Klopp og spillerne hyllet tomålsscorer Salah etter kampen– Tallene hans er utrolige, og han kommer aldri til å stoppe

Salah var ikke på sitt beste mot Everton, men står allikevel igjen som matchvinner med sine to mål. Etter kampen lovpriset flere av hans nærmeste egypteren.

Det så ikke ut til å være Mohamed Salah sin dag mot Everton i Merseyside-derbyet lørdag. Egypteren slet i den individuelle duellen mot Evertons venstreback Vitaliy Mykolenko, og kom seg ikke til de store sjansene. 

Da han plutselig fikk muligheten fra straffemerket etter at Luis Diaz skaffet et straffespark for de rødkledde, var han klinisk og dundret ballen utakbart i hjørnet. På overtid var han perfekt posisjonert da Darwin Nunez fosset fremover på en kontring, og fikk en enkel oppgave med å sette inn 2-0-målet og sikre seieren. 

Fasiten etter en relativt stille kamp fra egypteren, var altså to mål og matchvinner i Merseyside-derbyet. 

Utrolige tall

Scoringene betyr at Salah nå har scoret flere mål enn Liverpool-legendene Steven Gerrard og Kenny Dalglish på Anfield. Da Klopp fikk spørsmål om storscoreren på pressekonferansen etter kampen, sparte han ikke på lovordene. 

– Det jeg elsker mest med Mo er... vel, kanskje er det tallene hans jeg elsker mest! 

– Fra spøk til alvor så har Salah spilt et utrolig antall fantastiske kamper for oss. I dag var ikke hans beste kamp, men å fortsatt være så klinisk med straffesparket og så være i situasjonen etterpå, er hans største kvalitet. Det elsker jeg. 

Han understreker at tallene til egypteren er utrolige, og tror ikke eleven har noen planer om å stoppe med det første. 

– Vi trenger noen som kan få ballen over streken, og det klarte han igjen. Det er utrolig, og tallene hans er utrolige. Han kommer aldri til å stoppe, det ligger i hans natur å score mål og det er bra for oss. 

To mål på en dårlig dag

Lagkameratene Dominik Szoboszlai og Virgil van Dijk støttet Klopp sine lovord. 

– Man kan ikke alltid ha en god, men hvis man scorer to mål så har man gjort jobben sin. Han mistet ballen noen ganger, men vi støttet ham og beskyttet ham. Det er vanskelig noen ganger, men når man scorer to mål er alle glade, sa Szoboszlai. 

Van Dijk sier at egypteren er en stor spiller. 

– Stabilitet er det vanskeligste i fotball, å gjøre det i hver kamp er vanskelig. Mykolenko gjorde det bra mot ham, men Salah tok utfordringen. Vi er veldig glad på hans vegne. 

– Vi var nok heldige med at Ibou ikke fikk sitt andre gule kort

– Vi var nok heldige med at Ibou ikke fikk sitt andre gule kort

Liverpools tyske manager hadde medfølelse for motstanderne etter seieren lørdag.

Endelig litt dommerflyt da de røde måtte kjempe hardt for tre derbypoeng

Kampkommentar Liverpool - EvertonEndelig litt dommerflyt da de røde måtte kjempe hardt for tre derbypoeng

Det virket å være et mulig bananskall med landskamper og tidlig avspark, men i en mer dramatisk enn velspilt nabofeide kunne igjen Mo Salah avgjøre.

Kommentar 21.okt 16:56