Landslagssjefen klarer ikke legge Gravenberch sin avgjørelse bak seg

Ronald Koeman er fremdeles skuffet over Liverpool-spilleren.

Ryan Gravenberch måtte i september tåle mye kritikk da han valgte å prioritere flytting til Liverpool fremfor samling med det nederlandske U21-landslaget, og i forbindelse med landslagspausen i oktober har 21-åringen igjen blitt tema. 

– Jeg synes ikke noe om at han nektet å spille for U21-landslaget forrige gang, og han har ikke spilt mye for Liverpool heller, sa landslagssjef Ronald Koeman på sin pressekonferanse denne uken. 

Midtbanespilleren er vraket fra både U21- og seniorlandslaget etter avgjørelsen han tok i september. Da kom landslagspausen like etter at han ble Liverpool-spiller, og unggutten ønsket å benytte anledningen til å finne seg til rette i en ny by, i tillegg til å trene seg opp for å komme i god form etter lite spilletid i Bayern München. 

Liverpool og Jürgen Klopp skal ha blitt overrasket over de krasse uttalelsene Gravenberch har blitt møtt med av sine egne landslagssjefer, og spørsmålet nå er hva slags fremtid han har som landslagsspiller. 

Ute i kulda

Etter samlingen i oktober gjenstår bare to landslagspauser før EM går av stabelen i Tyskland neste sommer, og Gravenberch begynner å få dårlig tid dersom han skal komme inn i varmen hos Koeman. Midtbanespilleren er også fremdeles regnet som U21-spiller, men U21-landslagssjef Michael Reiziger har sagt at han ikke kommer til å tilgi Gravenberch med det første. 

– Vi får se, men jeg ønsker å ha spillere som spiller med hjertet for landet sitt. Dette betyr ikke at han bare vil få sjansen igjen. Han må lære fra dette, sa han i september. 

Gravenberch er nok mest interessert i seniorfotball, ettersom han står med elleve landskamper fra før, og han drømmer nok om å komme inn i Koemans varme i tide til EM. Kanskje kan det hjelpe at klubbkamerat Virgil van Dijk er kaptein også på landslaget, mens Cody Gakpo også er en viktig brikke når han er skadefri. 

21-åringen har vært på banen i samtlige syv kamper for Liverpool etter overgangen fra Bayern München. Tre av kampene har vært fra start. 

– Alt går bra. Jeg er veldig glad for å være her, og det har allerede gått en måned så det føles kjempebra. Jeg er veldig glad for å være her, sa han i slutten av september. 

I stedet for landslagsfotball kan Gravenberch igjen fokusere på å spisse formen inn mot de neste ligakampene. Med Curtis Jones ute med suspensjon og Alexis Mac Allister i aksjon i Peru bare noen få døgn før derbyet mot Everton, er mulighetene til en første ligakamp fra start store for nederlenderen 21. oktober.

Nunez filleristet Brasil i knallsterk seier – scoret og leverte målgivende pasning

Oversikt over landskampeneNunez filleristet Brasil i knallsterk seier – scoret og leverte målgivende pasning

Vi følger høstens andre landslagspause.

Innsikt 18.okt 08:34
Kampprogrammet som gir troen på tittelkamp

Kampprogrammet som gir troen på tittelkamp

Liverpool har møtt mange vanskelige motstandere i åpningsrundene av Premier League.