Se høydepunktene fra lørdagens kamper:Arsenal tok sterk sliteseier mot Brentford og tar over tabelltoppen

Det ble spilt flere interessante kamper i Premier League etter oppgjøret mellom Manchester City og Liverpool lørdag. I denne saken kan du se høydepunktene fra kampene.

Etter en lang og kjedsommelig landslagspause er det endelig Premier League-fotball på skjermen, og i kjølvannet av toppkampen mellom Manchester City og Liverpool ble det spilt flere andre interessante kamper lørdag. 

I denne saken har vi samlet høydepunktene fra kampene. 

18:30-kampen:

Brentford-Arsenal 0-1 (0-0)

Etter poengdelingen mellom Manchester City og Liverpool tidligere på dagen kunne Arsenal ta over tabelltoppen dersom de beseiret Brentford lørdag kveld. 

Brentford Community Stadium er imidlertid ikke et enkelt sted å reise fra med tre poeng, og det viste seg også lørdag kveld. 

I den første omgangen var det Thomas Franks menn som var nærmest ledelsen, etter at Aaron Ramsdale forærte «The Bees» en kjempemulighet tidlig i omgangen. Arsenal slapp med skrekken, og like før hvilen trodde gjestene at de hadde tatt ledelsen. 

Leandro Trossard kranglet ballen over målstreken etter svakt keeperarbeid av Mark Flekken, men en VAR-sjekk viste at Arsenals angriper marginalt var i offside. 

Det fortsatte å være en jevnspilt affære etter hvilen, og Brentford var nære ved å gå i ledelsen da Neal Maupays hodestøt ble reddet på streken av Oleksandr Zinchenko. Like før full tid sørget innbytter Kai Havertz for at Arsenal tok med seg alle poengene hjem til Emirates da han headet ballen mellom bena på Flekken og i mål. 

Resultatet betyr at Arsenal går forbi Liverpool og Manchester City og overtar tabelltoppen. 

16:00-runden: 

Newcastle United-Chelsea 4-1 (1-1)

Den mest interessante kampen i 16-runden var møtet mellom Newcastle og Chelsea på St. James Park. 

Et skadeutsatt Newcastle United startet best da 17-åringen Lewis Miley sendte Alexander Isak gjennom med en genial pasning etter et snaut kvarter, før Raheem Sterling utlignet med et nydelig frisparkmål ti minutter etterpå. 

Etter hvilen var det Newcastle United som var det beste laget, og scoringer fra Jamal Lascelles, Joelinton og Anthony Gordon sørget for at hjemmelaget tok med seg alle tre poengene mot Mauricio Pochettinos menn. Reece James ble utvist for Chelsea etter to gule kort. 

Resultatet betyr at Newcastle er oppe på sjetteplass fem poeng bak Liverpool, mens Chelsea ligger på tiendeplass ti poeng unna topp fire. 

Nottingham Forest-Brighton 2-3 (1-2)

Steve Coopers menn gikk ut i hundre på City Ground og scoret etter at bare tre minutter var spilt ved Anthony Elanga. 

Brighton kom tilbake etter scoringer av Evan Ferguson og Joao Pedro (x2) og så lenge ut til å ha full kontroll mot Forest, før Lewis Dunk ga bort et straffespark og fikk rødt kort i samme situasjon 15 minutter før full tid. 

Morgan Gibbs-White scoret på straffesparket og sørget for spenning i sluttminuttene, men Brighton klarte å holde unna. 

Roberto De Zerbis mannskap ligger i skrivende stund på syvendeplass på tabellen. 

Burnley-West Ham 1-2 (0-0)

Vincent Kompany og hans Burnley hadde kun vunnet en kamp før West Ham United kom på besøk lørdag ettermiddag. 

Det var hjemmelaget som tok det første stikket da evigunge Jay Rodriguez satte et straffespark midt i mål, og det så lenge ut til at hjemmelaget skulle klare å ro i land seieren. 

Fem minutter før full tid utlignet West Ham etter et selvmål av Dara O'Shea, før kollapsen ble komplett på overtid da Tomas Soucek sendte bortelaget til himmels og ble matchvinner. 

Luton-Crystal Palace 2-1 (0-0)

På papiret så denne kampen svært lite spennende ut, og det viste seg å stemme godt i lang tid på Kenilworth Road. De siste tjue minuttene tok imidlertid kampen fyr. 

Det tok 72 minutter før Luton scoret kampens første mål ved Teden Mengi, men kun tre minutter senere utlignet Michael Olise for Crystal Palace med et fantastisk skudd. I det 83. spilleminutt var Jacob Brown fremme for Luton og sendte hjemmelaget tilbake i føringen. 

Det resultatet sto seg helt inn, og Luton Town er nå over nedrykksstreken. 

Sheffield United-Bournemouth 1-3 (0-2)

I det svært viktige bunnoppgjøret var det sørkystlaget som trakk det lengste strået, etter scoringer av Marcus Tavernier (x2) og Justin Kluivert. Oliver McBurnie reduserte for hjemmelaget like før slutt. 

Slik ser tabellen ut etter dagens kamper: