men så lenge jeg kan spille er det det viktigste. For dette var ikke helt den starten og inngangen jeg hadde sett for meg i en ny klubb, sier hun.

Vi krysser fingrene for at hun raskt er tilbake for både Liverpool og Norge. 

Det kommer et større intervju med Haug i neste utgave av vårt medlemsblad The Kopite. 

Nye spillere, nytt treningsanlegg og norsk landslagsspiss - dette er LFC Women 2023/24

Nye spillere, nytt treningsanlegg og norsk landslagsspiss - dette er LFC Women 2023/24

Bli bedre kjent med Liverpools damelag før en ny Super League-sesong sparkes i gang.

Innsikt 01.okt 12:00
Nesebrudd for Liverpools nye norske landslagsspiss bare dager før sesongpremieren

Nesebrudd for Liverpools nye norske landslagsspiss bare dager før sesongpremieren

Liverpool FC Women starter sesongen sin på søndag.