Danns avgjorde i sluttminuttene da Liverpool tok seg videre i FA Youth Cup

Det ble langt fra komfortabelt da Liverpools U18-lag møtte Fleetwood Town tirsdag kveld.

Fleetwood Town U18 - Liverpool U18 1-2 (0-1)

Liverpool U18 sparket omsider i gang denne sesongens FA Youth Cup-sesong mot Fleetwood Town tirsdag kveld. Kampen skulle opprinnelig ha blitt spilt 10. desember, men ble utsatt grunnet for mye vann på banen. 

De rødkledde vant turneringen i 2018/19-sesongen og kom til finalen i 2020/21-sesongen, og et nytt spennende kull ønsker nok å gjenskape de bedriftene. 

Marc Bridge-Wilkinsons mannskap var de store favorittene før kampen, men Fleetwood Town gjorde det vanskelig for gjestene i den første omgangen. 

Kliniske Danns

Disiplinerte og hardtarbeidende Fleetwood-unggutter gjorde at Liverpool slet med å få satt spillet sitt, og hjemmelaget kom til flere farligheter i den første omgangen. 

Spesielt Fleetwoods dødballsituasjoner skapte problemer for U18-laget, som flere ganger bare var marginer unna å havne under. 

Jayden Danns var nære å sende gjestene i ledelsen ti minutter før hvilen. Den vanligvis sikre goalgetteren, som har scoret i omtrent hver kamp han har spilt for U18-laget denne sesongen, fikk vendt opp på 5-meteren etter flott forarbeid av Lewis Koumas på venstresiden, men satte skuddet i tverrliggeren. 

Like etterpå fikk han imidlertid målet sitt. Etter klabb og babb i feltet i kjølvannet av en dødball sto Danns perfekt plassert da ballen var fri i luften, og 18-åringen satte ballen flott i mål på hel volley. Liverpool gikk til hvilen med ledelse. 

I MÅL: Danns banket Liverpool i føringen.

I MÅL: Danns banket Liverpool i føringen.

Slo tilbake - så dukket Danns opp

Liverpool U18 klarte ikke utnytte overtaket til å ta styringen i kampen, og Fleetwood fortsatte å skape problemer for Bridge-Wilkinsons menn i den andre omgangen. Like etter timen var spilt fikk de målet sitt. 

En Fleetwood-spiller kom alene gjennom etter at Josh Davidson mistet ballen. Kornel Misciur reddet det første forsøket, men kunne ikke hindre returen fra å gå i mål. 

Den siste halvtimen var det jevnspilt på Highbury, og med ti minutter igjen var Danns nære å sende Liverpool tilbake i føringen etter å ha mottatt ballen inne i 16-meteren, men nok en gang sto tverrliggeren i veien. 

Det så lenge ut til å ebbe ut i uavgjort, men på overtid ville Liverpool det annerledes. Trent Kone-Doherty sendte Koumas gjennom på venstresiden, og var selv i avslutterposisjon da Koumas sendte ballen inn i feltet til ham. Avslutningen ble reddet, men Danns var selvfølgelig fremme på returen og sikret seier og avansement for U18-laget.

Dette var Liverpools lag: Misciur; Davidson, Pitt, Lucky, Nallo; Laffey, Kone-Doherty, Morrison, Danns, Nyoni (Ben Trueman, 68), Koumas 

Liverpool U18 er vertskap for Arsenal U18 i den neste runden. 

– Han må opereres, så denne skaden vil ta lengre tid

Skadeoppdatering:– Han må opereres, så denne skaden vil ta lengre tid

Pepijn Lijnders kom med både gode og dårlige skadenyheter i forkant av West Ham-kampen.

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Nederlenderen synes ikke Manchester United-profilen traff spesielt godt på kommentarene sine.